GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

GlaxoSmithKline gasi predstavništvo u Hrvatskoj

GlaxoSmithKline gasi predstavništvo u Hrvatskoj
GAŠENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2021 / 17:31
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Dok paralelno s pandemijom u Hrvatskoj traje i kriza vezana uz dugove zdravstva prema veledrogerijama koji su premašili šest milijardi kuna, neki od stranih farmaceutskih divova razmišljaju o promjeni modela poslovanja u Hrvatskoj, a barem jedan od njih upravo zatvara komercijalno predstavništvo.

U pitanju je GlaxoSmithKline, koji će poslovanje na našem tržištu nastaviti putem odabranih partnera koji će podržati, kako kažu, njihove promotivne, medicinske, distribucijske i regulatorne aktivnosti. Ne otkrivaju koji je partner tj. veledrogerija u pitanju.

Prema javno dostupnim podacima na servisu Poslovna Hrvatska, GSK je posljednjih godina smanjivao broj zaposlenih te ih je u 2019. bilo 39 u tvrtki registriranoj za posredovanje u specijaliziranoj trgovini, piše Jutarnji list.

"Pristup pacijenata i potrošača našim lijekovima, cjepivima i zdravstvenim proizvodima i dalje ostaje prioritet te će putem naših novih partnera oni ostati dostupni potrošačima. Promjene ne bi trebale rezultirati prekidima liječenja pacijenata, a zdravstveni radnici moći će i dalje propisivati GSK-ove lijekove i cjepiva", odgovaraju na naš upit.

Iako se u istom kontekstu neslužbeno spominjao i Sanofi, Zvonimir Dürrigl, predsjednik Uprave Sanofija Hrvatska, kaže da odluka kojom bi se eventualno promijenio način poslovanja u Hrvatskoj nije donesena te Sanofi Aventis Croatia nastavlja s uobičajenim aktivnostima. Napominje ipak da kompanija na globalnoj razini poduzima strateške inicijative vezane uz transformaciju i unapređenje poslovanja te učinkovitijeg razvoja inovativnih lijekova i cjepiva.

"Jedna od smjernica tog plana je i nova strategija raspodjele sredstava i optimizacija naših organizacija koje posluju diljem svijeta kako bi se više sredstava moglo investirati u istraživanje i razvoj novih lijekova i cjepiva. Novi poslovni modeli razmatraju se za neke europske zemlje, no uvijek imajući u vidu prioritet nesmetane opskrbe tržišta našim lijekovima i cjepivima. Drugim riječima, želimo istaknuti da dostupnost naših lijekova i cjepiva pacijentima u Republici Hrvatskoj nije upitna. Zasad ne očekujemo bilo kakve značajnije promjene u našim trenutnim radnim procesima i organizaciji”, poručuje Dürrigl.

Sanofi se u Hrvatskoj posljednjih godina kadrovski povećavao, a trenutno ima 74 zaposlenika.

Iz AstraZenece odgovaraju kako su u Hrvatskoj kao marketinška kompanija prisutni 20 godina te unatrag nekoliko godina zapošljavaju 40-ak visokoobrazovanih radnika, uglavnom biomedicinskih struka. Napominju da su se uvjeti rada u posljednjih godinu dana značajno promijenili, ali su održali obaveze prema dobavljačima i osigurali neprekinutu isporuku lijekova.

Objašnjavaju, međutim, kako u njihovoj industriji kriza ima veliki utjecaj na pristup novim inovativnim terapijama, što pak utječe na to da moraju prilagođavati planove.

Tagovi: GlaxoSmithKline, Sanofi, AstraZeneca
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE