GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fiolićeva farma prodana za 2,8 milijuna kuna, sad kreće namirivanje

Fiolićeva farma prodana za 2,8 milijuna kuna, sad kreće namirivanje
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2020 / 14:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Trgovački sud u Bjelovaru pozvao je vjerovnike Farme Jelas, propale tvrtke mesara i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Stjepana Fiolića, na ročište 4. lipnja za diobu kupovnine nekretnina lani prodanih "na bubnju" za 2,8 milijuna kuna.

"Vjerovnik najkasnije na ročištu za diobu može drugom vjerovniku osporiti tražbinu, njezinu visinu i red namirenja. Tražbine razlučnih vjerovnika namirit će se prema redoslijedu predviđenim pravilima ovršnog postupka" navodi se u sudskom rješenju.

Namirenje vjerovnika novcem dobivenim od prodaje zgrada, pogona i zemljišta te tvrtke u Hrvatskoj Dubici uslijedilo je nakon nedavnog izvješća stečajne upraviteljice Mesnica Fiolić, krovne tvrtke Stjepana Fiolića, da se prodaja nekretnina odgađa zbog krize uzrokovane koronavirusom.

Stečajna upraviteljica navela je i da je na računu Mesnica Fiolić ostalo 123.000 kuna te da bi se "na bubnju" trebalo prodavati desetak nekretnina među kojima su i stan i dijelovi zgrade na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, nekretnine u ulici Božidara Magovca, poslovna zgrada u Buzinu i više tvorničkih hala, pogona i zemljišta.

Tvrtka Mesnice Fiolić osnovana je 1992. s temeljnim kapitalom od 18,7 milijuna kuna. Problemi su započeli su nakon što je osnivač Stjepan Fiolić, zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, uhićen u travnju 2012. zbog afere Planinska.

Dvije godine kasnije, prema medijskim napisima, Mesnice Fiolić počele su ostvarivati gubitak, zatvorene su gotovo sve mesnice u Zagrebu i okolici, a firma je nakon 66 milijuna kuna prihoda 2012. u 2014. i 2015. ostvarila gubitak veći od 15 milijuna kuna.

Iako je na sudu priznao da je Sanaderu nakon prodaje zgrade donio deset milijuna kuna i milijun eura provizije u "kutiji za hrenovke", Fiolić je bio osuđen na godinu dana zatvora koje može zamijeniti radom za opće dobro.

Sanader zbog primanja provizije, nakon što je država kupila Fiolićevu gradu u Planinskoj ulici, izdržava šestogodišnju zatvorsku kaznu.

Tagovi: Stjepan Fiolić, Farma Jelas, Ivo Sanader, Mesna Fiolić
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE