GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ericsson NT: Prihodi u prvom kvartalu manji, marža poboljšana

Ericsson NT: Prihodi u prvom kvartalu manji, marža poboljšana
SOLIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2021 / 12:51
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Unatoč dugotrajnim izvanrednim okolnostima Ericsson Nikola Tesla Grupa u prvom kvartalu 2021. godine stabilno je poslovala i ostvarila solidne poslovne rezultate.

„U prvom tromjesečju 2021. godine, život i poslovanje u Hrvatskoj i globalno snažno je obilježeno nastavkom širenja pandemije COVID-19. Uz primarni fokus na sigurnost, zdravlje i dobrobit naših zaposlenika, kupaca, partnera i dobavljača, u Ericsson Nikoli Tesli fokusirani smo na upravljanje rizicima, profitabilnost te operativni novčani tok, što pokazuju i naši rezultati.“ istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle te nastavila:

„U odnosu na prvo tromjesečje 2020. godine, prihodi od prodaje niži su 8,6 %, te iznose 445,9 milijuna kuna, što je posljedica cikličkih investicija glavnih kupaca u mreže, dok je bruto marža poboljšana na 14,2% (10,2%), kao rezultat manjih troškova tranzicije i transformacije te efekta programa troškovne učinkovitosti.

Operativna dobit veća je za 35,2 % posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine te iznosi 45,3 milijuna kuna, a neto dobit bilježi porast od 38,2 % i iznosi 40,8 milijuna kuna.

S udjelom od 60,1% u ukupnom prihodu realiziranom na inozemnim tržištima, kompanija i dalje ostaje među najvećim hrvatskim izvoznicima.“

Na domaćem tržištu, u telekom segmentu, intenzivirane su aktivnosti usmjerene na pripreme za uvođenje 5G tehnologije. Krajem ožujka ove godine Ericsson Nikola Tesla i A1 Hrvatska potpisom novog petogodišnjeg ugovora nastavljaju uspješnu suradnju u području radijskog dijela mobilne mreže ovog operatora te ujedno i strateško partnerstvo u području 5G tehnologije.

Sa strateškim partnerom Hrvatskim Telekomom nastavljena je suradnja na svim višegodišnjim projektima ugovorenima tijekom 2020. godine pri čemu treba istaknuti nastavak implementacije najmodernije Ericssonove tehnologije sukladno kojem je Ericsson Nikola Tesla isporučitelj radijskog dijela mobilne mreže HT-a kao i aktivnosti na području izgradnje i održavanja fiksne i mobilne telekomunikacijske infrastrukture čiji je nositelj naša tvrtka kćer Ericsson Nikola Tesla Servisi d.o.o.

U segmentu ICT rješenja za Industriju i društvo na domaćem tržištu potpisani su novi ugovori s Ministarstvom unutarnjih poslova, Ministarstvom pravosuđa i uprave Republike Hrvatske te Državnom geodetskom upravom.

Na izvoznim tržištima prihodi od prodaje niži su od prošlogodišnjih zbog dinamike investicija operatora u mreže, a uz izazove koje je donijela pandemija, realizaciju projekata otežava politička i ekonomska situacija na pojedinim tržištima. Od aktivnosti na izvoznim tržištima izdvajamo projekt implementacije središnje softverske platforme centraliziranog sustava eZdravstva Republike Bjelorusije koji se odvija u skladu s planom. Timovi Ericssona Nikole Tesle zajedno s kupcem pri kraju su realizacije prve faze koja uključuje dizajn rješenja na kojem će se izgraditi nacionalna platforma. Radi se o projektu ugovorenom 2020. godine, vrijednom gotovo 370 milijuna kuna, koji je financiran zajmom Međunarodne banke za obnovu i razvoj u okviru projekta Svjetske banke.

Isporuka usluga za Ericsson bilježi stabilne rezultate. Razvojno–istraživački centar Ericssona Nikole Tesle i u izvanrednim okolnostima nastavlja svojim znanjem i radom graditi pozitivnu percepciju unutar globalnog Ericssona i pridonositi rezultatima naše kompanije. Potvrda tome su i kontinuirano visoke ocjene koje u svim kategorijama evaluacije od naručitelja dobiva naš Razvojno–istraživački centar. Zadovoljstvo uslugama koje isporučujemo u svim segmentima više je od 90 posto što nas svrstava u sam vrh najboljih isporučitelja u globalnoj organizaciji.
Komentar rezultata prvog tromjesečja 2021. godine Gordana Kovačević predsjednica Ericssona Nikole Tesle zaključila je riječima: „ Kreiranjem inovativnih digitalnih rješenja utemeljenih na mogućnostima koje pruža suvremena informacijsko-komunikacijska tehnologija, Ericsson Nikola Tesla Grupa omogućava digitalnu transformaciju drugih industrija, ali i samog društva. Na taj način stvaramo nove prilike za naše kupce i njihove krajnje korisnike, a kontinuiranom internom transformacijom osiguravamo održivost i konkurentnost našeg poslovanja.
Također, nastavljamo povezivati naše ciljeve održivog poslovanja i korporativne odgovornosti sa strateškim kompanijskim odrednicama. U tom smislu definiran je ključni cilj u području pozitivnog utjecaja na klimatske promjene – do 2030. vlastitu emisiju CO2 kompanija će smanjiti za 50 %.

I u 2021. godini nastavljamo ulagati u 5G i nove tehnologije, digitalnu transformaciju Grupe, zadržavanje ključnih ljudi i privlačenje novih talenata te razvoj kompetencija, jer jedino kroz tehnološko vodstvo i s visoko kvalificiranim stručnjacima možemo kvalitetno kreirati i implementirati suvremena ICT rješenja koja doprinose digitalnoj transformaciji s pozitivnim utjecajem na industriju, društvo i pojedince.“

Tagovi: Ericsson NT, dividenda, Gordana Kovačević, poslovni rezultati, Ericsson Nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
Od sada šaljite novac aplikacijom PostCash u poštanske urede
USLUGE
Od sada šaljite novac aplikacijom PostCash u poštanske urede
ZAGREB – Hrvatska pošta uvela je u ožujku mobilnu aplikaciju PostCash za slanje novca u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru, a od sada je moguće uz pomoć aplikacije slati novac i primateljima u Hrvatskoj u poštanske urede.
Konzum je prvi trgovački lanac u Hrvatskoj u kojem možete plaćati kriptovalutama
KRIPTOVALUTE
Konzum je prvi trgovački lanac u Hrvatskoj u kojem možete plaćati kriptovalutama

ZAGREB - Plaćanje kriptovalutama trenutno je moguće u online prodavaonici, a Konzum ga uskoro uvodi i u ostale prodavaonice diljem Hrvatske.

Falkensteiner uvodi 2G model za sve zaposlenike
2G
Falkensteiner uvodi 2G model za sve zaposlenike
BEČ – Kao austrijska tvrtka, slijedeći odluku Austrijske savezne vlade, od 1. veljače 2022. Falkensteiner uvodi u sve svoje hotele, u svim zemljama u kojima posluje, model 2G za zaposlenike. To znači da će svi zaposlenici, njih 2.500, morati biti cijepljeni ili imati dokaz o preboljenju koronavirusa. Na nove zaposlenike primjenjivat će se 1G pravilo – svi novi zaposlenici moraju biti cijepljeni.
Ryanair pokreće devet novih linija iz Zagreba
LINIJE
Ryanair pokreće devet novih linija iz Zagreba
ZAGREB - Irski avio prijevoznik Ryanair ovog tjedna u Zagreb bazira svoj treći zrakoplov tipa A320 (iz flote Laude) i pokreće dodatnih devet linija,
Šef Moderne: Postojeća cjepiva bit će manje efikasna protiv omikrona
CJEPIVA
Šef Moderne: Postojeća cjepiva bit će manje efikasna protiv omikrona
ZAGREB - Izvršni direktor Moderne predviđa da će postojeća cjepiva biti puno manje učinkovita protiv omikrona i upozorio je da bi mogli proći mjeseci prije nego što farmaceutske tvrtke uspiju proizvesti veću količinu cjepiva koje će djelovati protiv nove varijante koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE