GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gorenje kreće s osposobljavanjem radnika za novu tvornicu

Gorenje kreće s osposobljavanjem radnika za novu tvornicu
RADNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.12.2020 / 12:23
Autor: SEEbiz
VELENJE - Obuka radnika za novu tvornicu Hisense televizora u Velenju, koja će biti u vlasništvu Hisense Visual Technology i Gorenja, započet će sljedeći tjedan.

Oni imaju mnogo potencijalnih kandidata za rad u novoj tvornici iz tvrtki Gorenje na lokaciji u Velenju, a razgovori s njima još uvijek traju, rekli su za Slovensku tiskovnu agenciju.

Ako se premalo zaposlenika Gorenja odluči za ponovno zapošljavanje, objavit će i natječaj za vanjsko zapošljavanje. Nova tvornica, koja će proizvoditi televizore za europsko tržište, trebala bi započeti s radom početkom siječnja, dodao je Hisense Gorenje.

Poslovni sindikat Skei također je uključen u prelazak radnika na nova radna mjesta.

Njegov predsjednik Žan Zeba objasnio je da sindikat surađuje na najlakšem i najsigurnijem i legalnom prijenosu radnika te da će ugovor o radu osigurati očuvanje svih prava koja radnici već imaju. Također su nedavno potpisali sporazum o nastavku uključivanja u dopunsko mirovinsko osiguranje.

Kao i u ostalim velenjskim tvrtkama Hisense Gorenje, sindikat će raditi u novoj tvornici televizora, a svi sadašnji i novi članovi imat će iste beneficije kao i drugdje, kaže Zeba.

U novoj tvornici također će se uspostaviti radničko vijeće uz dovoljnu podršku zaposlenika.

"Život je pun izazova i prilika, čak je i prelazak na novi posao uvijek izazov i prilika. Svaki pojedinac odlučuje o prihvaćanju izazova. Hisense dobro surađuje s nama tijekom krize i za razliku od nekih tvrtki širom svijeta u kojima radnici nemaju posla, i dalje ga imamo previše”, kaže Zeba.

Prema njegovim riječima, moraju se usuglasiti pravila igre koja će osigurati sigurnost, zadovoljavajući socijalni status i najbolje moguće međusobne odnose u tvrtki Hisense Gorenje.

Kao što je nedavno najavljeno u tvrtki, u prvoj fazi za rad u novoj tvornici bit će zaposleno 330 proizvodnih radnika, a uzet će se u obzir i stručno osoblje, a do nove će godine u novoj tvornici biti otvoreno oko 400 radnih mjesta.

Tvornica se postavlja u bivšoj proizvodnoj hali HZPA-e u okviru proizvodnog područja Gorenja, a ulaganje u tehnološku opremu vrijedit će sedam milijuna eura.

U prvoj fazi proizvodit će dva milijuna TV uređaja godišnje na četiri proizvodne linije, zatim planiraju povećati kapacitet i broj linija u sljedećim fazama do 2023. godine u skladu sa zahtjevima tržišta, na gotovo četiri milijuna televizora godišnje.

Tagovi: Gorenje, Hisense Visual Technology, Žan Zeba, Hisense
PROČITAJ I OVO
Mercatorovo preuzimanje Tuša morat će dobiti zeleno svjetlo Europske komisije
PROCEDURA
Mercatorovo preuzimanje Tuša morat će dobiti zeleno svjetlo Europske komisije
LJUBLJANA - Prema riječima direktora AVK Andreja Matvoza, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AVK) odbila je Mercatorov zahtjev za prijavu koncentracije s Engrotušem. Mercatorovo preuzimanje Engrotuša morat će prosuditi Europska komisija.
Croatia Airlines u prošloj godini s neto dobiti od 2,3 milijuna eura
U PLUSU
Croatia Airlines u prošloj godini s neto dobiti od 2,3 milijuna eura
ZAGREB - Nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines (CA) u prošloj je godini ostvario neto dobit od 2,3 milijuna eura, dok je 2022. godine bilježio gubitak od 18,2 milijuna eura, što se u poslovnom izvješću kompanije uz ostalo objašnjava pozitivnim tržišnim trendovima i rastom prihoda te nižim cijenama goriva
Hrvatska pošta s 1200 eura nagrađuje poštare i vozače, ali pod jednim uvjetom
NAGRADE
Hrvatska pošta s 1200 eura nagrađuje poštare i vozače, ali pod jednim uvjetom
ZAGREB – Poštari, dostavljači tiskovina i vozači Hrvatske pošte odsad uz sve ostale benefite rada i povećanja primanja mogu računati i na dodatnu nagradu. Ako u tvrtki ostanu do kraja godine, mogu dodatno zaraditi 1200 eura neto.
AZTN pokrenuo upravni postupak protiv jednog trgovačkog lanca
POSTUPAK
AZTN pokrenuo upravni postupak protiv jednog trgovačkog lanca
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je upravni postupak protiv kupca-trgovca Tommy-a radi utvrđivanja je li taj kupac poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, počinio povredu iz Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (ZNTP), izvijestili su u četvrtak iz Agencije.
Kraš: Neto dobit u 2023. skočila 38,9%
SKOK
Kraš: Neto dobit u 2023. skočila 38,9%
ZAGREB - Nerevidirani poslovni rezultati za 2023. godinu pokazuju nastavak rasta Kraš grupe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE