GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fini dodijeljeno bespovratnih 12 milijuna kuna za nadogradnju sustava eFondova

Fini dodijeljeno bespovratnih 12 milijuna kuna za nadogradnju sustava eFondova
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.09.2021 / 19:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) i Financijska agencija (Fina) sklopili su u ponedjeljak ugovor o dodjeli bespovratnih gotovo 12 milijuna kuna za projekt “Održavanje i nadogradnja sustava eFondovi”, priopćeno je iz Ministarstva.

Riječ je o projektu programske platforme putem koje se realizira Operativni program konkurentnost i kohezija i ostvaruje komunikacija između Ministarstva, svih posredničkih tijela i korisnika ugovora o dodjeli europskih sredstava. Cilj mu je osigurati održavanje sustava eFondovi te prilagodbu, implementaciju i osmišljavanje novih funkcionalnosti sustava potrebnih za nesmetano upravljanje novim programskim razdobljem.

Platforma eFondovi, navodi se, iznimno je važna za 330 poziva za dodjelu bespovratnih sredstava, gotovo 8.000 potpisanih ugovora i oko 9 milijardi eura bespovratnih sredstava ESI fondova.

Provedba projekta započela je u srpnju 2021. godine te traje do srpnja 2023. godine, a ukupni prihvatljivi troškovi iznose 14,12 milijuna kuna, od čega je bespovratno gotovo 12 milijuna kuna.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak kazala je kako je riječ o kompleksnom sustavu kojim Fina postaje važna podrška sustavu za upravljanje i kontrolu.

„Sporazumom između Ministarstva regionalnoga razvoja i Fine omogućavamo i nadogradnju same aplikacije kako bismo koristili sve javne registre i kako bismo dodatno administrativno rasteretili korisnike za dostavu dokumenata jer su isti već digitalizirani i nalaze se u odgovarajućim registrima. Govorimo o godišnjem financijskom izvještaju poduzetnika, o postojanju ili nepostojanju duga prema poreznoj, ali i svim ostalim javno dostupnim registrima koji su u Fini“, naglasila je ministrica Tramišak.

Najavila je i kako Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije već sada planira i programira novo financijsko razdoblje 2021.-2027.

Predsjednik uprave Financijske agencije Dražen Čović izjavio je kako Fina već godinama tehnološki pomaže i vodi različite registre poput Središnjeg sustava državne riznice, COP-a.

„Mi smo za jedan dobar dio ministarstava informatička infrastruktura po kojoj teku servisi bez kojih ne možete zamisliti život u Hrvatskoj“, naglasio je Čović.

Tagovi: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Financijska agencija, Nataša Tramišak, Dražen Čović
PROČITAJ I OVO
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE