GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fabrika kvasca u Senti učetvorostručuje proizvodnju

Fabrika kvasca u Senti učetvorostručuje proizvodnju
PRILIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2020 / 12:37
Autor: SEEbiz
SENTA - Kompanija "Biospringer RS" u Senti od danas počinje proizvodnju punim kapacitetom, tako da će proizvodnja kvasca u malim pakovanjima biti uvećana 450 odsto, a proizvodnja u pakovanjima od 500 grama za pekare, za 100 odsto.

“Plan je da dostignemo mesečnu proizvodnju od 900 tona kvasca, četiri puta više u odnosu na dosadašnju”, kazao je operacioni menadžer u kompaniji Laslo Djetvai.

Da bi odgovorili na zahteve tržišta i obezbedili kontinuiranu isporuku, u ovoj kompaniji menjaju i asortiman, tako da omoguće povećanu proizvodnju kvasca za domaćinstva i pekare.

“Imamo i pogon i radnike za ovoliku proizvodnju, a na podršku države računamo u nabavci sirovine, melase iz šećerne repe, kako bismo odgovorili na zahteve povećane tražnje”, rekao je Djetvai.

Iz “Biospringera RS” apeluju na potrošače da ne stvaraju veštačku potražnju i ne gomilaju zalihe jer kvasca ima dovoljno, fabrika može da podmiri i ove, trenutno povećane, potrebe industrije i domaćinstava, navela je Privredna komora Srbije.

Potražnja za kvascem u industriji porasla je za 100 odsto, a za “malim” kvascem koji koriste domaćinstva čak 500 odsto.

Distribuciju kvasca koji proizvede “Biospringer RS”, rade francuski Lesaffre i PIP Novi Sad.

Tagovi: Fabrika kvasca u Senti, Lesaffre, PIP Novi Sad,Biospringer RS, kvasac
PROČITAJ I OVO
HT odobrio dividendu od 1,53 eura
DIVIDENDA
HT odobrio dividendu od 1,53 eura
ZAGREB - Dioničari Hrvatskog Telekoma (HT) dobit će dividendu u iznosu od 1,53 eura po dionici, čime će se za dividendu isplatiti ukupno 119,34 milijuna eura iz lanjske dobiti, odlučila je u srijedu glavna skupština te telekom kompanije.
AB InBev usprkos bojkotu s tromjesečnim rastom dobiti
U PLUSU
AB InBev usprkos bojkotu s tromjesečnim rastom dobiti
NEW YORK - Najveća pivara na svijetu AB InBev u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvarila neto dobit od 1,51 milijardu dolara (1,41 milijardu eura), što je 15,2 posto više nego godinu ranije.
Continental ostvario gubitak u prvom kvartalu
GUBITAK
Continental ostvario gubitak u prvom kvartalu
FRANKFURT - Njemački proizvođač automobilskih dijelova Continental izvijestio je u srijedu da je u prvom tromjesečju poslovao s gubitkom, istaknuvši pad europske proizvodnje vozila na početku godine.
Croatia Airlines uveo novu sezonsku liniju Split - Istanbul
LETOVI
Croatia Airlines uveo novu sezonsku liniju Split - Istanbul
ZAGREB - Croatia Airlines je obavio prvi let na novoj sezonskoj liniji Split - Istanbul, čime je hrvatski nacionalni avioprijevoznik proširio ovogodišnju mrežu međunarodnih letova iz splitske zračne luke, objavili su iz Croatia Airlinesa.
Air Serbia imala najuspešniji april od osnivanja
SJAJNE BROJKE
Air Serbia imala najuspešniji april od osnivanja
BEOGRAD - Air Serbia je tokom aprila u redovnom saobraćaju prevezla 303.189 putnika što je najbolji aprilski rezultat od osnivanja kompanije 2013. godine i prvi put da je u tom mesecu premašen broj od 300 hiljada putnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE