GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Generali lani s rekordnom operativnom dobiti

Generali lani s rekordnom operativnom dobiti
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2023 / 12:57
Autor: SEEbiz
MILANO - Talijanska osiguravajuća grupa Generali, prisutna i na regionalnom tržištu, lani je ostvarila 2,91 milijardu eura čiste dobiti, što je 2,3 posto više nego godinu prije.

Dobit iz poslovanja porasla je za 11,2 posto na rekordnih 6,5 milijardi eura, objavila je austrijska novinska agencija APA.

S 81,5 milijardi eura obračunata bruto premija grupe bila je 1,5 posto viša nego godinu prije. U području neživotnih osiguranja ostvarili su rast od 9,8 posto, dok je u području životnih osiguranja zabilježen pad od 36 posto.

"Rezultati potvrđuju uspjeh naše poslovne transformacije, koja se nastavlja discipliniranom i učinkovitom provedbom naše strategije", istaknuo je predsjednik uprave Philippe Donnet. Strategija se temelji na fokusiranju na najprofitabilnija poslovna područja i na raznolike izvore prihoda.

Dobit grupe, koja je prisutna u 60 zemalja, bila bi još veća da nije došlo do slabljenja ulaganja u Rusiji. Posljedica je to ruske invazije na Ukrajinu i povezanih međunarodnih sankcija Rusiji.

Tagovi: Generali, poslovni rezultati, Philippe Donnet
PROČITAJ I OVO
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PROCJENA
Vrijednost Instituta u Igalu procijenjena na oko 70 milijuna eura
PODGORICA - Vrijednost Instituta "Dr. Simo Milošević" u Igalu procjenjuje se između 65 i 70 milijuna eura, ali se procjena mora dopuniti dodatnim podacima o vrijednosti hotelsko-turističkog kompleksa, kazao je ministar prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
AKVIZICIJE
Mađarski fond preuzeo srpski Superior Foods
BEOGRAD - Mađarski fond privatnog kapitala Hodler Asset Management preuzeo je preostlaih 32% udjela u srpskoj kompaniji Superior Foods Bačinci, čime je postao jedini vlasnik, izvijestili su savjetnički timovi BDK Advokata i odvjetničkog ureda Nikolić koji su savjetovali kompanije u transakciji.
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
KAŠNJENJE
Starbucks ne može pronaći prostor u Podgorici
PODGORICA - Turska kompanija Zeren Group, koja je ranije najavila da će početkom godine otvoriti prvu Starbucks kafeteriju u Podgorici, navodno se suočava sa problemom jer ne može da nađe adekvatan prostor po prihvatljivoj cijeni, kazali su portalu Investitor dva izvora upućena u proces, insistirajući na anonimnosti.
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
REOVI
Buffettov Berkshire Hathaway srezao je ulaganja u Apple
OMAHA - Berkshire Hathaway Warrena Buffetta smanjio je svoj gigantski udio u Appleu u prvom tromjesečju.
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
ŠIRENJE
Hogan: Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu
BEOGRAD - Krajem godine, Air Serbia će proširiti svoje poslovanje na kineskom tržištu, koristeći prilike nastale oživljavanjem odlaznog turizma iz jedne od najjačih svetskih ekonomija nakon pandemije covida, napisao je James Hogan, bivši izvršni direktor Etihada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE