GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ethiopian Airlines želi proširiti letove na našu regiju

Ethiopian Airlines želi proširiti letove na našu regiju
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.02.2023 / 20:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ethiopian Airlines planira proširiti svoje operacije u jugoistočnoj Europi s balkanskim tržištima na svom radaru.

Govoreći na nedavnoj konferenciji New Air Gateway u Ljubljani, Saba Kassaye, regionalni menadžer Ethiopian Airlinesa za Austriju i istočnu Europu, koji pokriva Mađarsku, Češku, Poljsku, Slovačku, Sloveniju, Srbiju, Bosnu, Hrvatsku, Crnu Goru i Ukrajinu, rekla je:

- Trenutno koristimo Beč, Atenu, Istanbul i Zurich za pokrivanje ovih tržišta. Imamo veliku viziju, posebno za naše širenje u Europi i jugoistočnoj Europi. Što se tiče destinacije, morat ćemo vidjeti, ali imamo popis zemalja koje planiramo proučavati i otvoriti u regiji.

Kassaye je dodala: - Želimo povezati Afriku sa svijetom i želimo se proširiti izvan Afrike. Trenutno je naše širenje usmjereno na Europu i Ameriku te, naravno, unutar Afrike, posebno u većim zemljama. Naša strategija je širenje diljem svijeta.

U svom planu Vision 2035, Ethiopian Airlines ima za cilj gotovo udvostručiti broj odredišta na 207; kao i udvostručiti svoju flotu na 271.
Članica Star Alliancea ne posluje na tržištima bivše Jugoslavije, ali ima generalnog prodajnog agenta za regiju. TAL Aviation pokriva Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju, Srbiju i Sloveniju za Ethiopian Airlines, sa svojim regionalnim uredom u Beogradu.

- Ethiopian Airlines je dobro poznat da koristi neke europske gradove kao usputne stanice za prava pete slobode prema SAD-u zbog udaljenosti. Dakle, ako bi oni uzeli u obzir Beograd, mi bismo bili vrlo otvoreni za saradnju, rekao je izvršni direktor Air Serbia Jiri Marek.

Potražnja s tržišta bivše Jugoslavije prema Africi uglavnom je ograničena na regiju Magreba i Egipat, izvještava Ex-Yu Aviation.

Tagovi: Ethiopian Airlines, Air Serbia, Zračna luka Zagreb, Aerodrom Nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
AKVIZICIJE
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
BEOGRAD - Mađarski fond privatnog kapitala Hodler Asset Management preuzeo je preostlaih 32% udjela u srpskoj kompaniji Superior Foods Bačinci, čime je postao jedini vlasnik, izvijestili su savjetnički timovi BDK Advokata i odvjetničkog ureda Nikolić koji su savjetovali kompanije u transakciji.
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
KAŠNJENJE
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
PODGORICA - Turska kompanija Zeren Group, koja je ranije najavila da će početkom godine otvoriti prvu Starbucks kafeteriju u Podgorici, navodno se suočava sa problemom jer ne može da nađe adekvatan prostor po prihvatljivoj cijeni, kazali su portalu Investitor dva izvora upućena u proces, insistirajući na anonimnosti.
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE