GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

FlixMobility preuzeo Greyhound

FlixMobility preuzeo Greyhound
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.10.2021 / 11:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Globalni pružatelj mobilnosti, FlixMobility grupa kojoj pripadaju brendovi FlixBus i FlixTrain, objavljuju kupovinu Greyhound Lines, Inc. (˝Greyhound˝), najveće međunarodne autobusne kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama, od FirstGroup plc.

Ova kupovina obilježava važan sljedeći korak u nastojanju FlixMobility grupe da pruži jednostavna, pristupačna i ekološki prihvatljiva putovanja za putnike diljem svijeta.

FlixBus globalna mreža autobusnih linija obuhvaća više od 2.500 destinacija u 36 zemalja izvan SAD-a s 400.000 dnevnih veza. Greyhound trenutno povezuje gotovo 2.400 destinacija diljem Sjeverne Amerike kojeg koristi gotovo 16 milijuna putnika svake godine.
Međunarodni autobusi su ključni za revoluciju održive mobilnosti diljem svijeta upravo zahvaljujući izvrsnoj ekološkoj učinkovitosti u smislu otpuštanja emisije CO2. Nedavni krug financiranja FlixMobility grupe osigurao je značajno približavanje svojoj viziji provođenja zelenih i pristupačnih putovanja dostupnih svima.

˝Putnici diljem Sjeverne Amerike sve više traže pristupačna, udobna, pametna i održiva rješenja za mobilnošću. Primamljiva ponuda će zasigurno privući značajan broj putnika s privatnih automobila na međugradske autobuse. FlixBus i Greyhound će zajedno doskočiti ovoj potražnji. Kako se naše poslovanje nastavlja oporavljati od posljedica pandemije, s našim inovativnim pristupom i fokusom na putnika, ponovit ćemo uspjeh koji smo postigli već u 37 zemalja,˝ izjavio je André Schwämmlein, osnivač i glavni izvršni direktor FlixMobility grupe.
˝Neprestano širenje naše mreže autobusnih linija kroz partnerstva i akvizicije oduvijek je bilo integrirani dio naše strategije u stvaranju globalne prisutnosti. Akvizicija Greyhounda je ogroman korak prema naprijed i značajno jačanje FlixBus pozicije u SAD-u. FlixBus i Greyhound timovi dijele zajedničku viziju kako bi osigurali dostupnu pametnu, pristupačnu i održivu mobilnost za sve,˝ - izjavio je Jochen Engert, osnivač i glavni izvršni direktor FlixMobility grupe.

˝Prodaja Greyhounda FlixMobility grupi dio je naše strategije u racionalizaciji portfelja kako bismo FirstGroup preusmjerili na svoje vodeće tvrtke u javnom prijevozu u Velikoj Britaniji. Snaga Greyhounda predstavljaju njegovi ljudi i želja mi je zahvaliti im za nepokolebljivu predanost putnicima i zajednicama. Kao dio FlixMobility grupe, siguran sam da će Greyhound biti pozicioniran u smjeru rasta i razvoja svoje ikonske usluge u godinama koje dolaze,˝ - izjavio je David Martin, Izvršni predsjednik FirstGroup plc.

U posljednjih osam godina, FlixMobility grupa je postigla značajan uspjeh zahvaljujući rastu FlixBusa koji je postao najveća europska mreža autobusnih linija te preveo više od 62 milijuna putnika u 2019. godini. Kupovina Greyhounda obilježava važnu prekretnicu u FlixMobility globalnoj strategiji rasta i ključan je pokretač budućeg razvoja kompanije.
FlixBus je prve linije u SAD-u pokrenuo 2018. godine diljem jugozapadnog dijela SAD-a, uključujući Los Angeles, Las Vegas i Phoenix. Od tada je kompanija proširila poslovanje na dodatne destinacije u jugozapadnom dijelu te je povezala i destinacije na jugu, sjeveroistoku i sjeverozapadu zemlje.

Tagovi: FlixMobility, Greyhound, Jochen Engert,
PROČITAJ I OVO
Luka Koper: Rast prihoda i dobiti u devet mjeseci
RAST
Luka Koper: Rast prihoda i dobiti u devet mjeseci
KOPER - Grupa Luka Koper je od siječnja do rujna 2021. u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećala prihode od prodaje usluga za devet posto na 168,2 milijuna eura.
Farmaceutske tvrtke rade ili su pripremne za prilagodbu cjepiva varijanti omicron
CJEPIVO
Farmaceutske tvrtke rade ili su pripremne za prilagodbu cjepiva varijanti omicron
LONDON - Veći broj farmaceutskih tvrtki objavio je da radi na prilagođavanju cjepiva novoj zabrinjavajućoj varijanti koronavirusa koja je izazvala zabrane putovanja širom svijeta, piše njemačka novinska agencija dpa.
Izvrsni rezultati Cinkarne Celje
SJAJNE BROJKE
Izvrsni rezultati Cinkarne Celje
ANALIZA - Cinkarna Celje nastavlja izvrsno poslovati i u 2021. godini.
EK predlaže suspenziju zračnog prometa s Južnom Afrikom zbog nove varijante virusa
SUSPENZIJA
EK predlaže suspenziju zračnog prometa s Južnom Afrikom zbog nove varijante virusa
BRUXELLES - Europska komisija je u petak predložila državama članicama EU-a da obustave letove iz Južne Afrike i drugih zemalja u kojima je otkrivena nova varijanta koronavirusa.
Merckova tableta za covid manje učinkovita u novim podacima
LOŠE VIJESTI
Merckova tableta za covid manje učinkovita u novim podacima
DARMSTADT - Farmaceutska kompanija Merck objavila je u petak rezultate nove studije koja je pokazala da je njezin eksperimentalni lijek protiv covida-19 manje učinkovit u smanjenju hospitalizacija i smrti u odnosu na ranije rezultate.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE