GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fortenova grupa pridružila se UN Global compact inicijativi

Fortenova grupa pridružila se UN Global compact inicijativi
INICIJATIVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.10.2021 / 07:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Fortenova grupa, u okviru koje posluju neke od najznačajnijih kompanija u Hrvatskoj i regiji poput Konzuma, Mercatora, Jamnice, Zvijezde, Dijamanta, Belja, Tiska, Sarajevskog kiseljaka itd. i formalno se pridružila UN Global Compactu, najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost.

Time je Fortenova grupa postala dio velike zajednice od 18.000 članica u 162 zemlje svijeta koje su se obvezale na poštivanje Deset načela UN Global Compacta. Načelima su obuhvaćene temeljne odgovornosti poslovanja u području ljudskih prava, rada, okoliša i borbe protiv korupcije, a zasnovane su na međunarodno prihvaćenim deklaracijama i konvencijama UN-a i predstavljaju normativni autoritet za odgovorno poslovanje.

UN Global Compact je, kao posebna inicijativa glavnog tajnika Ujedinjenih naroda, dobio mandat usmjeravanja i pružanja podrške poslovnoj zajednici u svijetu u napretku i ispunjenu Ciljeva održivog razvoja i Agende 2030.

„Od trenutka kad je počela s radom, Fortenova grupa je počela živjeti svoje temeljne vrijednosti, a upravo je održivo poslovanje jedan od četiri ključna stupa kulture odgovornosti koju gradimo prema zaposlenicima, zajednicama u kojima poslujemo, potrošačima, partnerima, dobavljačima, okolišu i društvu u cjelini. Od Etičkog kodeksa koji smo usvojili svega nekoliko mjeseci od našeg nastanka do razrade koncepta izvještavanja po GRI standardima, kojih ćemo se držati već u našem prvom slijedećem izvještaju o ukupnom poslovanju, Fortenova grupa je u svega dvije godine visoko podigla razinu svoje društvene i korporativne odgovornosti, stvarajući tako preduvjete za održivi gospodarski razvoj u svom okruženju. S obzirom na našu vezanost uz proizvodnju i distribuciju hrane, sustave sigurnosti hrane imamo kao dio integriranog sustava upravljanja, a među inicijativama i kontinuiranim ulaganjima u zelene i društveno odgovorne projekte, posebno se ističu recentni projekti naših kompanija na smanjivanju ugljičnog otiska od pakiranja. Stoga je i naše priključivanje ovoj globalnoj inicijativi prirodni korak kojim zaokružujemo sve naše aktivnosti u tom smjeru, a zbog svega čemu svjedočimo u ovom trenutku – globalnim klimatskim, zdravstvenim, ekonomskim, ali i vrijednosnim izazovima, pristupanje sporazumu je za nas tim značajnije“ – rekao je Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe prilikom pristupanja Fortenova grupe UN Global compactu.

Kroz strategiju poslovanja u svojim temeljnim djelatnostima, Fortenova grupa odabire dugoročno održive razvojne opcije i djelotvorno upravljanje čime ujedno potiče snažnije uključivanje poslovnog sektora u aktivnosti za napredak prema ciljevima održivog razvoja i postizanja korporativne održivosti u skladu s načelima UN Global Compacta.

“Veliko mi je zadovoljsto u ime UN Global Compacta poželjeti dobrodošlicu Fortenova grupi. Uključenjem u ovu inicijativu, kompanija pokazuje predanost postavljenim ciljevima održivosti podižući u isto vrijeme već visoka očekivanja svojih dionika. Radujem se suradnji u svrhu napretka kompanije prema ispunjenju tih očekivanja – izjavila je Vali Marszalek, izvršna direktorica Global Compact mreže Hrvatska.

Tagovi: Fortenova grupa, UN Global compact, Konzum, Mercator, Idea, Sarajevski kiseljak, Dijamant, Belje, Jamnica
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE