GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gorenje ove godine s rastom proizvodnje i daljnjim zapošljavanjem

Gorenje ove godine s rastom proizvodnje i daljnjim zapošljavanjem
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2021 / 10:20
Autor: SEEbiz
VELENJE - Nakon prošlogodišnje turbulentne godine, obilježene izbijanjem pandemije covide-19, velenjsko Gorenje imalo je gotovo 60% rasta prodaje i proizvodnje u prvoj polovici ove godine u odnosu na prošlu godinu.

Nastavljaju zapošljavati dodatno osoblje, trenutno traže, između ostalog, 140 radnika u proizvodnji i veći broj razvojnih inženjera.

Gorenje zapošljava inženjere različitih razina iz područja strojarstva, elektrotehnike, mehatronike i računarstva. Naime, Slovenija je globalni razvojni centar za kuhinjske aparate za Hisense, čiji je dio i Gorenje, pa će im u budućnosti trebati još mnogo razvojnih inženjera za provedbu hrabrih razvojnih planova u Velenju.

Krajem srpnja grupa Hisense Europe, koja uključuje velenjskog proizvođača bijele tehnike i televizora, također je od siječnja zapošljavala 9.750 radnika, u odnosu na 9.100 na isti datum prošle godine, objasnili su iz Gorenja Slovenskoj tiskovnoj agenciji.

U prvom polugodištu velenjsko Gorenje zabilježilo je snažan rast prodaje i proizvodnje u odnosu na prvu polovicu prošle godine, no iz tvrtke ističu da se brojke sada usporavaju, barem u odnosu na prošlu godinu.

Prema Gorenju, prerano je za konkretnije prognoze do kraja godine zbog brojnih nepoznanica u vezi s epidemijom i s njom povezanom opskrbom materijalom, logistikom, mogućim novim ograničenjima po zemljama, situacijom u Sloveniji i slično.

Također ističu kako je vrlo turbulentan u području opskrbe elektronikom, budući da u ovom području postoji globalni nedostatak, s kojim se suočavaju ne samo svi proizvođači u industriji bijele tehnike, već i šire.

"Međutim, situacija s isporukama u kolovozu već se poboljšala i još se poboljšava u odnosu na lipanj i srpanj", priopćili su iz Gorenja, dodajući kako su rast cijena roba i logistike također veliki izazov, koji pokušavaju ublažiti raznim mjerama.

Očekuje se da će Hisense Europe početkom rujna objaviti podatke o prošlogodišnjem poslovanju.

Tagovi: Gorenje, Hisense, Hisense Europe
PROČITAJ I OVO
Rheinmetall dobio najveći ugovor u povijesti
POSLOVI
Rheinmetall dobio najveći ugovor u povijesti
ESSEN - Zbog rata u Ukrajini Rheinmetall, proizvođač oružja iz Dusseldorfa, dobio je najveći posao od svog osnutka.
Kraš odobrio dividendu
DIVIDENDA
Kraš odobrio dividendu
ZAGREB - Kraš je jučer održao Glavnu skupštinu nakon koje su objavljene odluke.
SDH i T-2 postigli dogovor oko otplate duga operatera
NESLUŽBENO
SDH i T-2 postigli dogovor oko otplate duga operatera
LJUBLJANA - Prema neslužbenim informacijama, Slovenski državni holding (SDH) postigao je dogovor s telekomunikacijskim operaterom T-2 o visini i povratu duga. Detalji za sada nisu poznati, više će se znati uskoro tijekom dana. Za 10.00 sati na Okružnom sudu u Ljubljani najavljeno je ročište za pokretanje stečajnog postupka nad T-2.
Telekom Srpske isplaćuje dividendu
DIVIDENDA
Telekom Srpske isplaćuje dividendu
BANJA LUKA - Skupština akcionara Telekoma Srpske, održana 19.juna, donijela je odluku o isplati dividende u iznosu nešto manjem od 33 miliona KM.
Telemach bi preuzeo i sve obveze T-2
NOVI DETALJI
Telemach bi preuzeo i sve obveze T-2
LJUBLJANA - Kada bi Telemach Slovenija preuzeo većinski udio u telekomunikacijskom operateru T-2, osigurao bi da T-2 ispunjava svoje obveze, kažu u Telemachu i dodaju da to uključuje i obvezu prema SDH.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE