GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ericsson zaključio treći kvartal s 262 milijuna eura dobiti

Ericsson zaključio treći kvartal s 262 milijuna eura dobiti
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.10.2018 / 16:34
Autor: SEEbiz / H
STOCKHOLM - Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson objavio je u četvrtak da je treće tromjesečje zaključio s neto dobiti, nakon duljeg razdoblja gubitaka, navodeći kao razlog dobar rezultat u segmentu mreža nove generacije.

Švedska je tvrtka razdoblje od srpnja do rujna zaključila s neto dobiti od 2,7 milijardi švedskih kruna (262 milijuna eura). U istom razdoblju prošle godine poslovali su s neto gubitkom od 3,5 milijardi kruna.

Prihodi su im na godišnjoj razini porasli devet posto, na 53,8 milijardi kruna. Ako se isključe promjene valutnih tečajeva, uvećani su samo jedan posto.

"Globalna tržišta mreža pete generacije (5G) bilježe snažan uzlet, uz poboljšanje na vodećim tržištima", ističe u pripćenju izvršni direktor Borje Ekholm. "Čeka nas ipak još posla kako bi svi dijelovi poslovanja bili dovedeni na zadovoljavajuću razinu", dodaje.

U ključnom poslovnom segmentu mreža Ericssson je zabilježio 5-postotni rast kada se isključe promjene valutnih tečajeva. Posebno izdvajaju snažan rast prodaje u Sjevernoj Americi, Europi i Latinskoj Americi.

Švedska je kompanija nakon pada prodaje u sektoru telekomunikacijske opreme i značajnih gubitaka povezanih s posustajanjem prodaje opreme za mreže četvrte generacije odlučila preusmjeriti poslovni fokus s rasta na profitabilnost, zamijenivši veći dio uprave i značajno smanjujući troškove.

Sada su na pragu potencijalnog novog ciklusa modernizacije mreža, s obzirom na jačanje potražnje za opremom za mreže pete generacije u Sjedinjenim Državama, a očekuje se da bi početkom iduće godine njihovim stopama mogla krenuti i sjeverna Azija, napominje Reuters.

>>>Ericsson zaključio 2017. godinu s gubitkom od 3,6 milijardi eura

U Ericssonu ujedno ističu da nastavljaju značajno ulagati u istraživanje i razvoj mreža pete generacije, pažljivo upravljati odjelom usluga koji bilježi slabije rezultate, te striktno kontrolirati troškove nakon dovršetka plana restrukturiranja s očekivanim troškovima u ovoj godini u rasponu od pet do sedam milijardi kruna.

Izvršni direktor Ekholm ističe također da kompanija surađuje s američkim vlastima u istrazi o navodnoj korupciji. Istraga je pokrenuta 2013. godine a u Ericssonu ne navode kada bi mogla biti zaključena. Izvršni direktor kazao je u priopćenju tek kako očekuju da će "vjerojatno rezultirati novčanim i drugim mjerama".

Tagovi: Ericsson
PROČITAJ I OVO
Sjajni rezultati Grupe Končar
IZVRSNO
Sjajni rezultati Grupe Končar
ZAGREB - Na današnjoj sjednici Nadzorni odbor KONČAR – Elektroindustrije upoznat je s financijskim izvještajima za razdoblje od siječnja do lipnja 2021. godine.
Adris Grupa: Snažan rast prihoda i EBITDA
ODLIČNE BROJKE
Adris Grupa: Snažan rast prihoda i EBITDA
ROVINJ - Adris Grupa u prvom polugodištu 2021. godine ostvarila je ukupan konsolidirani prihod u iznosu od 2,48 milijardi kuna, što je za 16 posto više u usporedbi s prvih šest mjeseci 2020.
Valamar Riviera i AZ dogovorili nastavak ulaganja u Imperial Rivieru
ULAGANJA
Valamar Riviera i AZ dogovorili nastavak ulaganja u Imperial Rivieru
POREČ - Valamar Riviera d.d. izvijestila je da je s Allianz ZB d.o.o. društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima dogovorila nastavak strateških ulaganja u hrvatski turizam kroz drugu fazu dokapitalizacije društva Imperial Riviera d.d.
Hrvatski Telekom: Nastavak trenda rasta s dobrim poslovnim rezultatima u prvoj polovici godine
POZITIVNO
Hrvatski Telekom: Nastavak trenda rasta s dobrim poslovnim rezultatima u prvoj polovici godine
ZAGREB - Hrvatski Telekom zaključio je prvu polovicu 2021. godine u pozitivnom tonu s dobrim poslovnim rezultatima i rastom prihoda što je rezultiralo povećanjem EBITDA-e nakon najmova. Održavanjem snažnog plana ulaganja osiguran je nastavak pozitivnih trendova i dobrog poslovnog zamaha.
Atlantic Grupa: Značajan rast prihoda i profitabilnosti u prvoj polovici 2021.
DOBRA GODINA
Atlantic Grupa: Značajan rast prihoda i profitabilnosti u prvoj polovici 2021.
ZAGREB - Iz kompanije poručuju kako ih psebno veseli organski rast prodaje od gotovo 9 posto u odnosu na prvo polugodište 2019. godine, u kojoj je Atlantic ostvario povijesno najviše prihode.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE