GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Erste i Zaba kreditiraju Arena Hospitality Group

Erste i Zaba kreditiraju Arena Hospitality Group
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2020 / 17:38
Autor: SEEbiz
PULA - Arena Hospitality Group d.d. objavljuje da je danas potpisala novi Ugovor o kreditu u ukupnom iznosu od 180 milijuna kuna (24 milijuna eura) s Erste & Steiermärkische bankom d.d. i Zagrebačkom bankom d.d. u Hrvatskoj za obnovu i preuređenje hotela Brioni u Puli.

Prva faza preuređenja hotela Brioni započela je u siječnju 2020. Druga faza je trenutno u tijeku, a otvaranje obnovljenog hotela očekuje se prije ljetne sezone 2021. godine.

Hotel koji je izgrađen početkom 1970. godine bio je jedan od najistaknutijih hotela u bivšoj Jugoslaviji, a u njemu su boravile mnoge poznate ličnosti (uključujući političare, umjetnike i glumce). Ovaj kultni i znameniti hotel, koji zauzima spektakularno mjesto na litici s koje se pruža širok pogled na Jadran i otočje Brijuni, bit će preuređen u luksuzni hotel visoke kategorije s 227 soba nadovezujući se na status i reputaciju hotela, s ambicijom da postane najbolji hotel u klasi u Puli i okolici.

Hotel će imati sedam katova, unutarnji bazen, vanjski bazen i bazen za aktivnosti, bogato uređen wellness centar sa saunama i sobama za opuštanje, teretanu, dječje igralište, nekoliko restorana i barova te sadržaje za sastanke i događanja.

Očekuje se da će ukupni program obnove iznositi približno 260 milijuna kuna. Sredstva iz potpisanog Ugovora o dugoročnom zajmu od 180 milijuna kuna biti će utrošena u obnovu hotela te će se ostatak financirati iz vlastitih sredstava. Novi zajam podijeljen je ravnopravno između dva zajmodavca, dospijeva do 2033. godine i ima fiksnu kamatnu stopu od 2,6%.

Ovo financiranje potvrđuje potporu i dugogodišnje odnose koje Grupe uživa sa svojim financijskim partnerima. To je također potvrda strategije koju Grupa slijedi, kako prema tekućem poslovanju, tako i prema novim ulaganjima, za koja se očekuje da će ubrzati rast Grupe u narednom periodu.

Neki od projekata koje Grupa planira u kratkoročnom te srednjoročnom roku su (i) završetak kupnje i preuzimanja hotela 88 Rooms u Beogradu početkom 2021. godine, (ii) obnova kampa Stoja u Puli u kamp više kategorije, (iii) prenamjena kultne zgrade na vrhunskoj lokaciji u srcu grada Zagreba u hotel s 113 spavaćih soba, koji će uključivati i poznati restoran i bar, wellness i spa sadržaje, fitness centar, prostor za događaje i parking, te (iv) obnova hotela Riviera u srcu grada Pule.

Tagovi: Erste, Zagrebačka banka, Hotel Brioni, 88 Rooms, Arena Hospitality Group
PROČITAJ I OVO
Krenula otpuštanja u Alpini
REZOVI
Krenula otpuštanja u Alpini
LJUBLJANA - Alpina je uručila 38 zaposlenika odluke o prestanku radnog odnosa, javlja Radio Slovenija.
ToMontenegro još nije predao zahtjev za dobijanje dozvola za rad
ZAHTJEV
ToMontenegro još nije predao zahtjev za dobijanje dozvola za rad
PODGORICA - Državna kompanija “ToMontenegro” nije Agenciji za civilno vazduhoplovstvo predala zahtjev za dobijenje dvije dozvole koje su potrebne da bi mogla da počne sa radom.
U 400 gradova stiže više od milijun spremnika za odvojeno prikupljanje otpada
OTPAD
U 400 gradova stiže više od milijun spremnika za odvojeno prikupljanje otpada
SPLIT - Do sredine lipnja ove godine 400- tinjak gradova i općina koji su se javili Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobit će spremnike za odvojeno prikupljanje otpada u kućanstvima, ukupno 1,18 milijuna kanti.
Dionice Granolija katapultirane nakon odličnih rezultata
UZLET
Dionice Granolija katapultirane nakon odličnih rezultata
ZAGREB - Dionice Granolija u ovom su tjednu katapultirane čak 99 posto, na 32,6 kuna. Volumen trgovine nije bio pretjeran, samo 105 tisuća kuna.
Američki regulator odobrio jednodozno cjepivo kompanije Johnson & Johnson
CJEPIVO
Američki regulator odobrio jednodozno cjepivo kompanije Johnson & Johnson
WASHINGTON - Johnson & Johnson cjepivo protiv Covida-19 dobilo je službeno odobrenje američkih regulatora, što ga čini trećom vrstom cjepiva dostupnog u toj zemlji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE