GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo koji će model zapošljavanja odsad primjenjivati Hofer

Evo koji će model zapošljavanja odsad primjenjivati Hofer
ZANIMLJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.08.2020 / 09:20
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Od 1. rujna Hofer će eksperimentalno predstaviti novi model zapošljavanja koji će omogućiti zaposlenima koji rade s nepunim radnim vremenom u trgovini i logistici zapošljavanje s punim radnim vremenom uz dogovoreni posao s manjim obvezama.

Tako namjeravaju riješiti problem odlaska u radni odnos sa skraćenim radnim vremenom i održavanje takvog radnog vremena, ali sindikat sindikata radnika oprezan je u početnim procjenama najavljene mjere.

Prema riječima Teo Marsela, direktora financija i uprave, koncept rada sa skraćenim radnim vremenom dio je njihove priče o uspjehu, a problem je slovensko zakonodavstvo, koje nije prilagođeno njemu. Visina mirovine i uvjeti umirovljenja u Sloveniji nisu uvjetovani samo time koliko ste uplatili u mirovinski fond tijekom radnog vremena, već i koliko ste sati bili zaposleni. Zbog toga su zaposlenici koji rade na nepuno radno vrijeme u nejednakoj dobi za odlazak u mirovinu, a iznos njihove mirovine u neravnopravan položaj u odnosu na zaposlenike sa punim radnim vremenom.

Zaposlenici u prodaji i logistici, koji su trenutno uglavnom zaposleni sa skraćenim radnim vremenom (prosječno 30 sati tjedno), prema novom modelu moći će biti zaposleni s punim radnim vremenom (40 sati tjedno), od čega će deset sati u prosjeku ostatak za slobodno vrijeme, obitelj ili hobije, kažu u Hoferu. Oni koji su uključeni u novi model imat će pravo na punu regres, koja ove godine iznosi 1.700 eura. Radna obaveza i visina plaće zaposlenika neće se promijeniti, ističe Marsel.

Uz potpuno regresno pravo, Marsel navodi da će pogodnost novog mirovinskog razdoblja za zaposlenike, mjesečna prekovremena plata, rano pravo na dodatne slobodne dane i veća naknada za rad u prošlosti imati prednosti novog modela. Nedostatak će, međutim, biti u tome što oni koji se odluče za ulazak u ovaj model više neće smjeti biti zaposleni kod drugog poslodavca.

Model će se uvoditi u tri faze. Prvi test početkom rujna ove godine uključivat će 21 trgovinu i logistički vozni park; od 231 zaposlenika s nepunim radnim vremenom njih 220 odlučilo se pridružiti novom sustavu. 1. siječnja iduće godine žele u sustav uključiti i druge trgovine, a 1. siječnja 2022. model koji su nazvali (s punim radnim vremenom) zaživio. Ako bude uspješan, uključivat će sve prodavače i logističke suradnike, a trenutno 1300-1400 zaposlenika ispunjava uvjete za ulazak.

Uključivanje zaposlenika u model predviđeno je i u tri koraka. Prve godine, ulaskom u tvrtku, zaposlenik će dobiti zaposlenje na neodređeno vrijeme. U drugoj godini tvrtka će početi isplaćivati u drugi mirovinski stup, a u trećoj godini ući će samo u model koji će mu omogućiti sve obećane bonuse. „Čvrsto vjerujemo da je model ispravan i ispravan. Provjerili smo sve aspekte na koje možemo razmišljati. Zato tvrdimo da ćemo ga zadržati kao naš trajni model nakon 2021. godine “, uvjeren je Marsel.

Tagovi: Hofer, zapošljavanje, Teo Marsela, rad na određeno vrijeme, povremeni rad, trgovina
PROČITAJ I OVO
Cjepivo protiv koronavirusa: Izrael će početi prva klinička ispitivanja 1. studenoga
NAJAVE
Cjepivo protiv koronavirusa: Izrael će početi prva klinička ispitivanja 1. studenoga
TEL AVIV - Izrael će 1. studenoga započeti svoja prva klinička ispitivanja cjepiva protiv novog koronavirusa, objavile su u nedjelju vlasti koje pokušavaju obuzdati drugi val zaraze.
Cosco uspostavio novu vezu između Grčke i Italije
TERET
Cosco uspostavio novu vezu između Grčke i Italije
PIREJ - Diamond Line u vlasništvu Cosco Shippinga službeno je lansirao Vado Ligure Express Service (VAX) s pirejskog kontejnerskog terminala (PCT).
Nova direktna zračna veza između Mađarske i Kine
LETOVI
Nova direktna zračna veza između Mađarske i Kine
BUDIMPEŠTA - Mađarska i Kina bit će povezani još jednom direktnom linijom, a radi se o vezi između Zhengzhoua i Budimpešte i to tri puta tjedno.
Damir Vanđelić ušao u proizvodnju maslinovog ulja i voća
NOVI ISKORAK
Damir Vanđelić ušao u proizvodnju maslinovog ulja i voća
ROVINJ - Uz cestu Rovinj – Bale, nasuprot sela Čubani, na osunčanoj padini prema moru predjela Valade, prostire se jedno od najvećih istarskih poljoprivrednih kompleksa.
Gucci slavi stoti rođendan
OBLJETNICE
Gucci slavi stoti rođendan
FIRENZE - Modna kompanija Gucci koju je prije gotovo jednog stoljeća osnovao talijanski biznismen i modni dizajner iz Firenze, jedna od najvećih na svijetu, slavi 100 godina postojanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE