GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Finnair počeo vagati putnike prije ulaska u avion

Finnair počeo vagati putnike prije ulaska u avion
VAGANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2024 / 11:17
Autor: SEEbiz
HELSINKI - Europski prijevoznik Finnair u zračnoj luci u Helsinkiju važe putnike na izlazu za let, ali samo one koji su dovoljno hrabri da na to dobrovoljno pristanu kako bi se zračnom prijevozniku omogućilo da napravi bolju procjenu težine zrakoplova prije polijetanja.

A u scenariju iz noćne more za svakoga tko je ikad pokušao bezbrižno unijeti pretešku torbu u avion putnici se važu zajedno sa svojom ručnom prtljagom.

Nasreću, vaganje nije povezano s pojedinačnim rezervacijama ili podacima o putnicima. Sve je anonimno, rekla je za CNN Päivyt Tallqvist, Finnairova viša potpredsjednica za komunikacije, dodavši da samo član osoblja na gateu vidi težinu.

Istraživanje je počelo u ponedjeljak, a do četvrtka ujutro već je sudjelovalo 800 dobrovoljaca, rekla je Tallqvist. Zrakoplovna tvrtka bila je "pozitivno iznenađena brojem dobrovoljaca".

"Korisnike Finnaira obavijestili smo (o vaganju) putem društvenih medija i naše mobilne aplikacije, a prvi su se volonteri javili čak i prije nego što je oprema postavljena", rekla je.

Finnair prikuplja podatke i za zimsku i za ljetnu sezonu jer putnici nose težu odjeću i kapute tijekom hladnih finskih zima. Zimska očitanja bit će dovršena u veljači, a ljetna od travnja do svibnja.

Tallqvist je izjavila da zrakoplovni prijevoznik uspoređuje podatke o prosječnoj težini putnika i njihovoj ručnoj prtljazi "u svrhu procjene ravnoteže zrakoplova i performansi potrebnih za sigurno obavljanje letova".

I dok bi mnogi putnici radije svoju težinu držali u tajnosti, Satu Munnukka, Finnairov voditelj zemaljskih procesa, uvjeravao je nervozne putnike u izjavi da "prikupljeni podaci nisu ni na koji način povezani s osobnim podacima korisnika".

"Bilježimo ukupnu težinu i pozadinske podatke putnika i njegove ručne prtljage, ali ne tražimo ime ili broj rezervacije, na primjer", rekao je Munnukka.

"Samo agent službe za korisnike koji radi na mjestu mjerenja može vidjeti ukupnu težinu, tako da možete bezbrižno sudjelovati u istraživanju", dodao je.

Tagovi: Finnair, vaganje, prtljaga
PROČITAJ I OVO
Ruski biznismen prodaje jedan od najstarijih dubrovačkih hotela
PRODAJA
Ruski biznismen prodaje jedan od najstarijih dubrovačkih hotela
DUBROVNIK - Hotel "Zagreb", jedan od najljepših i najstarijih dubrovačkih hotela, ponuđen je na prodaju.
BC Partners pokušava prodati United Groupu?
NESLUŽBENO
BC Partners pokušava prodati United Groupu?
BEOGRAD - Prema navоdima grčkоg pоrtala Naftempоriki, iz izvоra u bankarskim krugоvima, saznali su da se BC Partners оbratiо Mоrgan Stanleyu i JP Mоrganu kakо bi pоkušali da prоdaju svоj udeо u United Grupi.
Ryanair zbog Boeinga otkazuje brojne letove
PROBLEMI
Ryanair zbog Boeinga otkazuje brojne letove
DUBLIN - Zrakoplovna tvrtka Ryanair objavila je informaciju o nabavi novih zrakoplova te su najavili da će zbog problema koje ima tvrtka Boeing dobiti manje aviona nego što je naručeno.
Donat Mg povlači se s tržišta zbog promjena organoleptičkih svojstava
POVLAČENJE
Donat Mg povlači se s tržišta zbog promjena organoleptičkih svojstava
ZAGREB - S tržišta se iz predostrožnosti povlači prirodna mineralna voda Donat Mg, 1L koju proizvodi slovenski Atlantic Droga Kolinska, zbog promjena organoleptičkih svojstava okusa i mirisa, izvijestio je u petak Državni inspektorat RH.
Uber se za SEEbiz oglasio u vezi širenja na Srbiju i Sloveniju
DEMANTI
Uber se za SEEbiz oglasio u vezi širenja na Srbiju i Sloveniju
ZAGREB - Jutros je objavljena informacija prema kojoj Uber razmatra ulazak na tržišta Srbije i Slovenije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE