GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gorenje kreće s osposobljavanjem radnika za novu tvornicu

Gorenje kreće s osposobljavanjem radnika za novu tvornicu
RADNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2020 / 12:23
Autor: SEEbiz
VELENJE - Obuka radnika za novu tvornicu Hisense televizora u Velenju, koja će biti u vlasništvu Hisense Visual Technology i Gorenja, započet će sljedeći tjedan.

Oni imaju mnogo potencijalnih kandidata za rad u novoj tvornici iz tvrtki Gorenje na lokaciji u Velenju, a razgovori s njima još uvijek traju, rekli su za Slovensku tiskovnu agenciju.

Ako se premalo zaposlenika Gorenja odluči za ponovno zapošljavanje, objavit će i natječaj za vanjsko zapošljavanje. Nova tvornica, koja će proizvoditi televizore za europsko tržište, trebala bi započeti s radom početkom siječnja, dodao je Hisense Gorenje.

Poslovni sindikat Skei također je uključen u prelazak radnika na nova radna mjesta.

Njegov predsjednik Žan Zeba objasnio je da sindikat surađuje na najlakšem i najsigurnijem i legalnom prijenosu radnika te da će ugovor o radu osigurati očuvanje svih prava koja radnici već imaju. Također su nedavno potpisali sporazum o nastavku uključivanja u dopunsko mirovinsko osiguranje.

Kao i u ostalim velenjskim tvrtkama Hisense Gorenje, sindikat će raditi u novoj tvornici televizora, a svi sadašnji i novi članovi imat će iste beneficije kao i drugdje, kaže Zeba.

U novoj tvornici također će se uspostaviti radničko vijeće uz dovoljnu podršku zaposlenika.

"Život je pun izazova i prilika, čak je i prelazak na novi posao uvijek izazov i prilika. Svaki pojedinac odlučuje o prihvaćanju izazova. Hisense dobro surađuje s nama tijekom krize i za razliku od nekih tvrtki širom svijeta u kojima radnici nemaju posla, i dalje ga imamo previše”, kaže Zeba.

Prema njegovim riječima, moraju se usuglasiti pravila igre koja će osigurati sigurnost, zadovoljavajući socijalni status i najbolje moguće međusobne odnose u tvrtki Hisense Gorenje.

Kao što je nedavno najavljeno u tvrtki, u prvoj fazi za rad u novoj tvornici bit će zaposleno 330 proizvodnih radnika, a uzet će se u obzir i stručno osoblje, a do nove će godine u novoj tvornici biti otvoreno oko 400 radnih mjesta.

Tvornica se postavlja u bivšoj proizvodnoj hali HZPA-e u okviru proizvodnog područja Gorenja, a ulaganje u tehnološku opremu vrijedit će sedam milijuna eura.

U prvoj fazi proizvodit će dva milijuna TV uređaja godišnje na četiri proizvodne linije, zatim planiraju povećati kapacitet i broj linija u sljedećim fazama do 2023. godine u skladu sa zahtjevima tržišta, na gotovo četiri milijuna televizora godišnje.

Tagovi: Gorenje, Hisense Visual Technology, Žan Zeba, Hisense
PROČITAJ I OVO
Ljiljana Šapina iz Podravke nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK
KARIJERE
Ljiljana Šapina iz Podravke nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK
ZAGREB - Ljiljana Šapina, članica Uprave Podravke, nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK koje okuplja velika i srednja poduzeća. Na izbornoj sjednici Udruženja, naglašeno je kako će se kao i do sada, zagovarati interesi članova HGK pred tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.
Češki investitor uplatio novac za dokapitalizaciju Đure Đakovića
DOKAPITALIZACIJA
Češki investitor uplatio novac za dokapitalizaciju Đure Đakovića
SLAVONSKI BROD - Iz Đuro Đaković grupe izvijestili su danas da su zaprimili potvrdu banke o uplati novčanog uloga češkog DD Acquisitiona, sukladno odluci o povećanju temeljnog kapitala društva unosom novca i prava uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni više od 46 milijuna kuna
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni više od 46 milijuna kuna
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla ugovorio je tijekom kolovoza i rujna nekoliko značajnih ugovora, vrijednih više od 46 milijuna kuna, izvijestili su u utorak iz te kompanije.
Kvalitet i vrijednosti tuzlanske Solane slave se 137 godina
TRADICIJA
Kvalitet i vrijednosti tuzlanske Solane slave se 137 godina
TUZLA - Jedna od najstarijih kompanija u BiH, sa bogatom i impresivnom historijom, ove godine slavi svojih 137. godina postojanja. Tuzlanska Solana kao tajnu svog uspjeha može prepisati tradiciji i konstantnoj kvaliteti koja je sve ove godine ostala nepromijenjena.
Konzum zaključava cijene za još 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice
POTEZI
Konzum zaključava cijene za još 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice
ZAGREB - Konzum će u četvrtak 29. rujna zaključati maksimalne cijene 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice kako bi svojim vjernim kupcima pomogao u izazovnoj aktualnoj situaciji u kojoj su cijene gotovo svih namirnica u kontinuiranom porastu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE