GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gorenje lani izgubilo 55,2 milijuna eura

Gorenje lani izgubilo 55,2 milijuna eura
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2020 / 08:24
Autor: Siniša Malus
VELENJE - Prošle godine Grupa Gorenje zabilježila je neto gubitak od 55,2 milijuna eura, nakon gubitka od 111,2 milijuna eura prethodne godine, odnosno 37,3 milijuna eura, isključujući jednokratne događaje.

Prihodi su lani premašili prethodnu godinu za četiri posto, iznoseći 1,23 milijarde eura, navodi se u godišnjem izvješću objavljenom na web stranici Ajpes.

Prošle godine Grupa je nastavila proces integracije u Hisense Grupu, unutar kojega je Gorenje transformirano iz dioničkog društva u društvo s ograničenom odgovornošću. U sklopu mjera za poboljšanje poslovne učinkovitosti pokrenuti su postupci za reorganizaciju poslovnih procesa na razini cijele Gorenje Grupe, piše STA.

Prema navodima tvrtke, produbljivanje neto gubitka uglavnom je posljedica posebno lošeg poslovanja u prvom tromjesečju 2019. godine, u kojem je opseg prodaje bio vrlo nizak, a posljedično i zauzetost proizvodnih pogona bila je vrlo niska. Sve to vrijeme promijenili su prodajne strategije, reorganizirali prodaju na lokalnoj razini, pooštrili su politiku upravljanja potraživanjima i optimizirali razinu zaliha te uveli brojne promjene u upravljanju, objasnili su.

Poslovanje se ipak oporavilo u drugom dijelu godine.

"U drugoj polovici godine, Gorenje Grupa već je počela okretati poslovni trend u pozitivnom smjeru, no unatoč lošem početku godine i nedovoljno brzom iskorištavanju sinergija s Hisense grupom, pokazali smo gubitak od 55,2 milijuna eura", napisali su.

Tagovi: Gorenje, Hisense Gorenje, poslovni rezultati, Hisense Europe, Hisense
PROČITAJ I OVO
Rekordni pretovar na kontejnerskom terminalu Brajdici
SJAJNE BROJKE
Rekordni pretovar na kontejnerskom terminalu Brajdici
RIJEKA - Na kontejnerskom terminalu Brajdici u riječkoj luci, kojim upravlja tvrtka Jadranska vrata (AGCT), lani je pretovareno rekordnih 386 tisuća kontejnerskih jedinica (TEU), a terminal je ticalo 275 brodova, doznaje se iz te tvrtke.
Snažan rast dobiti Podravke u 2023.
SJAJNE BROJKE
Snažan rast dobiti Podravke u 2023.
KOPRIVNICA - Grupa Podravka u 2023. godini je ostvarila neto dobit od 66.4 milijuna eura, što je rast od 17.3 milijuna eura ili 35.3 posto u odnosu na 2022., objavili su danas iz te kompanije.
ACI: Blagi pad dobiti, imperativ je produženje koncesija
SOLIDNO
ACI: Blagi pad dobiti, imperativ je produženje koncesija
RIJEKA - ACI je izvijestio kako je u 2023. godini ostvario bruto dobit od 3,8 milijun eura, u odnosu na 2022. godinu kada je ostvarena bruto dobit od 4,2 milijuna eura, ostvaren je manji rezultat za 0,4 milijuna eura ili 10% manje.
Prednosti korištenja dizalica topline
INOVACIJE
Prednosti korištenja dizalica topline
Dizalice topline učinkovit su i ekološki prihvatljiv način grijanja; umjesto korištenja tradicionalnih sustava koji koriste fosilna goriva poput plina ili nafte, koriste energiju iz obnovljivih izvora poput zraka, vode ili zemlje, kako bi pružile toplinu i udobnost svakom prostoru.
Bečka zračna luka u širenje ulaže 420 milijuna eura
ŠIRENJE
Bečka zračna luka u širenje ulaže 420 milijuna eura
BEČ - Bečka zračna luka proširuje terminal 3. Za to joj na raspolaganju stoji 420 milijuna eura, a radovi su već u tijeku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE