GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad, ACI i lučka uprava zajedno kreću u obnovu pulske rive

Grad, ACI i lučka uprava zajedno kreću u obnovu pulske rive
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2022 / 12:59
Autor: SEEbiz / H
PULA - Grad Pula, ACI i Lučka uprava Pula, potpisali su u utorak memorandum o razumijevanju prema kojemu bi trebali zajedno krenuti u obnovu pulske rive od ulaza u brodogradilište do Riječkog gata.

"Ovo je pravi početak povratka Pule moru. Suradnjom i zajedničkim ulaganjima stvaramo ljepši i bolji prostor kojim će Pula postati još prepoznatljiviji mediteranski grad. Korak po korak bliže moru i pogledom na more, Pula postaje prava ljepotica", kazao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Podsjetio je kako je grad iskazao interes i pokrenuo inicijativu uređenja i oplemenjivanja pulske rive, što obuhvaća područje od ulaza u brodogradilište do Riječkog gata.

Na tom području su dijelovi pomorskog dobra pod koncesijom ACI-ja i upravljanjem Lučke uprave Pula, zbog kojih su obje strane iskazale želju za sudjelovanjem u aktivnostima i investicijama vezanim uz obnovu i uređenje.

"Projektom uređenja i oplemenjivanja rive, Grad Pula pokazuje da se ne oslanja samo na svoje spomenike i kulturne vrijednosti, koji su svakako zaštitni znak Pule, već prepoznaje potrebe svojih građana i njihovih gostiju te prati turističke trendove", rekao je član Uprave ACI-ja Ivan Herak.

ACI marina Pula smještena je u samom srcu povijesne pulske luke, na korak od Arene i jedina je marina na Mediteranu koja pruža jedinstven pogled na neki rimski amfiteatar.

Član Uprave ACI-ja Josip Ostrogović smatra kako je ta nautička kompanija jedan od ključnih turističkih ambasadora Hrvatske.

"ACI marine često su prvo što nautičari vide kad posjećuju Hrvatsku. Uređenjem lučkog dijela Grad Pula želi oplemeniti svoju obalu, a ACI im u tome ima obvezu i želju pomoći kao odgovoran partner", rekao je Ostrogović.

On pozdravlja projekt kojim će se, kako je rekao, briga za pomorsko dobro dovesti na razinu te će se pokazati kako je društvena odgovornost dužnost svih aktera nautičkog turizma.

Potpisom Memoranduma o razumijevanju, dodao je, sve tri strane službeno su formalizirale namjere i želju da Pula što je prije dobije rivu kakvu zaslužuje.

Tagovi: Grad Pula, kompanija ACI, Lučka uprava Pula
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE