GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gorenje Valjevo: Bez produženja ugovora na određeno

Gorenje Valjevo: Bez produženja ugovora na određeno
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2020 / 16:49
Autor: SEEbiz
VALJEVO - Kompanija Hisense Gorenje Evropa saopštila je da je prinuđena da započne proces raskidanja radnih ugovora za oko 1.000 zaposlenih u Evropi, kao da će u fabrici Gorenja u Valjevu ove mere obuhvatiti samo manji broj radnika zaposlenih na određeno vreme kojima ugovori ističu u narednom periodu i neće biti obnovljeni u ovom trenutku.

Kako ova kompanija navodi zbog smanjenje broja, što je posledica globalne epidemije koronavirusa, smanjuje se i potreba za radnicima u proizvodnji i povezanim organizacionim jedinicama.

Posle pojave pandemije porudžbine u svim fabrikama Gorenja u Sloveniji, Srbiji i Češkoj su smanjene, u martu za trećinu, a u aprilu za skoro dve trećine. Za maj i jun, porudžbine su manje za oko 25 odsto u poredjenju sa istim periodom prošle godine.

U smanjivanju broja zaposlenih, sve kompanije članice Hisense Gorenje Evrope grupacije će težiti da svedu broj tehnoloških viškova na najmanju moguću meru, korišćenjem “mekih” metoda za smanjenje broja zaposlenih, uključujući prodaju kompanija koje se bave sporednim delatnostima što je i ranije definisano kao strateško opredeljenje, kao i dobrovoljne odlaske, penzionisanje.

Kako je saopšteno, ta kompanija će se, imajući u vidu efekte pandemije, još više fokusirati na povećanje prodaje, pre svega internet prodaju i druge operativne izmene kako bi se osigurala dugoročna održivost poslovanja tokom očekivane globalne recesije.

U fabrikama Gorenja je zaposleno više od 9.000 ljudi, a tog slovenačkog proizvodjača aparata za domačinstvo je 2018. godine preuzela kineska kompanija Hisense.

Tagovi: Gorenje Valjevo, Gorenje, Hisense Gorenje
PROČITAJ I OVO
Kroz tivatski aerodrom u junu prošlo 27,4% više putnika
RAST
Kroz tivatski aerodrom u junu prošlo 27,4% više putnika
TIVAT – Kroz Aerodrom Tivat u junu prošlo 157,74 hiljade putnika, 27,4 odsto više neko u istom periodu prošle godine.
HUP se oglasio oko prodaje Fortenovinog agro biznisa Podravci
REAKCIJE
HUP se oglasio oko prodaje Fortenovinog agro biznisa Podravci
ZAGREB - Pozdravljamo odluku Uprave Podravke d.d. i Mirovinskih fondova da pošalju ponudu za kupnju Fortenovinog poljoprivrednog sektora. Također čestitamo i na odluci Fortenove da isti proda upravo Podravki d.d., naveli su u priopćenju.
Luka Koper izabrala izvođača radova za izgradnju zgrade putničkog terminala
INVESTICIJE
Luka Koper izabrala izvođača radova za izgradnju zgrade putničkog terminala
KOPER - Luka Koper ipak je u ponovljenoj javnoj nabavi izabrala izvođača za izgradnju zgrade putničkog terminala. Jedini od pet ponuditelja koji će radove izvesti u okviru raspoloživih sredstava je koperska tvrtka Makro 5 gradnja.
Rekordna godina za Aegean Airlines
REKORDI
Rekordna godina za Aegean Airlines
ATENA - Grčka zrakoplovna kompanija Aegean Airlines objavila je da podaci za drugo tromjesečje ukazuju na rekordnu godinu za ovu kompaniju.
Deutsche Bahn u dodatnim problemima zbog Eura
PROBLEMI
Deutsche Bahn u dodatnim problemima zbog Eura
FRANKFURT - Njemački željeznički prijevoznik Deutsche Bahn zagrizao je više nego što je mogao prožvakati s nogometnim prvenstvom Euro 2024., rekao je u petak ministar prometa Volker Wissing.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE