GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EU odobrio zajam Njemačke avioprijevozniku Condoru

EU odobrio zajam Njemačke avioprijevozniku Condoru
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.10.2019 / 22:33
Autor: SEEbiz / H
BRUXELLES - Europska komisija odobrila je kredit njemačke vlade aviokompaniji Condor, podružnici posrnulog britanskog turoperatora Thomasa Cooka, koji bi joj trebao pomoći da riješi problem s likvidnošću. 

Kredit će u podjednakom omjeru financirati savezna i vlada Hessena a aviokompanija će se izdvojiti iz grupe Thomasa Cooka, prema priopćenju iz Berlina.

Komisija je odobrila premosni kredit uz obrazloženje da Condoru neće osigurati prednost u odnosu na konkurenciju. Kompanija se našla u problemima nakon prisilne likvidacije matične britanske putničke grupe Thomas Cook.

Mjera će pomoći da se osigura uredan kontinuitet usluge zračnog prijevoza i da se izbjegnu poremećaji za putnike, naveli su u obrazloženju odluke. Šestomjesečni zajam bit će isplaćen u ratama "uz stroge uvjete", navode u Komisiji, dodajući da će Condor svakog tjedna morati dostavljati podatke o potrebnim iznosima. Nove rate isplaćivat će se tek kada tvrtki ponestane novca.

Njemačka se također obavezala da će osigurati povrat zajma u roku od šest mjeseci. Ako novac ne bude vraćen u tom roku, Condor će biti podvrgnut složenom postupku restrukturiranja kako bi osigurao dugoročnu održivost poslovanja, naglašavaju u Bruxellesu. Ti će uvjeti "svesti na minimum eventualne poremećaje u tržišnom natjecanju koje bi mogla prouzročiti državna pomoć", zaključuju.

Condor ima 4.900 zaposlenih i trenutno pregovara s potencijalnim kupcima o preuzimanju.

Tagovi: Europska unija, Njemačka, Condor
PROČITAJ I OVO
Generali potvrdio ciljeve, najavljuje rast dividende
DAN INVESTITORA
Generali potvrdio ciljeve, najavljuje rast dividende
MILANO - Generali je na virtualnom Danu investitora financijskoj zajednici predstavio ažurirane informacije o napretku svoje trogodišnje strategije Generali 2021.
Uređaj Therapy Air iOn služi kao pročišćivač i ionizator zraka
UREĐAJI
Uređaj Therapy Air iOn služi kao pročišćivač i ionizator zraka
ZAGREB - Ovaj visokosofisticirani uređaj uklanja do 99,99% onečišćujućih tvari u zraku i nema štetnih nuspojava.
Telemach Hrvatska novi klijent u portfelju agencije Ascanius Media
UGOVOR
Telemach Hrvatska novi klijent u portfelju agencije Ascanius Media
ZAGREB – Medijska agencija Ascanius Media potpisala je ugovor o suradnji s kompanijom Telemach Hrvatska, koja i dalje djeluje pod brendom Tele2, jednom od vodećih telekomunikacijskih kompanija u Hrvatskoj.
NEXE-u međunarodni certifikat kvalitete
CERTIFIKAT
NEXE-u međunarodni certifikat kvalitete
NAŠICE - Tvornica cementa i vodeći proizvođač, prijevoznik i ugrađivač svježeg betona u Republici Hrvatskoj NEXE d.d, nagrađena je međunarodnim „ICERTIAS Customers’ Friend” certifikatom čime je prepoznata vrhunska razina usluge tvrtke.
Disney otpušta blizu 32.000 radnika
REZOVI
Disney otpušta blizu 32.000 radnika
LOS ANGELES - Disney je izvijestio kako je primoran otpustiti blizu 32.000 radnika dok tematski parkovi ove kompanije zjape prazni širom svijeta uslijed teških posljedica pandemije koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE