GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gorenje ove godine s rastom proizvodnje i daljnjim zapošljavanjem

Gorenje ove godine s rastom proizvodnje i daljnjim zapošljavanjem
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2021 / 10:20
Autor: SEEbiz
VELENJE - Nakon prošlogodišnje turbulentne godine, obilježene izbijanjem pandemije covide-19, velenjsko Gorenje imalo je gotovo 60% rasta prodaje i proizvodnje u prvoj polovici ove godine u odnosu na prošlu godinu.

Nastavljaju zapošljavati dodatno osoblje, trenutno traže, između ostalog, 140 radnika u proizvodnji i veći broj razvojnih inženjera.

Gorenje zapošljava inženjere različitih razina iz područja strojarstva, elektrotehnike, mehatronike i računarstva. Naime, Slovenija je globalni razvojni centar za kuhinjske aparate za Hisense, čiji je dio i Gorenje, pa će im u budućnosti trebati još mnogo razvojnih inženjera za provedbu hrabrih razvojnih planova u Velenju.

Krajem srpnja grupa Hisense Europe, koja uključuje velenjskog proizvođača bijele tehnike i televizora, također je od siječnja zapošljavala 9.750 radnika, u odnosu na 9.100 na isti datum prošle godine, objasnili su iz Gorenja Slovenskoj tiskovnoj agenciji.

U prvom polugodištu velenjsko Gorenje zabilježilo je snažan rast prodaje i proizvodnje u odnosu na prvu polovicu prošle godine, no iz tvrtke ističu da se brojke sada usporavaju, barem u odnosu na prošlu godinu.

Prema Gorenju, prerano je za konkretnije prognoze do kraja godine zbog brojnih nepoznanica u vezi s epidemijom i s njom povezanom opskrbom materijalom, logistikom, mogućim novim ograničenjima po zemljama, situacijom u Sloveniji i slično.

Također ističu kako je vrlo turbulentan u području opskrbe elektronikom, budući da u ovom području postoji globalni nedostatak, s kojim se suočavaju ne samo svi proizvođači u industriji bijele tehnike, već i šire.

"Međutim, situacija s isporukama u kolovozu već se poboljšala i još se poboljšava u odnosu na lipanj i srpanj", priopćili su iz Gorenja, dodajući kako su rast cijena roba i logistike također veliki izazov, koji pokušavaju ublažiti raznim mjerama.

Očekuje se da će Hisense Europe početkom rujna objaviti podatke o prošlogodišnjem poslovanju.

Tagovi: Gorenje, Hisense, Hisense Europe
PROČITAJ I OVO
Ljiljana Šapina iz Podravke nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK
KARIJERE
Ljiljana Šapina iz Podravke nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK
ZAGREB - Ljiljana Šapina, članica Uprave Podravke, nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK koje okuplja velika i srednja poduzeća. Na izbornoj sjednici Udruženja, naglašeno je kako će se kao i do sada, zagovarati interesi članova HGK pred tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.
Češki investitor uplatio novac za dokapitalizaciju Đure Đakovića
DOKAPITALIZACIJA
Češki investitor uplatio novac za dokapitalizaciju Đure Đakovića
SLAVONSKI BROD - Iz Đuro Đaković grupe izvijestili su danas da su zaprimili potvrdu banke o uplati novčanog uloga češkog DD Acquisitiona, sukladno odluci o povećanju temeljnog kapitala društva unosom novca i prava uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni više od 46 milijuna kuna
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni više od 46 milijuna kuna
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla ugovorio je tijekom kolovoza i rujna nekoliko značajnih ugovora, vrijednih više od 46 milijuna kuna, izvijestili su u utorak iz te kompanije.
Kvalitet i vrijednosti tuzlanske Solane slave se 137 godina
TRADICIJA
Kvalitet i vrijednosti tuzlanske Solane slave se 137 godina
TUZLA - Jedna od najstarijih kompanija u BiH, sa bogatom i impresivnom historijom, ove godine slavi svojih 137. godina postojanja. Tuzlanska Solana kao tajnu svog uspjeha može prepisati tradiciji i konstantnoj kvaliteti koja je sve ove godine ostala nepromijenjena.
Konzum zaključava cijene za još 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice
POTEZI
Konzum zaključava cijene za još 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice
ZAGREB - Konzum će u četvrtak 29. rujna zaključati maksimalne cijene 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice kako bi svojim vjernim kupcima pomogao u izazovnoj aktualnoj situaciji u kojoj su cijene gotovo svih namirnica u kontinuiranom porastu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE