GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Glavna skupština Ericsson Nikole Tesle potvrdila dividendu

Glavna skupština Ericsson Nikole Tesle potvrdila dividendu
POTVRDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.06.2022 / 09:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Glavna skupština dioničkog društva Ericsson Nikola Tesla održana je u ponedjeljak, 27. lipnja 2022. godine u sjedištu kompanije u Krapinskoj 45, u Zagrebu.

Za sudjelovanje u radu Skupštine prijavilo se 88.648.800 kuna dioničkog kapitala ili 66,57 posto ukupnog kapitala Društva što je bilo dovoljno da Skupština može donositi pravovaljane odluke.

Skupštinu je vodila predsjednica Skupštine Branka Vučemilo Elezović, dok je rad Skupštine nadgledao javni bilježnik Vladimir Marčinko.
Uz predstavnike dioničara i članove kompanijskog rukovodstva rad Skupštine pratili su Franck Pierre Roland Bouétard, predsjednik Nadzornog odbora Društva te članovi Olgica Spevec, Vladimir Filipović i Ana Vrsaljko Metelko.

Prije glasanja o predloženim odlukama direktorica Društva Gordana Kovačević detaljno je prezentirala poslovanje Grupe i Društva Ericsson Nikola Tesla u 2021. godini dok je direktor financija, nabave i upravljanja komercijalnim ponudama Damir Bušić prezentirao financijska izvješća te ključne financijske pokazatelje ostvarene u 2021. godini.

Izvješće neovisnog revizora prezentirao je Domagoj Hrkać, partner u revizorskoj kući KPMG Croatia. Olgica Spevec, zamjenica predsjednika Nadzornog odbora predstavila je Izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru vođenja poslova Društva u 2021. godini.

U skladu s objavljenim Dnevnim redom Glavna skupština Ericssona Nikole Tesle d.d donijela je sljedeće Odluke:

Točka 5.
„Prihvaća se Izvješće Nadzornog odbora Društva o obavljenom nadzoru u 2021. godini.“

Točka 6.
"Dobit Društva za financijsku godinu 2021. u iznosu od 115.206.994,95 kuna rasporedit će se u zadržanu dobit.

Iznos od 10.000.000,00 kuna iz zadržane dobiti za 2020. godinu rasporedit će se u rezerve za vlastite dionice.

Dioničarima Društva isplatit će se dividenda u iznosu od 64 kune po dionici iz zadržane dobiti iz 2020. i 2021. godine.
Dividenda će se isplatiti 22.07.2022. godine (payment date) svim dioničarima Društva koji 01.07 2022. godine (record date) imaju na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva. Datum od kojega će se trgovati dionicom Društva bez prava na isplatu dividende je 30.06.2022. godine (ex date).“

Točka 7.
„Uzimajući u obzir poslovne rezultate Društva u prethodnim razdobljima, daje se suglasnost Upravi društva da se zaposlenicima Društva podijeli do 5.000 trezorskih dionica.“

Točka 8.
„Odobrava se Izvješće o primicima isplaćenim članovima Nadzornog odbora i Upravi tijekom poslovne godine 2021. zajedno s Neovisnim izvješćem o izražavanju ograničenog uvjerenja o ispitivanju Izvješća o primicima za društvo Ericsson Nikola Tesla d.d.“

Točka 9.
“Daje se razrješnica Gordani Kovačević, direktorici Društva, kako je vodila Društvo u 2021. godini.”

Točka 10.
“Daje se razrješnica predsjedniku i članovima Nadzornog odbora Društva kako su nadzirali vođenje Društva u 2021. godini.”

Točka 11.
„Donosi se odluka o reizboru:
Franck Pierre Roland Bouétard, Regionalni direktor u korporaciji Ericsson za Francusku, Alžir, Tunis, Belgiju i Luksemburg te Globalni direktor za kupce Orange, Altice i Iliad, Francuska, 6 Avenue Alfred de Musset, 78170 La Celle- Saint-Cloud, OIB: 27316928665, ponovno se izabire za člana Nadzornog odbora na mandat od četiri godine.“

Točka 12.
“Za revizora poslovanja u 2022. godini imenuje se KPMG Croatia d.o.o., Ivana Lučića 2a/17, 10000 Zagreb.“

Tagovi: Ericsson Nikola Tesla, dividenda, Gordana Kovačević, Damir Bušić, KPMG Croatia
PROČITAJ I OVO
Avion prisilno sletio u Zagreb, putnik htio otvoriti izlaz
PANIKA
Avion prisilno sletio u Zagreb, putnik htio otvoriti izlaz
ZAGREB - Putnici britanskog TUI-a na letu iz Paphosa za Manchester koji su u ponedjeljak, 15. kolovoza trebali oko 17 sati poletjeti prema Manchesteru prošli su pravu dramu.
Koji tipovi hrvatskih tvrtki imaju izgleda postati jednorog?
IZGLEDI
Koji tipovi hrvatskih tvrtki imaju izgleda postati jednorog?
ZAGREB - Posjedovati tvrtku čija je vrijednost veća od milijarde dolara danas je nešto čemu teže mnogi koji pokreću svoje poslovanje, a sigurno da ćemo takvih kompanija u budućnosti dobiti još barem nekoliko u Hrvatskoj.
Storylines i Brodosplit potpisali ugovor o gradnji rezidencijalnog broda
MEGA POSAO
Storylines i Brodosplit potpisali ugovor o gradnji rezidencijalnog broda
SPLIT - Storylines residential ships i splitski Brodosplit potpisali su ugovor o gradnji prvog svjetskog ekološki održivog rezidencijalnog broda, vrijednog 1,5 milijardi američkih dolara, priopćeno je iz te kompanije iz Miamija.
Dukat ponovno podiže otkupnu cijenu mlijeka
MLIJEKO
Dukat ponovno podiže otkupnu cijenu mlijeka

ZAGREB - Kako bi očuvala proizvodnju mlijeka na svom otkupnom području, tvrtka Dukat podići će, po sedmi put u ovoj godini, otkupnu cijenu mlijeka, pa će od 1. listopada Dukat za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa.

Turisthotel najavljuje gradnju novog hotela u gradskoj jezgri
HOTELI
Turisthotel najavljuje gradnju novog hotela u gradskoj jezgri
ZADAR - Meri Matešić Sičić, predsjednica Uprave tvrtke Turisthotel Zadar, najavila je nove projekte kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE