GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Generali najavljuje plan ulaganja od 3,5 milijarde eura

Generali najavljuje plan ulaganja od 3,5 milijarde eura
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.02.2021 / 16:18
Autor: SEEbiz
TRST - Osnovan u Trstu 26. prosinca 1831. godine, Generali navršava 190 godina. Ova povijesna obljetnica proslavit će se tijekom 2021. nizom inicijativa za zaposlenike, agente, klijente i zajednice u kojima Grupa djeluje.

Povodom ove prilike i ostavljanja opipljivog i trajnog prepoznavanja veze između kompanije i regija u kojima je rođena i napredovala, Generali najavljuje Fenice 190, plan ulaganja u iznosu od 3,5 milijardi eura za potporu oporavku europskih ekonomija pod utjecajem Covida-19, počevši od Italije, Francuske i Njemačke, a zatim kroz petogodišnji plan ciljano i u svim europskim zemljama u kojima Generali posluje.

Fenice 190 će time učiniti trajnima izvanredne inicijative pokrenute 2020. godine za suzbijanje učinaka pandemije, što je uključivalo ulaganja u potporu malim i srednjim poduzećima i realnom gospodarstvu koje već sada premašuju utvrđeni cilj od milijardu eura. Kao dodatak ovom početnom iznosu, Generali se obvezuje 500 milijuna eura godišnje, tijekom sljedećih pet godina, usmjeravati na održivi rast putem međunarodnih investicijskih fondova usredotočenih na infrastrukturu, inovacije i digitalizaciju, mala i srednja poduzeća, zeleno stanovanje, zdravstvene ustanove i obrazovanje.

Izvršni direktor Generali Grupe, Philippe Donnet, rekao je: „Generali je jedna od rijetkih kompanija na svijetu koja se može pohvaliti tako dugom poviješću. Posjeduje izuzetno bogatstvo znanja i iskustva, zahvaljujući kojima se Grupa može suočiti s današnjim izazovima, doprinoseći istovremeno boljoj budućnosti zajednica u kojima djeluje, podjednako kao osiguratelj i socijalni inovator. 190. obljetnica dolazi u odlučujućoj godini u kojoj moramo prevladati najozbiljniju globalnu krizu poslijeratnog razdoblja i postaviti temelje globalnog oporavka. S Fenice 190 želimo biti predvodnici na ovom putu, ostavljajući konkretno nasljeđe za budućnost, uz značajnu potporu najinovativnijim, održivim i strateškim sektorima za ponovno pokretanje europskog gospodarstva, istodobno potičući uključivanje onih koje je kriza najviše pogodila."

Plan Fenice 190 provodi se putem multi-boutique platforme Generali Investments, a otvoren je za nezavisne fondove i institucionalne investitore, kao i za sve kompanije Grupe, koje mogu sudjelovati u raspodjeli ulaganja na temelju vlastitih ciljeva. Odabir inicijativa vodi investicijski odbor Poslovne jedinice za upravljanje imovinom, na čelu s izvršnim direktorom Carlom Trabattonijem, sa stručnjacima za realnu imovinu, održivost, privatna tržišta, kredit i kapital. Izvršni direktor kompanije Generali Real Estate, Aldo Mazzocco, zadužen je za odbor koji koristi pristup zasnovan na poštivanju 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda (United Nations Sustainable Development Goals – SDGs) i specifičnog cilja za stvaranje pozitivnog učinka na gospodarski oporavak i realnih gospodarstava u Europi.

Do danas je već identificirano deset prilika za ulaganje za višestruku obvezu od 1,05 milijardi eura, u rasponu od potpore europskim malim i srednjim poduzećima, zelenom stanovanju i infrastrukturi s posebnim naglaskom na digitalnu, zdravstvenu i energetsku tranziciju koje dijele snažan fokus na okoliš i socijalnu održivost.

Tagovi: Generali, Philippe Donnet, Generali Investments, Generali Real Estate, Aldo Mazzocco
PROČITAJ I OVO
Grecian Air Seaplanes povezivat će otoke s kopnom hidroavionima
USLUGE
Grecian Air Seaplanes povezivat će otoke s kopnom hidroavionima
ATENA - Zrakoplovna kompanija Grecian Air Seaplanes najavila je da će u rujnu uvesti letove hidroavionima kako bi bolje povezala otoke s kopnom, koristeći priliku koju je otvorilo izdavanje prvih dozvola lukama za takvu vrstu prijevoza.
Američka agencija za lijekove traži: Zaustavite uporabu cjepiva Johnson&Johnson
ALARMANTNO
Američka agencija za lijekove traži: Zaustavite uporabu cjepiva Johnson&Johnson
NEW YORK - Cjepivo Johnson & Johnson počelo je jučer pristizati u zemlje članice Europske unije. Do kraja lipnja trebali bi isporučiti 50 do 55 milijuna doza Europskoj uniji. Hrvatska je rezervirala 900.000 doza toga cjepiva.
Indija odobrila rusko cjepivo Sputnjik V
ZELENO SVJETLO
Indija odobrila rusko cjepivo Sputnjik V
NEW DELHI - Indija je odobrila rusko cjepivo Sputnjik V protiv covida.19, objavila je velika lokalna farmaceutska tvrtka u toj zemlji od 1,3 milijardi stanovnika koja je u utorak ponovno imala najveći broj novozaraženih u svijetu.
Reuters dobija prvu glavnu urednicu u povijesti
MEDIJI
Reuters dobija prvu glavnu urednicu u povijesti
NEW YORK - Najstarija svjetska novinska agencija Reuters za novu će glavnu urednicu imati Alessandru Galloni (47) koja će tako postati prva žena na toj poziciji u 170-godišnjoj povijesti.
Jadroagent isplaćuje ostatak dividende od 40 kuna po dionici
DIVIDENDA
Jadroagent isplaćuje ostatak dividende od 40 kuna po dionici
RIJEKA - Iz Jadroagenta su danas izvijestili o održanoj glavnoj skupštini, na kojoj su dioničari, između ostalog donijeli odluku da se isplati ostatak dividende u bruto iznosu od 40 kuna po dionici, odnosno ukupno 4,4 milijuna kuna, nakon što je polovinom siječnja isplaćen predujam od 30 kuna po dionici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE