GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fraport Slovenija najavljuje otpuštanja

Fraport Slovenija najavljuje otpuštanja
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2020 / 09:17
Autor: SEEbiz / RTV Slovenije
LJUBLJANA - Operator ljubljanske zračne luke Fraport Slovenija najavljuje velika otpuštanja zbog posljedica epidemije. Neslužbeno, otpušta se četvrtina zaposlenih. Sindikat se nada pomoći države.

Zbog oštrog pada prometa i skromnih predviđanja za blisku budućnost, koji su posljedica pandemije covida-19, Fraport Slovenija primoran je smanjiti broj zaposlenih.

Stoga su sindikati obaviješteni o smanjenju potreba za radom i posljedičnom prestanku potrebe za radom većeg broja radnika iz poslovnih razloga.

Pozvani su na savjetovanje o predloženim kriterijima za prepoznavanje viška, mogućih načina za sprečavanje i ograničenje viška te o mogućim mjerama za sprečavanje i ublažavanje štetnih učinaka. Savjetovanje će se održati sljedeće srijede. Nakon savjetovanja sa sindikatima, oni će moći detaljnije razgovarati o broju otpremnina.

Prema neslužbenim podacima, trenutačno je najavljeno smanjenje od 120 zaposlenika, što predstavlja četvrtinu svih zaposlenih u Fraport Slovenija (trenutno 475). U tvrtki praktički nema više povremenih djelatnika i studenata, a ostaju samo stalno zaposleni, prema podacima Slovenske agencije za tisak. objasnio je predsjednik slobodnog sindikata Zračne luke Ljubljana Klemen Lavrič.

Još nije jasno koliki će biti stvarni broj otpremnina, ali Lavrič se nada da je broj 120 samo približan maksimum, jer je to ogroman broj. Očekuje se da će to više postati jasno nakon sastanka sindikata i administracije. Lavrič smatra da će nakon toga pronaći moguća rješenja. Istodobno, nada se pomoći države, kako takva velika otpuštanja ne bi bila potrebna.

Fraport Slovenija od sredine ožujka ostvaruje samo 15 posto normalnih prihoda.

"Iako smo odmah odgovorili prilagođavanjem nehitnim troškovima, oni su i dalje prilično visoki da bi se osigurala otvorenost i relativno visoki fiksni troškovi", istaknuo je generalni direktor Fraport Slovenija Zmago Skobir.

Ljubljanska je zračna luka obnovila operacije prošlog petka, a prvi je sletio avion Air Serbije. Uzimajući u obzir dostupne podatke i najave prijevoznika, u Fraportu očekuju da ukupni broj putnika na aerodromu Jože Pučnik Ljubljana ove godine neće prelaziti 570.000, što bi bilo 67 posto manje nego u 2019. godini.

Tagovi: Fraport Slovenija, Fraport, Aerodrom Ljubljana, Zmago Skobir, Air Serbia, Klemen Lavrič
PROČITAJ I OVO
Air Serbia prema Podgorici i Tivtu čak osamnaest puta sedmično
LETOVI
Air Serbia prema Podgorici i Tivtu čak osamnaest puta sedmično
PODGORICA - Iz kompanije Air Serbia saopšteno je, da je povećan kapacitet mjesta, odnosno da su letovi prema Podgorici i Tivtu preusmjerili veće avione, zbog sve većeg broja putnika, nakon što je Montenegro Airlines krajem prošle godine bio primoran da prizemlji avione.
Wizz Air na obvezničkom tržištu prikupio 500 milijuna eura
KAPITAL
Wizz Air na obvezničkom tržištu prikupio 500 milijuna eura
BUDIMPEŠTA - Wizz Air je 13. siječnja prodao trogodišnje obveznice u vrijednosti od 500 milijuna eura po kamatnoj stopi od samo 1,35 posto, nakon što je od investitora primio više od dvije milijarde eura naloga, izvijestila je web stranica s poslovnim vijestima Portfolio.
Komunikacijski laboratorij nova PR agencija za korporativne komunikacije Nestlé Adriatica u Hrvatskoj
PR
Komunikacijski laboratorij nova PR agencija za korporativne komunikacije Nestlé Adriatica u Hrvatskoj
ZAGREB – Kompanija Nestlé Adriatic sklopila je ugovor o suradnji u području odnosa s javnošću s agencijom Komunikacijski laboratorij, a koja je s početkom siječnja ove godine postala novi partner za korporativne komunikacije.
Barilla preuzima Pasta Evangelists
ŠIRENJE
Barilla preuzima Pasta Evangelists
MILANO - Talijanski proizvođač tjestenine Barilla kupio je većinski udio u britanskom Pasta Evangelistsu, najavljujući povratak na tržište svježe tjestenine i proširujući ponudu putem interneta u vrijeme pandemije koronavirusa.
Firma koja gradi Beograd na vodi ušla u Mostogradnju
PARTNERI
Firma koja gradi Beograd na vodi ušla u Mostogradnju
BEOGRAD - Firma "Milenijum tim", koja je godinama unazad dobijala niz unosnih poslova bez tendera na izgradnji gasovoda po Srbiji i koja je od početka angažovana na projektu Beograd na vodi, sklopila je ugovor o strateškom partnerstvu sa GP Mostogradnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE