GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Glavna skupština Fortenova grupe bez kvoruma, iduća skupština u prosincu

Glavna skupština Fortenova grupe bez kvoruma, iduća skupština u prosincu
OČEKIVANO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.11.2022 / 20:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz Fortenova Grupe izvijestili su u ponedjeljak da glavna skupština imatelja depozitarnih potvrda, prema očekivanjima, nije imala kvoruma, a iduća će se održati početkom prosinca.

Kako se navodi u priopćenju, imatelji depozitarnih potvrda koje je izdala Fortenova Group STAK Stichting, zaklada osnovana prema zakonima Nizozemske, održali su danas glavnu skupštinu na kojoj je, sukladno očekivanju, utvrđeno da nema kvoruma. Iduća skupština trebala bi se održati krajem tjedna, koji počinje 5. prosinca ove godine.

Kako je društvu SBK Art, a to je pravni subjekt koji drži udio Sberbanka u Fortenova grupi, kao predstavniku 42,5 posto glasova na skupštini i dalje blokiran pristup glasovanju, bez ovih glasova očekivano nije moguće postići statutom društva predviđen kvorum, pojašnjavaju iz Fortenove.

Kada određena točka dnevnog reda na dvije sjednice iste skupštine za redom ne dobije potrebnu većinu glasova, Statut predviđa da se na trećoj skupštini odluka može izglasati sa 75 posto valjanih glasova u korist te odluke, bez obzira na broj glasova zastupljenih u glasovanju.

Na današnjoj skupštini jedine točke dnevnog reda odnosile su se na izbor revizora za Fortenova Group TopCo B.V. i Fortenova grupu d.d., a sljedeća skupština s istim dnevnom redom, za očekivati je, također neće imati potreban kvorum. Zato se izglasavanje izbora revizora očekuje tijekom prosinca na trećoj sjednici iste skupštine.

Iz Fortenove podsjećaju da su se odvjetnici društva Fortenova Group STAK Stichting suglasili su se s prijedlogom koji su dali odvjetnici društva SBK, pravnog subjekta koji drži udio Sberbanka u Fortenova grupi, da se na ovoj glavnoj skupštini glasa samo o izboru revizora, s obzirom da je SBK podvrgnut procedurama za upoznavanje klijenta (engl. Know Your Customer – KYC) u Nizozemskoj.

SBK-u i dalje pristup glasovanju blokiran

Fortenova Group STAK Stichting u odgovoru na pismo koje je bio poslao SBK navela je da s obzirom na nejasne činjenične okolnosti pod kojima je ruski Sberbank navodno prodao i prenio SBK-ove udjele na fizičku osobu ne može uzeti u obzir ili na drugi način priznati glasanje ili pravo glasa SBK-a. Shodno tome, SBK-u je pristup glasanju i dalje blokiran, ističe se u priopćenju.


Predstavnici SBK nisu se bili prijavili za sudjelovanje na današnjoj skupštini imatelja depozitarnih potvrda, niti su došli na nju.

Radi pojašnjenja netočnih informacija objavljenih u nekim medijima, iz Fortenova grupe napominju i kako ni pred kojim sudom u Nizozemskoj nije održana nikakva rasprava koja bi prethodila ovoj skupštini.

Tagovi: Fortenova Group STAK Stichting, Sberbank, Fortenova grupa, Fabris Peruško, Jamnica, Ledo, Belje, Mercator
PROČITAJ I OVO
Dalekovod s partnerima jedini ponuditelj za projekt revitalizacije dalekovoda Konjsko - Krš Pađene - Brinje
POSLOVI
Dalekovod s partnerima jedini ponuditelj za projekt revitalizacije dalekovoda Konjsko - Krš Pađene - Brinje
ZAGREB – Prilikom javnog otvaranja ponuda za natječaj koji je raspisao HOPS (Hrvatski operater prijenosnog sustava d.d.) za Izvođenje radova na revitalizaciji DV 220 kV Konjsko - Krš Pađene - Brinje utvrđeno je da je zaprimljena jedna ponuda i to zajednice ponuditelja Dalekovod d.d. i Victor Energy d.o.o.
Dionice Krke nakon godinu dana opet iznad 100 eura
UZLET
Dionice Krke nakon godinu dana opet iznad 100 eura
LJUBLJANA - Krkine dionice u utorak su ostvarile najveći jednodnevni rast od lanjskog lipnja, jer je tečaj porastao za tri posto i prvi put od početka rata u Ukrajini (odnosno nakon gotovo godinu dana) ponovno lebdio iznad sto eura.
Tomaševićev socijalni mir koštat će građane Zagreba 240 milijuna kuna
HOLDING
Tomaševićev socijalni mir koštat će građane Zagreba 240 milijuna kuna
ZAGREB - Vladajući i oporbeni zastupnici zagrebačke Gradske skupštine sučelili su se jutros u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" nakon završetka mirenja zagrebačkih vlasti sa sindikatima Holdinga i ZET-a, a Damir Bakić iz vladajućeg Možemo! rekao je da će sindikalni paket prema grubim procjenama biti "težak" do oko 140 milijuna kuna za Holding i 90-ak milijuna kuna za ZET.
Kompanija iz Istre ponudila najviše za Hotel Pracat
DRAŽBA
Kompanija iz Istre ponudila najviše za Hotel Pracat
DUBROVNIK - Na Trgovačkom sudu u Dubrovniku okončana je javna dražba hotela "Pracat" koji je svojedobno poslovao u sklopu otočnog poduzeća "Hoteli Lopud".
Rezultati UPS-a nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Rezultati UPS-a nadmašili očekivanja
NEW YORK - Američka dostavna tvrtka UPS nadmašila je očekivanja analitičara s Wall Streeta neto dobiti od 3,5 milijardi dolara u zadnjem tromjesečju prošle godine, a njezine su dionice nakon objave poslovnih rezultata porasle za 3,40 posto na 182,91 dolar. Istodobno su smanjeni prihodi, zbog čega je tvrtka smanjila prognoze za tekuću godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE