GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gorenje lani izgubilo 55,2 milijuna eura

Gorenje lani izgubilo 55,2 milijuna eura
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2020 / 08:24
Autor: Siniša Malus
VELENJE - Prošle godine Grupa Gorenje zabilježila je neto gubitak od 55,2 milijuna eura, nakon gubitka od 111,2 milijuna eura prethodne godine, odnosno 37,3 milijuna eura, isključujući jednokratne događaje.

Prihodi su lani premašili prethodnu godinu za četiri posto, iznoseći 1,23 milijarde eura, navodi se u godišnjem izvješću objavljenom na web stranici Ajpes.

Prošle godine Grupa je nastavila proces integracije u Hisense Grupu, unutar kojega je Gorenje transformirano iz dioničkog društva u društvo s ograničenom odgovornošću. U sklopu mjera za poboljšanje poslovne učinkovitosti pokrenuti su postupci za reorganizaciju poslovnih procesa na razini cijele Gorenje Grupe, piše STA.

Prema navodima tvrtke, produbljivanje neto gubitka uglavnom je posljedica posebno lošeg poslovanja u prvom tromjesečju 2019. godine, u kojem je opseg prodaje bio vrlo nizak, a posljedično i zauzetost proizvodnih pogona bila je vrlo niska. Sve to vrijeme promijenili su prodajne strategije, reorganizirali prodaju na lokalnoj razini, pooštrili su politiku upravljanja potraživanjima i optimizirali razinu zaliha te uveli brojne promjene u upravljanju, objasnili su.

Poslovanje se ipak oporavilo u drugom dijelu godine.

"U drugoj polovici godine, Gorenje Grupa već je počela okretati poslovni trend u pozitivnom smjeru, no unatoč lošem početku godine i nedovoljno brzom iskorištavanju sinergija s Hisense grupom, pokazali smo gubitak od 55,2 milijuna eura", napisali su.

Tagovi: Gorenje, Hisense Gorenje, poslovni rezultati, Hisense Europe, Hisense
PROČITAJ I OVO
Korean Air naručuje 40 putničkih aviona od Boeinga
NARUDŽBE
Korean Air naručuje 40 putničkih aviona od Boeinga
SEUL - Južnokorejski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Korean Air naručio je 40 putničkih zrakoplova od američkog proizvođača Boeinga, javlja francuska novinska agencija AFP.
Mubadala Capital preuzima Bugaboo Group
AKVIZICIJE
Mubadala Capital preuzima Bugaboo Group
LONDON – Mubadala Capital, podružnica za upravljanje imovinom u stopostotnom vlasništvu Mubadala Investment Company, objavila je sporazum s Bain Capitalom o stjecanju većinskog udjela u Bugaboo Groupu, globalnom tržišnom lideru kolica i vrhunskih potrošačkih proizvoda za djecu.
Hanfa: Revizori dali pozitivno mišljenje za 96% izdavatelja
REVIZIJA
Hanfa: Revizori dali pozitivno mišljenje za 96% izdavatelja
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je provela analizu dostavljenih revidiranih izvještaja društava koji su na uređenom tržištu RH za 2023. godinu.
Adidas prekinuo suradnju s Bellom Hadid
POTEZI
Adidas prekinuo suradnju s Bellom Hadid
BERLIN - Sportski brend Adidas uklonio je Bellu Hadid, Amerikanku porijeklom iz Palestine, iz reklamne kampanje zbog kritika na račun Izraela.
Ryanair razočarao kvartalnim rezultatima
RAZOČARALI
Ryanair razočarao kvartalnim rezultatima
DUBLIN - Niskobudžetni zračni prijevoznik Ryanair (RYA.I), izvijestio je o padu dobiti nakon oporezivanja od 46% u tromjesečju travanj-lipanj u odnosu na prethodnu godinu, što nije u skladu s procjenama analitičara, i upozorio da su cijene karata za ključne ljetne mjesece bila bi "materijalno manja" nego prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE