GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gorenje: Prvih 40 radnika ostalo bez posla

Gorenje: Prvih 40 radnika ostalo bez posla
OTKAZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2020 / 20:00
Autor: SEEbiz
VELENJE - Završen je popis viške radnika u Gorenju. U prvom valu oko 40 zaposlenika dobit će obavijest o otkazu. To je manje od prvobitnih predviđanja da će 155 ljudi izgubiti posao.

Manje od 50 zaposlenika Gorenja potražit će novi posao, ali to ne znači da će preostalih stotina ostati sigurno na poslu. Gorenje će ih otpustiti meko, s produljenim čekanjem mirovine, umirovljenja i više, o čemu vlasnici Gorenja pregovaraju u Ministarstvu ekonomskog razvoja.

U početku je u cijelom europskom dijelu najavljen višak od 1.250 radnika, najveći udio u slovenskom dijelu, više od 800, samo u Velenju 544.

Kinezi namjeravaju prodati Gorenje GTI, Gorenje Keramiku, Gorenje Home Zaječar i svu logistiku dodijeliti vanjskim tvrtkama, smanjujući na taj način broj zaposlenih koji pod lošijim uvjetima mogu završiti rad za Gorenje putem agencija ili drugih vlasnika.

Dolina Šaleške prijeti socijalnom bombom.

"U velenjskom rudniku ugljena i u Gorenju imamo ukupno 50 posto radnih mjesta u prerađivačkoj industriji", upozorava Peter Dermol, zamjenik gradonačelnika Velenja.

Sindikati su, uz podršku direktora radnika, tražili veće otpremnine i pomoć za radnike, ali uprava se nije složila.

Poslušali su ih barem što se tiče socijalnog položaja obitelji, supružnika, samohranih žena, tvrde sindikati. Ostatak liste, posebno za višak radnika u Velenju, bit će objavljen nakon 15. lipnja.

Tagovi: Gorenje, Hisense Gorenje, Hisense Europe, otpuštanja, Gorenje GTI, Gorenje Keramika, Gorenje Home Zaječar
PROČITAJ I OVO
Dalekovod: Gubitak, ali i snažan rast EBITDA u devet mjeseci
SOLIDNO
Dalekovod: Gubitak, ali i snažan rast EBITDA u devet mjeseci
ZAGREB - Poslovni prihodi Grupe iznose 944,2 milijuna kuna i veći su za 11 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
Berlinski aerodrom otvoren devet godina kasnije od planiranog
OTVORENJE
Berlinski aerodrom otvoren devet godina kasnije od planiranog
BERLIN - U subotu je s devet godina zakašnjenja i nakon mnogobrojnih skandala otvoren središnji berlinski aerodrom koji nosi ime bivšeg berlinskog gradonačelnika i njemačkog kancelara Willyja Brandta.
Imperial Riviera Grupa s gubitkom od 22,2 milijuna kuna
GUBITAK
Imperial Riviera Grupa s gubitkom od 22,2 milijuna kuna
RAB - Zbog negativnih utjecaja pandemije, hotelska grupacija Imperial Riviera u prvih devet mjeseci ove godine bilježila je gubitak od 22,2 milijuna kuna, nasuprot neto dobiti od gotovo 64 milijuna kuna u istom lanjskom razdoblju, pokazuje financijsko izvješće te kompanije.
Ingra: Znatno bolji rezultat nego lani
POBOLJŠANJE
Ingra: Znatno bolji rezultat nego lani
ZAGREB - Prihodi od prodaje Ingre u prvih devet mjeseci iznose 13 milijuna kuna, što je za milijun kuna manje u odnosu na prvih devet mjeseci 2019. godine.
Oštar pad neto dobiti Dukata
POTONUĆE
Oštar pad neto dobiti Dukata
ZAGREB - Dukat je u prvih devet mjeseci ostvario neto dobit od 9,1 milijun kuna, što je pad za 30,6 milijuna kuna ili 77,1 posto u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuje financijsko izvješće te kompanije objavljeno u petak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE