GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gorenje kreće s osposobljavanjem radnika za novu tvornicu

Gorenje kreće s osposobljavanjem radnika za novu tvornicu
RADNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2020 / 12:23
Autor: SEEbiz
VELENJE - Obuka radnika za novu tvornicu Hisense televizora u Velenju, koja će biti u vlasništvu Hisense Visual Technology i Gorenja, započet će sljedeći tjedan.

Oni imaju mnogo potencijalnih kandidata za rad u novoj tvornici iz tvrtki Gorenje na lokaciji u Velenju, a razgovori s njima još uvijek traju, rekli su za Slovensku tiskovnu agenciju.

Ako se premalo zaposlenika Gorenja odluči za ponovno zapošljavanje, objavit će i natječaj za vanjsko zapošljavanje. Nova tvornica, koja će proizvoditi televizore za europsko tržište, trebala bi započeti s radom početkom siječnja, dodao je Hisense Gorenje.

Poslovni sindikat Skei također je uključen u prelazak radnika na nova radna mjesta.

Njegov predsjednik Žan Zeba objasnio je da sindikat surađuje na najlakšem i najsigurnijem i legalnom prijenosu radnika te da će ugovor o radu osigurati očuvanje svih prava koja radnici već imaju. Također su nedavno potpisali sporazum o nastavku uključivanja u dopunsko mirovinsko osiguranje.

Kao i u ostalim velenjskim tvrtkama Hisense Gorenje, sindikat će raditi u novoj tvornici televizora, a svi sadašnji i novi članovi imat će iste beneficije kao i drugdje, kaže Zeba.

U novoj tvornici također će se uspostaviti radničko vijeće uz dovoljnu podršku zaposlenika.

"Život je pun izazova i prilika, čak je i prelazak na novi posao uvijek izazov i prilika. Svaki pojedinac odlučuje o prihvaćanju izazova. Hisense dobro surađuje s nama tijekom krize i za razliku od nekih tvrtki širom svijeta u kojima radnici nemaju posla, i dalje ga imamo previše”, kaže Zeba.

Prema njegovim riječima, moraju se usuglasiti pravila igre koja će osigurati sigurnost, zadovoljavajući socijalni status i najbolje moguće međusobne odnose u tvrtki Hisense Gorenje.

Kao što je nedavno najavljeno u tvrtki, u prvoj fazi za rad u novoj tvornici bit će zaposleno 330 proizvodnih radnika, a uzet će se u obzir i stručno osoblje, a do nove će godine u novoj tvornici biti otvoreno oko 400 radnih mjesta.

Tvornica se postavlja u bivšoj proizvodnoj hali HZPA-e u okviru proizvodnog područja Gorenja, a ulaganje u tehnološku opremu vrijedit će sedam milijuna eura.

U prvoj fazi proizvodit će dva milijuna TV uređaja godišnje na četiri proizvodne linije, zatim planiraju povećati kapacitet i broj linija u sljedećim fazama do 2023. godine u skladu sa zahtjevima tržišta, na gotovo četiri milijuna televizora godišnje.

Tagovi: Gorenje, Hisense Visual Technology, Žan Zeba, Hisense
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE