GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Generali osiguranje finaliziralo akviziciju poslovanja Generali zavarovalnice, Podružnice Zagreb za osiguranje

Generali osiguranje finaliziralo akviziciju poslovanja Generali zavarovalnice, Podružnice Zagreb za osiguranje
FINALIZACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.10.2020 / 18:17
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Uprave Generali osiguranja d.d. i Generali zavarovalnice d.d., Podružnice Zagreb za osiguranje (ranije Adriatic Slovenica Zavarovalna družba d.d., Podružnica Zagreb) potpisale su danas Zapisnik o zaključenju transakcije.

Time je okončan postupak pripreme prijenosa portfelja osiguratelja hrvatske podružnice slovenskog Generalija na novog osiguratelja, odnosno Generali u Hrvatskoj. Tome je prethodilo sklapanje Ugovora o prijenosu imovinske cjeline u travnju 2020. godine označivši početak postupka, a odobrenog u srpnju 2020. godine od Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA).

Potpisom Zapisnika Generali osiguranje d.d. je u skladu s odredbama Zakona o osiguranju Republike Hrvatske i Zakona o zavarovalništvu Republike Slovenije s danom 1. listopada 2020. godine preuzelo portfelj osiguranja, kojeg čine ugovori o osiguranju koje je Generali zavarovalnica d.d., Podružnica Zagreb za osiguranje sklopila u okviru prenesene imovinske cjeline. Prijenos portfelja nema učinka na dosadašnja prava i obveze klijenata, koja ostaju na snazi u neizmijenjenom obliku i sadržaju.

Predsjednik Uprave Generali osiguranja d.d. Mario Carini istaknuo je: „Ova akvizicija, druga koju finaliziramo ove godine, omogućuje nam daljnje jačanje Generalijeve prisutnosti na tržištu u Hrvatskoj, naših distribucijskih mogućnosti i naše ponude u ciljanim segmentima kao što su osiguranje motornih vozila i životno osiguranje. Našim novim klijentima želimo dobrodošlicu u Grupu nudeći im širi spektar osigurateljnih rješenja s ambicijom da postanemo njihov Life-time, cjeloživotni partner."

Tagovi: Generali osiguranje, Mario Carini, Adriatic Slovenica, Generali zavarovalnica
PROČITAJ I OVO
Air France u studenome pet puta tjedno za Zagreb
LETOVI
Air France u studenome pet puta tjedno za Zagreb
ZAGREB - Air France je u objavi zimskog reda letenja, 2. listopada, najavio svakodnevne letove na liniji Pariz - Zagreb. Kompanija je reducirala broj tjednih letova na ovoj liniji za studeni.
Dun&Bradstreet preuzima Bisnode
DOGOVOR
Dun&Bradstreet preuzima Bisnode
LONDON - Procijenjena kupovna cijena nakon zatvaranja iznosi 7,2 milijarde kruna ili približno 818 milijuna USD. Očekuje se da će se transakcija zaključiti u siječnju 2021. godine, nakon dobijanja potrebnih regulatornih odobrenja i uobičajenih uvjeta zatvaranja.
British Airways kažnjen s 20 milijuna funti
KAZNA
British Airways kažnjen s 20 milijuna funti
LONDON - Kada se subjekti ne ponašaju s najvećom pažnjom s podacima svojih kupaca, mogu očekivati strogu kaznu kada dođe do povrede osobnih podataka.
Preminuo Enis Kancelir
IN MEMORIAM
Preminuo Enis Kancelir
PULA - U 50. godini života preminuo je istaknuti istarski poduzetnik, menadžer, direktor te prije svega velik čovjek, suprug, otac i prijatelj, Enis Kancelir.
Troje članova Nadzornog odbora Telekoma Slovenije podnijelo ostavke
ODLAZAK
Troje članova Nadzornog odbora Telekoma Slovenije podnijelo ostavke
LJUBLJANA - Troje članova Nadzornog odbora Telekoma Slovenije podnijelo je ostavke - predsjednik Aleš Šabeder te članice Barbara Cerovšek Zupančič i Bernarda Babič. Razlog je navodno trenutna situacija u nadzornom odboru tvrtke, a Šabeder očekuje isto ponašanje i ostalih nadzornika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE