GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gorenje lani izgubilo 55,2 milijuna eura

Gorenje lani izgubilo 55,2 milijuna eura
GUBITAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2020 / 08:24
Autor: Siniša Malus
VELENJE - Prošle godine Grupa Gorenje zabilježila je neto gubitak od 55,2 milijuna eura, nakon gubitka od 111,2 milijuna eura prethodne godine, odnosno 37,3 milijuna eura, isključujući jednokratne događaje.

Prihodi su lani premašili prethodnu godinu za četiri posto, iznoseći 1,23 milijarde eura, navodi se u godišnjem izvješću objavljenom na web stranici Ajpes.

Prošle godine Grupa je nastavila proces integracije u Hisense Grupu, unutar kojega je Gorenje transformirano iz dioničkog društva u društvo s ograničenom odgovornošću. U sklopu mjera za poboljšanje poslovne učinkovitosti pokrenuti su postupci za reorganizaciju poslovnih procesa na razini cijele Gorenje Grupe, piše STA.

Prema navodima tvrtke, produbljivanje neto gubitka uglavnom je posljedica posebno lošeg poslovanja u prvom tromjesečju 2019. godine, u kojem je opseg prodaje bio vrlo nizak, a posljedično i zauzetost proizvodnih pogona bila je vrlo niska. Sve to vrijeme promijenili su prodajne strategije, reorganizirali prodaju na lokalnoj razini, pooštrili su politiku upravljanja potraživanjima i optimizirali razinu zaliha te uveli brojne promjene u upravljanju, objasnili su.

Poslovanje se ipak oporavilo u drugom dijelu godine.

"U drugoj polovici godine, Gorenje Grupa već je počela okretati poslovni trend u pozitivnom smjeru, no unatoč lošem početku godine i nedovoljno brzom iskorištavanju sinergija s Hisense grupom, pokazali smo gubitak od 55,2 milijuna eura", napisali su.

Tagovi: Gorenje, Hisense Gorenje, poslovni rezultati, Hisense Europe, Hisense
PROČITAJ I OVO
Dalekovod: Gubitak, ali i snažan rast EBITDA u devet mjeseci
SOLIDNO
Dalekovod: Gubitak, ali i snažan rast EBITDA u devet mjeseci
ZAGREB - Poslovni prihodi Grupe iznose 944,2 milijuna kuna i veći su za 11 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
Berlinski aerodrom otvoren devet godina kasnije od planiranog
OTVORENJE
Berlinski aerodrom otvoren devet godina kasnije od planiranog
BERLIN - U subotu je s devet godina zakašnjenja i nakon mnogobrojnih skandala otvoren središnji berlinski aerodrom koji nosi ime bivšeg berlinskog gradonačelnika i njemačkog kancelara Willyja Brandta.
Imperial Riviera Grupa s gubitkom od 22,2 milijuna kuna
GUBITAK
Imperial Riviera Grupa s gubitkom od 22,2 milijuna kuna
RAB - Zbog negativnih utjecaja pandemije, hotelska grupacija Imperial Riviera u prvih devet mjeseci ove godine bilježila je gubitak od 22,2 milijuna kuna, nasuprot neto dobiti od gotovo 64 milijuna kuna u istom lanjskom razdoblju, pokazuje financijsko izvješće te kompanije.
Ingra: Znatno bolji rezultat nego lani
POBOLJŠANJE
Ingra: Znatno bolji rezultat nego lani
ZAGREB - Prihodi od prodaje Ingre u prvih devet mjeseci iznose 13 milijuna kuna, što je za milijun kuna manje u odnosu na prvih devet mjeseci 2019. godine.
Oštar pad neto dobiti Dukata
POTONUĆE
Oštar pad neto dobiti Dukata
ZAGREB - Dukat je u prvih devet mjeseci ostvario neto dobit od 9,1 milijun kuna, što je pad za 30,6 milijuna kuna ili 77,1 posto u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuje financijsko izvješće te kompanije objavljeno u petak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE