GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fortenova ide u otkup svih dionica Mercatora

Fortenova ide u otkup svih dionica Mercatora
OČEKIVANO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2021 / 12:19
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Fortenova grupa sa sjedištem u Zagrebu danas je objavila namjeru preuzimanja preostalih dionica Mercatora u dnevnim novinama Delo nakon prijenosa dionica Mercatora iz Agrokora u stečaju na nju, što ju je učinilo 88,10% vlasnikom najveće slovenske maloprodaje.

Mercator je izdavatelj 6.090.943 redovnih slobodno prenosivih nominiranih dionica nominalne vrijednosti s pravom glasa, od čega je Fortenova od petka u vlasništvu 88,10 posto, a trgovac 42.192 vlastite dionice.

U skladu sa zakonom, Fortenova je o namjeri preuzimanja obavijestila Agenciju za tržište vrijednosnih papira, Agenciju za zaštitu konkurencije, Upravu Mercatora i predstavnike zaposlenika Mercatora i Fortenove.

Ponuda za preuzimanje bit će objavljena najkasnije 30 dana, i neprije roka od deset dana.

Najava namjere preuzimanja logičan je sljedeći korak nakon što su dionice Mercatora, koje su bile u vlasništvu financijski nasukanog koncerna Agrokor, nakon dugotrajnog postupka s mnogim komplikacijama u petak prebačene na Fortenovu.

U petak su uprave Mercatora i Fortenove ovo opisale kao početak nove ere i priliku za razvoj svih dionika, kako Mercatora, tako i Fortenove. Slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek, koji je u prošlosti izrazžavao rezervu prema prijenosu Mercatora kao sistemski važne tvrtke pod pokroviteljstvom Fortenove, ocijenio je da je taj transfer u interesu Slovenije i slovenskog gospodarstva.

Tagovi: Fortenova grupa, Mercator, Sberbank, Fabris Peruško, VTB bank, HPS Partners, Agrokor
PROČITAJ I OVO
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE