GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Etihad povlači svoj menadžment iz Air Serbie

Etihad povlači svoj menadžment iz Air Serbie
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2018 / 21:31
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Etihad će u narednim danima objaviti da neće obnoviti menadžerski ugovor sa Air Serbiom koji ističe na kraju ove godine, preneo je danas specijalizovani portal Exyuaviation.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na pitanje novinara da li se Etihad povlači iz Air Serbije, gde je suvlasnik sa udelom od 49 odsto, rekao da nema informaciju da će se to desiti.

Portal Exyuaviation, kako je preneo list Danas, piše da će svi najviši rukovodioci srpsko-arapske aviokompanije biti povučeni, a da će upravljanje Air Serbijom ponovo biti prepušteno Vladi Srbije. Očekuje se da će Etihad zadržati svoj vlasnički udeo od 49 odsto u zajedničkoj kompaniji.

Nakon što su Vlada Srbije i avio-prevoznik iz Emirata sklopili ugovor po kojem je Etihad postao suvlasnik nekadašnjeg Jata, dogovoreno i da u narednih pet godina firmom na osnovu menadžmentskog ugovora upravlja Etihad. Taj ugovor ističe 1. januara 2019. godine, ako do tada ne bude obnovljen, a Etihad je već propustio rok u kojem je trebalo da traži produženje ugovora da je hteo.

Istekom ugovora, Air Serbija će ostati bez generalnog direktora, finansijskog i operativnog direktora, kao i drugih rukovodilaca. Povlačenje Etihadovog menadžmenta koincidira sa odlukom da se u januaru vrati u Beograd upravljanje prihodima i planiranje linija iz Abu Dhabija, gde se te odluke sada donose.

Krajem prošle godine Air Serbiju je napustio generalni direktor Dane Kondić, koji je tom kompanijom upravljao od njenog osnivanja.

Tagovi: Etihad, Air Serbia, Dane Kondić
PROČITAJ I OVO
Stručnjaci: referendum o Rio Tintu moguć ali ne i obavezujući
ŽIVOTNA SREDINA
Stručnjaci: referendum o Rio Tintu moguć ali ne i obavezujući

BEOGRAD - Nedavna izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će o izgradnji rudnika litijuma u Jadru odlučivati građani na referendumu izazvala je pažnju javnosti ali ju je istovremeno i podelila.

Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
MOST
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
KOMARNA - Na gradilištu Pelješkog mosta podignut je i montiran prvi zatvarajući segment „CR 4“ između stupova S4 i S5, pa je sada ukupno spojeno 620 metara konstrukcije sa strane Komarne.
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju
VAKCINE
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju

BEOGRAD - Fabrika vakcina "Sinofarm" gradiće se u blizini Zemun polja

Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
OGORČENJE
Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
PODGORICA-Na društvenim mrežama se pojavila informacija da se u avionu nacionalnom avio prevozniku Air Montenegro služi ketering identičan onom u Air Srbija.
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi
FIJASKO
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi

NEW YORK - Nekoliko pošiljaka cjepiva Johnson&Johnson za covid-19 koje se proizvodi u tvornici u Baltimoreu i kojega se proizvodnja prije nekoliko tjedana morala zaustaviti, morat će se baciti, priopćile su u petak američke zdravstvene vlasti.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE