GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Falkensteiner ulazi na njemačko tržište

Falkensteiner ulazi na njemačko tržište
HOTELIJERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2024 / 10:19
Autor: SEEbiz
BEČ - Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) dobio je ugovor za svoj prvi hotel na njemačkom tržištu. Općina Grömitz u zaljevu Lübeck, jednom od najstarijih ljetovališta na Baltičkom moru, tražila je idealnog partnera za lokaciju iznad marine.

Nakon što se nekoliko zainteresiranih investitora i hotelijera prijavilo za atraktivan projekt, ugovor je krajem godine jednoglasno dodijeljen austrijskoj hotelskoj grupaciji. FMTG će do 2027. otvoriti vrhunski obiteljski resort u Grömitzu, u zaljevu Lübeck, koji će biti prvi hotel u Njemačkoj i važan sljedeći korak u strategiji širenja turističke grupe. Početak izgradnje planiran je za ljeto 2025.

"Poznato ljetovalište Grömitz omiljeno je odredište za obiteljski odmor. Ovdje vidimo veliki potencijal za iskorištavanje sinergije u ponudi destinacije", kaže Erich Falkensteiner, predsjednik Nadzornog odbora FMTG-a.
"Lokacija u zaljevu Lübeck također je savršena. Zahvaljujući blizini velikih gradova kao što su Hamburg i Berlin, obraćamo se potpuno novim ciljnim skupinama koje bismo željeli privući kao goste Falkensteinera", dodao je.
Prema ljestvici poslovnog i informativnog časopisa GEWINN, Falkensteiner je najpopularniji turistički brend u Austriji. Udio njemačkih gostiju u hotelima grupacije, posebno iz južnih saveznih država, također je desetljećima od velike važnosti. S novom lokacijom na Baltičkom moru, to će se sada proširiti na čitavu Njemačku.

"Oko 25% naših gostiju već dolazi iz Njemačke. To našu susjednu zemlju čini jednim od naših najvažnijih temeljnih tržišta", kaže Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a.

"Naš cilj dugo je bio učvrstiti se na njemačkom tržištu vlastitim hotelom. S novom lokacijom u Grömitzu sada konačno možemo ostvariti uspješnu strategiju - voditi vlastite hotele na domaćim tržištima naših gostiju. Oduševljeni smo što smo dobili ugovor za ovaj fantastičan projekt i povjerenje općine Grömitz u našu hotelsku grupu", dodao je.

Projekt izgradnje realizirat će se u naredne tri godine. Iznad marine Grömitz, FMTG razvija Falkensteiner Family Resort u kao dio Premium kolekcije s oko 130 soba, apartmana i stanova. Obiteljski proizvod zaokružen je visokokvalitetnim konceptom hrane i pića te spa zonom. Ipak, najmlađi gosti zauzimaju središnje mjesto. Koncept hotela je prilagođen njima, ne zanemarujući potrebe za odmorom i opuštanjem roditelja.
Predviđeni su prostrani obiteljski i dječji prostori, raznovrstan zabavni program s edukativnim pristupom, čuvanjem djece i dijelom samo za roditelje.
"Zahtjevi i očekivanja obitelji na odmoru značajno su se promijenili i postaju sve veći. Osim toga, raste potražnja za obiteljskim odmorom u segmentu luksuznih hotela. Svakako smo pioniri u ovoj niši u Europi i već smo uspješno realizirali inovativne obiteljske projekte u Austriji, Italiji i Hrvatskoj”, objašnjava Erich Falkensteiner.
"Naša stručnost u ovom području također će se pretočiti u projekt u Grömitzu u zaljevu Lübeck", dodao je.
Inovativni koncept odmora za jačanje regije i cjelogodišnjeg turizma
Novi Falkensteiner hotel na plaži Baltičkog mora u Lübecku trebao bi postati atraktivna destinacija za obiteljski odmor tijekom cijele godine i tako ojačati turizam i poslovanje u regiji, kao i privući nove ciljne skupine.
"S FMTG-om i njegovim vrlo jasnim pozicioniranjem unutar obiteljske ciljne skupine, dobivamo potpuno novi hotelski proizvod u Grömitzu kakav dosad nije viđen na njemačkoj obali Baltičkog mora", kaže Manfred Wohnrade, voditelj turističke službe Grömitza, ističući važnost projekta.
Sebastian Rieke, gradonačelnik Grömitza, također je uvjeren u ispravnost odluke o suradnji s FMTG-om.
"Drago mi je što se Općinsko vijeće jednoglasno odlučilo za Falkensteiner. To jasno pokazuje koliki je značaj ovog projekta za naše mjesto, a prije svega da ga žele sve političke opcije. Koncept hotela će, vjerujem, obogatiti Grömitz i učiniti ga raznolikijim", kazao je.

Falkensteiner Hotel u Grömitzu je prvi korak. Daljnji projekti u Njemačkoj slijede tijekom sljedećih nekoliko godina.
"Srednjoročno gledano, vidimo pet do šest novih hotela na jednako atraktivnim lokacijama u Njemačkoj, a tražimo ih u sektoru hotela i premium kampinga", kaže Otmar Michaeler o planiranom razvoju.
"Pozitivne reakcije na naš projekt u Grömitzu su dodatna potvrda rastuće popularnosti regionalnog domaćeg turizma u luksuznom segmentu", dodaje.


Tagovi: Falkensteiner, HOTELI, Grömitz
PROČITAJ I OVO
Croatia Airlines uveo sezonsku liniju Stockholm - Zagreb
LETOVI
Croatia Airlines uveo sezonsku liniju Stockholm - Zagreb
ZAGREB - Croatia Airlines uveo je sezonsku liniju Stockholm - Zagreb te će glavne gradove Hrvatske i Švedske povezivati ponedjeljkom, srijedom i petkom sve do sredine listopada, priopćili su iz Croatia Airlinesa.
Saudi Airlines Group kupuje 105 aviona od Airbusa
REKORDNA NARUDŽBA
Saudi Airlines Group kupuje 105 aviona od Airbusa
RIJAD - Saudijska zrakoplovna grupacija Saudia Group objavila je najveći zrakoplovni posao u povijesti Saudijske Arabije. Kupit će 105 zrakoplova od europskog proizvođača zrakoplova Airbus.
Tankerska plovidba smjenjuje dva člana Upravnog odbora Atlantske plovidbe
UPRAVLJANJE
Tankerska plovidba smjenjuje dva člana Upravnog odbora Atlantske plovidbe
ZADAR - Tankerska plovidba odlučio je dati "intervenirati" u upravljanje Atlantskom plovidbom.
U utorak opći štrajk taksista u Italiji
ŠTRAJK
U utorak opći štrajk taksista u Italiji
RIM - Talijanski sindikati najavili su za utorak nacionalni štrajk taksija. Na to su se odlučili zbog protivljenja deregulaciji sektora, prenosi talijanska novinska agencija Ansa.
NEM Dubrovnik 2024. objavio program: Sinergija sadržaja, industrije telekoma i tehnologije
PROGRAM
NEM Dubrovnik 2024. objavio program: Sinergija sadržaja, industrije telekoma i tehnologije
ZAGREB - NEM Dubrovnik, otkrio je kompletan program za svoje izdanje 2024., koje će se održati od 10. do 13. lipnja u Hotelu Dubrovnik Palace te ugostiti predstavnike iz više od 260 tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE