GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ETF Airways obavio prvi let

ETF Airways obavio prvi let
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2021 / 08:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska čarter start-up kompanija ETF Airways započela je s letovima za svoje prve klijente.

ETF je prvu komercijalnu uslugu obavio od Prištine do Helsinkija prošlog petka, a trenutno u ime turističkih agenata obavlja glavne operacije za glavni grad Finske i Basel, navodi Ex-Yu Aviation.

Letovi se održavaju ETF-ovim avionom Boeing 737-800 sa 189 sjedišta 9A-LAB. Uskoro se očekuje da se floti pridruži još jedan istovjetan avion.

ETF Airways je privatna hrvatska avionska tvrtka osnovana prošle godine, a prije dvadesetak dana unajmila je prvi avion. Upravu kompanije čine tri pilota.

Iz kompanije su ranije naveli da žele poboljšati povezanost jadranskih gradova s europskim i drugim destinacijama. Kompanija također planira ponuditi usluge wet-leasinga.

Hrvatska je u prošlosti imala brojne charter i redovne avionske kompanije, svaka s različitim stupnjem uspjeha. Među njima su Dubrovnik Airline, Anic Airways, Air Adriatic, Air Croatia, Sea Air, Limitless Airways, AWEX Croatia, Libertas Air i European Coastal Airlines, dok drugi poput Dalmatian i Smile Air-a nikada nisu poletjeli.

Tagovi: ETF Airways, Ratko Bajakić, Stjepan Bedić, Marko Banković, Dragan Stefanovski, Velimir Šonje, Zdenko Adrović, Zračna luka Pula
PROČITAJ I OVO
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
MOST
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
KOMARNA - Na gradilištu Pelješkog mosta podignut je i montiran prvi zatvarajući segment „CR 4“ između stupova S4 i S5, pa je sada ukupno spojeno 620 metara konstrukcije sa strane Komarne.
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju
VAKCINE
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju

BEOGRAD - Fabrika vakcina "Sinofarm" gradiće se u blizini Zemun polja

Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
OGORČENJE
Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
PODGORICA-Na društvenim mrežama se pojavila informacija da se u avionu nacionalnom avio prevozniku Air Montenegro služi ketering identičan onom u Air Srbija.
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi
FIJASKO
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi

NEW YORK - Nekoliko pošiljaka cjepiva Johnson&Johnson za covid-19 koje se proizvodi u tvornici u Baltimoreu i kojega se proizvodnja prije nekoliko tjedana morala zaustaviti, morat će se baciti, priopćile su u petak američke zdravstvene vlasti.

Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina
ODLUKE
Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska postaju jedna skupina
ZAGREB - United Grupa objavila je danas da se Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska spajaju u jedinstvenu skupinu koju vodi Adrian Ježina trenutni izvršni direktor Telemach Slovenija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE