GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fortenova objavila ponudu za preuzimanje preostalih dionica Mercatora

Fortenova objavila ponudu za preuzimanje preostalih dionica Mercatora
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2021 / 12:03
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Fortenova grupa objavila je ponudu za preuzimanje preostalih 724.764 dionica Mercatora.

Fortenova nudi 36 eura po dionici i plaćanje kupoprodajne cijene u gotovini. Ponuda vrijedi do i uključujući 23. lipnja, osim ako nije obnovljena, na temelju ponude za preuzimanje objavljene u današnjem izdanju Dela. Zadnja burzovna cijena dionica Mercatora registrirana 21. svibnja iznosi 33 eura.

Krajem prošlog mjeseca, nakon prijenosa dionica Mercatora iz Agrokora u stečaj, Fortenova je postala vlasnica 88,10% dionica najveće slovenske maloprodaje, a danas je u Delu objavila ponudu za preuzimanje za kupnju preostalih dionica Mercatora.

Mercator je izdavatelj 6.090.943 običnih slobodno prenosivih nominiranih dionica nominalne vrijednosti s pravom glasa.

Ponuda za preuzimanje vrijedi od danas do zaključno 23. lipnja, osim ako nije produljena u skladu sa zakonom. U Fortenovi nisu postavili prag za uspjeh ponude, jer, kako su napisali, njihov udio već premašuje 50% svih dionica ciljane tvrtke s pravom glasa.

No nakon što su dionice Mercatora, koje su bile u vlasništvu financijski nasukanog koncerna Agrokor, nakon dugotrajnog postupka s mnogim komplikacijama prebačene u Fortenova koja je stvorea na ostacima Agrokora, uprava Mercatora i Fortenove to je opisala kao početak nove ere i mogućnosti za razvoj svih dionika, kako Mercatora, tako i Fortenove.

Ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek, koji je u prošlosti izrazio rezervu prema prijenosu Mercatora kao sistemski važne tvrtke pod pokroviteljstvom Fortenova grupe, također je ocijenio da je taj transfer u interesu Slovenije i slovenskog gospodarstva.

Tagovi: Mercator, Agrokor, Zdravko Počivalšek, Fortenova grupa, Fabris Peruško, Sberbank
PROČITAJ I OVO
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
OPOZIV
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opoziva svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i Dukatos jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.
Jeste li kušali nove Planet of plants proizvode?
PROMO
Jeste li kušali nove Planet of plants proizvode?
ZAGREB - Plant based postaje sve popularniji oblik prehrane. Očuvanje okoliša, smanjenje globalnog siromaštva, zaštita životinjskog svijeta i povoljan utjecaj na zdravlje samo su neki od razloga zbog kojih se odlučujemo na jelovnik uključiti što više namirnica biljnog podrijetla.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE