GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fortenova grupa nabavila i donirala pola milijuna zaštitnih maski Ravnateljstvu civilne zaštite

Fortenova grupa nabavila i donirala pola milijuna zaštitnih maski Ravnateljstvu civilne zaštite
POHVALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.04.2020 / 10:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Pola milijuna jednokratnih zaštitnih maski donirala je Fortenova grupa Ravnateljstvu civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Zaštitna oprema u vrijednosti od gotovo dva milijuna kuna, koja je danas preuzeta sa skladišta Konzuma, namijenjena je korisnicima koji na terenu provode mjere zaštite zdravlja od koronavirusa.

Pomoćnik ministra dr.sc. Damir Trut zahvalio se na donaciji i kazao kako će ona dati svoj doprinos povećanju sigurnosti djelatnika koji sudjeluju u obavljanju zadaća vezanih uz suzbijanje epidemije novog koronavirusa.

„Donacija zaštitnih maski omogućit će sigurnije uvjete rada i zaštitu svim djelatnicima, prvenstveno zdravstvenog sustava, ali i ostalim pripadnicima operativnih snaga sustava civilne zaštite, stoga se zahvaljujem na ovoj hvalevrijednoj donaciji. Samo zajedničkim snagama možemo pridonijeti smanjenju širenja novog koronavirusa i povećanju sigurnosti svih građana Republike Hrvatske“ – istaknuo je pomoćnik ministra.

Unatoč velikom izazovu nabavke opreme koja je u ovom trenutku globalno najtraženija roba, Fortenova grupa je uspjela realizirati uvoz veće količine opreme, od koje je dio namijenjen zaštiti zaposlenika Fortenova grupe, a najveći dio maski odlazi onima koji ih u ovom trenutku najviše trebaju.

„Vrijednost onoga što nam daju zdravstveni djelatnici, policajci, vatrogasci i svi drugi koji posljednjih tjedana neprekidno brinu o sigurnosti i zdravlju svih nas je neprocjenjiva. Mi u Fortenova grupi znamo to jako dobro, jer tisuće naših radnika svakodnevno na svojim radnim mjestima brine o nesmetanoj opskrbi hrvatskih građana. Stoga u Fortenova grupi itekako znamo cijeniti vrijednost brige o sigurnosti i zdravlju i važnost ulaganja u tu sigurnost u ovom trenutku.“– izjavio je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Kompanije Fortenova grupe u Hrvatskoj - Konzum, PIK Vrbovec, Jamnica, Zvijezda, Belje i Ledo pomagale su od početka krize bolnicama, Crvenom križu te različitim udrugama koje se brinu o potrebitima, u novcu i proizvodima, a isto su radile i kompanije u Bosni i Hercegovini i Srbiji, koje su značajno pomogle u osiguravanju osnovnih potrepština za borbu protiv širenja koronavirusa.
„Uz ovu posljednju donaciju zaštitnih maski, ukupan iznos dosadašnjih donacija Fortenova grupe u cijeloj regiji dosegnuo je gotovo četiri milijuna kuna izravnog doprinosa zajednicama u kojima radimo. Ujedno, to je i način na koji pokazujemo zahvalnost svima koji su svakodnevno na svojim radnim mjestima, bez obzira na rizike“ – istakao je Peruško.

Tagovi: Fortenova grupa, zaštitne maske, Ravnateljstvo civilne zaštite, Damir Trut, Fabris Peruško, Ledo, PIK Vrbovec, Zvijezda
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE