GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fraport Slovenija najavljuje otpuštanja

Fraport Slovenija najavljuje otpuštanja
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2020 / 09:17
Autor: SEEbiz / RTV Slovenije
LJUBLJANA - Operator ljubljanske zračne luke Fraport Slovenija najavljuje velika otpuštanja zbog posljedica epidemije. Neslužbeno, otpušta se četvrtina zaposlenih. Sindikat se nada pomoći države.

Zbog oštrog pada prometa i skromnih predviđanja za blisku budućnost, koji su posljedica pandemije covida-19, Fraport Slovenija primoran je smanjiti broj zaposlenih.

Stoga su sindikati obaviješteni o smanjenju potreba za radom i posljedičnom prestanku potrebe za radom većeg broja radnika iz poslovnih razloga.

Pozvani su na savjetovanje o predloženim kriterijima za prepoznavanje viška, mogućih načina za sprečavanje i ograničenje viška te o mogućim mjerama za sprečavanje i ublažavanje štetnih učinaka. Savjetovanje će se održati sljedeće srijede. Nakon savjetovanja sa sindikatima, oni će moći detaljnije razgovarati o broju otpremnina.

Prema neslužbenim podacima, trenutačno je najavljeno smanjenje od 120 zaposlenika, što predstavlja četvrtinu svih zaposlenih u Fraport Slovenija (trenutno 475). U tvrtki praktički nema više povremenih djelatnika i studenata, a ostaju samo stalno zaposleni, prema podacima Slovenske agencije za tisak. objasnio je predsjednik slobodnog sindikata Zračne luke Ljubljana Klemen Lavrič.

Još nije jasno koliki će biti stvarni broj otpremnina, ali Lavrič se nada da je broj 120 samo približan maksimum, jer je to ogroman broj. Očekuje se da će to više postati jasno nakon sastanka sindikata i administracije. Lavrič smatra da će nakon toga pronaći moguća rješenja. Istodobno, nada se pomoći države, kako takva velika otpuštanja ne bi bila potrebna.

Fraport Slovenija od sredine ožujka ostvaruje samo 15 posto normalnih prihoda.

"Iako smo odmah odgovorili prilagođavanjem nehitnim troškovima, oni su i dalje prilično visoki da bi se osigurala otvorenost i relativno visoki fiksni troškovi", istaknuo je generalni direktor Fraport Slovenija Zmago Skobir.

Ljubljanska je zračna luka obnovila operacije prošlog petka, a prvi je sletio avion Air Serbije. Uzimajući u obzir dostupne podatke i najave prijevoznika, u Fraportu očekuju da ukupni broj putnika na aerodromu Jože Pučnik Ljubljana ove godine neće prelaziti 570.000, što bi bilo 67 posto manje nego u 2019. godini.

Tagovi: Fraport Slovenija, Fraport, Aerodrom Ljubljana, Zmago Skobir, Air Serbia, Klemen Lavrič
PROČITAJ I OVO
Dobit poduzetnika u pekarskoj industriji lani porasla 7,3%
RAST
Dobit poduzetnika u pekarskoj industriji lani porasla 7,3%
ZAGREB - Poduzetnici u pekarskoj industriji u 2019. godini ostvarili su konsolidiranu dobit od 167,6 milijuna kuna, što je 7,3 posto više u odnosu na 2018. godinu, pokazuju podaci Financijske agencije (Fina) o poslovanju poduzetnika u pekarskoj industriji.
Veledrogerije traže uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine
ZAHTJEVI
Veledrogerije traže uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine
ZAGREB - Predsjednik Udruženja veletrgovina pri HGK Tomislav Kulić izjavio je da veledrogerije od Vlade traže uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine i dogovor o otplatnom planu za ostali dio duga do ukupnih pet milijardi kuna.
Britanski Mineco otvara rudnik olova i cinka u Raškoj
INVESTICIJE
Britanski Mineco otvara rudnik olova i cinka u Raškoj
LONDON - Britanska kompanija Mineco Limited, nastavlja da investira u rudarstvo u Srbiji otvaranjem još jednog rudnika olova i cinka u Raškoj oblasti, saopšteno je danas iz ove kompanije.
Klobučar: Prekinuli smo opskrbu lijekova za 33 bolnice
LIJEKOVI
Klobučar: Prekinuli smo opskrbu lijekova za 33 bolnice
ZAGREB - "Imamo 500 milijuna dospjelih dugovanja samo u bolnicama. Dodatni problem je da je u zadnja dva mjeseca novih 700 milijuna duga ljekarni prema veledrogerijama. Došli smo do točke kada postaje neizdrživo", rekao je.
Poduzetnici ne podržavaju novi lockdown, spremni su na jedan dan zaustaviti sve poslove
NEZADOVOLJSTVO
Poduzetnici ne podržavaju novi lockdown, spremni su na jedan dan zaustaviti sve poslove
ZAGREB - Anketa udruge Glas poduzetnika (UGP) pokazala je da su poduzetnici protiv novog zatvaranja gospodarstva, nezadovoljni su trenutnim mjerama Vlade te su spremni svoje nezadovoljstvo izraziti i prosvjedom, izvijestili su u utorak iz udruge.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE