GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Generali kupuje udjel u kompaniji Ridemovi

Generali kupuje udjel u kompaniji Ridemovi
KUPNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2021 / 17:00
Autor: SEEbiz / H
MILANO - Talijanska osiguravajuća kuća Generali objavila je u ponedjeljak da je kupila udio u kompaniji za usluge najma bicikla i električnih romobila Ridemovi koja planira širenje u matičnoj Italiji, Španjolskoj i drugim zemljama.

Ridemovi pruža usluge mikro-mobilnosti u 17 talijanskih i španjolskih gradova, priopćio je u ponedjeljak Generali, ne precizirajući koliki je udio preko specijaliziranog fonda kupio.

Promet na dva kotača naglo je porastao u pandemiji covida 19 i postao važan dio urbane mobilnosti, podupirući kompanije i novoosnovane tvrtke koje nude usluge dijeljenja prijevoza.

Ridemovijeva flota uključuje oko 30 tisuća običnih i električnih bicikla i električnih romobila, a danas su priopćili da će im Generalijevo ulaganje kroz upravljanje fondom Ocorian pomoći da je povećaju na 70 tisuća uglavnom električnih prometala.

Osnovan prije tri godine, Ridemovi sada broji oko dva milijuna korisnika, a novo će mu financiranje omogućiti da prvenstveno ojača svoj položaj na ključnim tržištima Italije i Španjolske i da otvori nova u Europi i šire.

"Ridemovi je vodeća talijanska tvrtka u sektoru mikro-mobilnosti i razvila je vrlo učinkovit i stabilan poslovni model", rekao je upravitelj portfelja Generali Investmentsa Stefano Ferrari.

Osiguravatelji širom svijeta pod sve su većim pritiskom da se angažiraju na ublažavanju klimatskih promjena i da podupru inicijative usmjerene na zaštitu klime, podsjeća Reuters.

Tagovi: Generali, Ridemovi, Generali Investments, Stefano Ferrari
PROČITAJ I OVO
Stručnjaci: referendum o Rio Tintu moguć ali ne i obavezujući
ŽIVOTNA SREDINA
Stručnjaci: referendum o Rio Tintu moguć ali ne i obavezujući

BEOGRAD - Nedavna izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će o izgradnji rudnika litijuma u Jadru odlučivati građani na referendumu izazvala je pažnju javnosti ali ju je istovremeno i podelila.

Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
MOST
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
KOMARNA - Na gradilištu Pelješkog mosta podignut je i montiran prvi zatvarajući segment „CR 4“ između stupova S4 i S5, pa je sada ukupno spojeno 620 metara konstrukcije sa strane Komarne.
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju
VAKCINE
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju

BEOGRAD - Fabrika vakcina "Sinofarm" gradiće se u blizini Zemun polja

Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
OGORČENJE
Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
PODGORICA-Na društvenim mrežama se pojavila informacija da se u avionu nacionalnom avio prevozniku Air Montenegro služi ketering identičan onom u Air Srbija.
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi
FIJASKO
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi

NEW YORK - Nekoliko pošiljaka cjepiva Johnson&Johnson za covid-19 koje se proizvodi u tvornici u Baltimoreu i kojega se proizvodnja prije nekoliko tjedana morala zaustaviti, morat će se baciti, priopćile su u petak američke zdravstvene vlasti.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE