GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gorenje: Prvih 40 radnika ostalo bez posla

Gorenje: Prvih 40 radnika ostalo bez posla
OTKAZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2020 / 20:00
Autor: SEEbiz
VELENJE - Završen je popis viške radnika u Gorenju. U prvom valu oko 40 zaposlenika dobit će obavijest o otkazu. To je manje od prvobitnih predviđanja da će 155 ljudi izgubiti posao.

Manje od 50 zaposlenika Gorenja potražit će novi posao, ali to ne znači da će preostalih stotina ostati sigurno na poslu. Gorenje će ih otpustiti meko, s produljenim čekanjem mirovine, umirovljenja i više, o čemu vlasnici Gorenja pregovaraju u Ministarstvu ekonomskog razvoja.

U početku je u cijelom europskom dijelu najavljen višak od 1.250 radnika, najveći udio u slovenskom dijelu, više od 800, samo u Velenju 544.

Kinezi namjeravaju prodati Gorenje GTI, Gorenje Keramiku, Gorenje Home Zaječar i svu logistiku dodijeliti vanjskim tvrtkama, smanjujući na taj način broj zaposlenih koji pod lošijim uvjetima mogu završiti rad za Gorenje putem agencija ili drugih vlasnika.

Dolina Šaleške prijeti socijalnom bombom.

"U velenjskom rudniku ugljena i u Gorenju imamo ukupno 50 posto radnih mjesta u prerađivačkoj industriji", upozorava Peter Dermol, zamjenik gradonačelnika Velenja.

Sindikati su, uz podršku direktora radnika, tražili veće otpremnine i pomoć za radnike, ali uprava se nije složila.

Poslušali su ih barem što se tiče socijalnog položaja obitelji, supružnika, samohranih žena, tvrde sindikati. Ostatak liste, posebno za višak radnika u Velenju, bit će objavljen nakon 15. lipnja.

Tagovi: Gorenje, Hisense Gorenje, Hisense Europe, otpuštanja, Gorenje GTI, Gorenje Keramika, Gorenje Home Zaječar
PROČITAJ I OVO
Rekordni pretovar na kontejnerskom terminalu Brajdici
SJAJNE BROJKE
Rekordni pretovar na kontejnerskom terminalu Brajdici
RIJEKA - Na kontejnerskom terminalu Brajdici u riječkoj luci, kojim upravlja tvrtka Jadranska vrata (AGCT), lani je pretovareno rekordnih 386 tisuća kontejnerskih jedinica (TEU), a terminal je ticalo 275 brodova, doznaje se iz te tvrtke.
Snažan rast dobiti Podravke u 2023.
SJAJNE BROJKE
Snažan rast dobiti Podravke u 2023.
KOPRIVNICA - Grupa Podravka u 2023. godini je ostvarila neto dobit od 66.4 milijuna eura, što je rast od 17.3 milijuna eura ili 35.3 posto u odnosu na 2022., objavili su danas iz te kompanije.
ACI: Blagi pad dobiti, imperativ je produženje koncesija
SOLIDNO
ACI: Blagi pad dobiti, imperativ je produženje koncesija
RIJEKA - ACI je izvijestio kako je u 2023. godini ostvario bruto dobit od 3,8 milijun eura, u odnosu na 2022. godinu kada je ostvarena bruto dobit od 4,2 milijuna eura, ostvaren je manji rezultat za 0,4 milijuna eura ili 10% manje.
Prednosti korištenja dizalica topline
INOVACIJE
Prednosti korištenja dizalica topline
Dizalice topline učinkovit su i ekološki prihvatljiv način grijanja; umjesto korištenja tradicionalnih sustava koji koriste fosilna goriva poput plina ili nafte, koriste energiju iz obnovljivih izvora poput zraka, vode ili zemlje, kako bi pružile toplinu i udobnost svakom prostoru.
Bečka zračna luka u širenje ulaže 420 milijuna eura
ŠIRENJE
Bečka zračna luka u širenje ulaže 420 milijuna eura
BEČ - Bečka zračna luka proširuje terminal 3. Za to joj na raspolaganju stoji 420 milijuna eura, a radovi su već u tijeku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE