GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Generali potvrdio ciljeve, najavljuje rast dividende

Generali potvrdio ciljeve, najavljuje rast dividende
DAN INVESTITORA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 12:06
Autor: SEEbiz
MILANO - Generali je na virtualnom Danu investitora financijskoj zajednici predstavio ažurirane informacije o napretku svoje trogodišnje strategije Generali 2021.

Talijanska grupacija potvrđuje svoju sposobnost postizanja financijskih ciljeva zahvaljujući djelotvornom suočavanju s izazovima globalne krize uzrokovane bolešću COVID-19, kao i osnovna uvjerenja na kojima je strateški plan izgrađen.

POVEĆANJE ZARADE PO DIONICI: 6 % – 8 % EPS CAGR RASPON 2018. – 2021.1

RAST DIVIDENDE: 4,5 – 5 MILIJARDI EUR KUMULATIVNE DIVIDENDE 2019. – 2021.; 55 % – 65 % ISPLATA DIVIDENDE 2019. – 2021. PODLOŽNO REGULATORNOM OKRUŽENJU2

VEĆI POVRAT DIONIČARIMA: OČEKIVANI POVRAT KAPITALA ZA 2019. I 2021. > 11,5 % UZ NEGATIVAN UTJECAJ PANDEMIJE BOLESTI COVID-19 I JEDNOKRATNIH TROŠKOVA U 2020.

Smanjenje financijskog duga na 1,9 milijardi EUR: postizanje gornjeg dijela ciljnog raspona godinu dana prije plana.

Dodatnih 100 milijuna EUR ponovljene uštede do 2021.: od izvornog cilja redukcije troškova u iznosu od 200 milijuna EUR – povećanje od 50 % na 300 milijuna EUR3.

Djelotvorno suočavanje s izazovima pandemije bolesti COVID-19 zahvaljujući glavnim snagama Generali Grupe: jasnoj strategiji, usmjerenosti na tehničku izvrsnost, jakoj distribucijskoj mreži i diversificiranom poslovnom modelu.

Proaktivnim i odlučnim djelovanjem umanjili su izravan utjecaj pandemije na poslovanje, zaštitili vrijednost dioničarima i osigurali podršku klijentima, agentima i zajednicama, uključujući izvanredni međunarodni fond u iznosu od 100 milijuna eura raspoređenih u 25 država.

Jasni strateški prioriteti za ostvarivanje plana Generali 2021., ali i u budućnosti:

Održavanje discipliniranog pristupa upravljanju novcem, kapitalom i preraspodjelom
Ostvarivanje snažnih rezultata u segmentima životnih i neživotnih osiguranja primjenom vodeće tehničke stručnosti
Dodatno poboljšavanje strategije prilagođenog platformskog upravljanja imovinom (multi-boutique).
Povećanje sklonosti kupaca uz istovremeno jačanje digitalizacije distribucijskih kanala
Trajna usredotočenost na troškove

Tagovi: Generali, generali Group, dividenda, zarada po dionici
PROČITAJ I OVO
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
OTKAZI
Suša u Kataloniji kriva za otkaze u Freixenetu
BARCELONA - Španjolsko-njemački cava div Freixenet, poznat po svojim karakterističnim crnim staklenim bocama pjenušavog vina, otpustit će 80% svojih radnika u Kataloniji dok se sjeveroistočna španjolska regija bori sa sušom koja traje više od tri godine i ozbiljno je pogođena proizvodnja grožđa.
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE