GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

FlixMobility preuzeo Greyhound

FlixMobility preuzeo Greyhound
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2021 / 11:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Globalni pružatelj mobilnosti, FlixMobility grupa kojoj pripadaju brendovi FlixBus i FlixTrain, objavljuju kupovinu Greyhound Lines, Inc. (˝Greyhound˝), najveće međunarodne autobusne kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama, od FirstGroup plc.

Ova kupovina obilježava važan sljedeći korak u nastojanju FlixMobility grupe da pruži jednostavna, pristupačna i ekološki prihvatljiva putovanja za putnike diljem svijeta.

FlixBus globalna mreža autobusnih linija obuhvaća više od 2.500 destinacija u 36 zemalja izvan SAD-a s 400.000 dnevnih veza. Greyhound trenutno povezuje gotovo 2.400 destinacija diljem Sjeverne Amerike kojeg koristi gotovo 16 milijuna putnika svake godine.
Međunarodni autobusi su ključni za revoluciju održive mobilnosti diljem svijeta upravo zahvaljujući izvrsnoj ekološkoj učinkovitosti u smislu otpuštanja emisije CO2. Nedavni krug financiranja FlixMobility grupe osigurao je značajno približavanje svojoj viziji provođenja zelenih i pristupačnih putovanja dostupnih svima.

˝Putnici diljem Sjeverne Amerike sve više traže pristupačna, udobna, pametna i održiva rješenja za mobilnošću. Primamljiva ponuda će zasigurno privući značajan broj putnika s privatnih automobila na međugradske autobuse. FlixBus i Greyhound će zajedno doskočiti ovoj potražnji. Kako se naše poslovanje nastavlja oporavljati od posljedica pandemije, s našim inovativnim pristupom i fokusom na putnika, ponovit ćemo uspjeh koji smo postigli već u 37 zemalja,˝ izjavio je André Schwämmlein, osnivač i glavni izvršni direktor FlixMobility grupe.
˝Neprestano širenje naše mreže autobusnih linija kroz partnerstva i akvizicije oduvijek je bilo integrirani dio naše strategije u stvaranju globalne prisutnosti. Akvizicija Greyhounda je ogroman korak prema naprijed i značajno jačanje FlixBus pozicije u SAD-u. FlixBus i Greyhound timovi dijele zajedničku viziju kako bi osigurali dostupnu pametnu, pristupačnu i održivu mobilnost za sve,˝ - izjavio je Jochen Engert, osnivač i glavni izvršni direktor FlixMobility grupe.

˝Prodaja Greyhounda FlixMobility grupi dio je naše strategije u racionalizaciji portfelja kako bismo FirstGroup preusmjerili na svoje vodeće tvrtke u javnom prijevozu u Velikoj Britaniji. Snaga Greyhounda predstavljaju njegovi ljudi i želja mi je zahvaliti im za nepokolebljivu predanost putnicima i zajednicama. Kao dio FlixMobility grupe, siguran sam da će Greyhound biti pozicioniran u smjeru rasta i razvoja svoje ikonske usluge u godinama koje dolaze,˝ - izjavio je David Martin, Izvršni predsjednik FirstGroup plc.

U posljednjih osam godina, FlixMobility grupa je postigla značajan uspjeh zahvaljujući rastu FlixBusa koji je postao najveća europska mreža autobusnih linija te preveo više od 62 milijuna putnika u 2019. godini. Kupovina Greyhounda obilježava važnu prekretnicu u FlixMobility globalnoj strategiji rasta i ključan je pokretač budućeg razvoja kompanije.
FlixBus je prve linije u SAD-u pokrenuo 2018. godine diljem jugozapadnog dijela SAD-a, uključujući Los Angeles, Las Vegas i Phoenix. Od tada je kompanija proširila poslovanje na dodatne destinacije u jugozapadnom dijelu te je povezala i destinacije na jugu, sjeveroistoku i sjeverozapadu zemlje.

Tagovi: FlixMobility, Greyhound, Jochen Engert,
PROČITAJ I OVO
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
RADNIČKA PRAVA
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
ČAKOVEC - Članice Grupe Pivac, Mesna industrija Vajda iz Čakovca i PPK karlovačka mesna industrija, potpisale su s predstavnicima Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) te Sindikata hrvatskog vozača (SHV) nove dvogodišnje kolektivne ugovore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE