GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad Dubrovnik postao većinski vlasnik Luke Dubrovnik

Grad Dubrovnik postao većinski vlasnik Luke Dubrovnik
POVIJESNI DAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.12.2021 / 16:42
Autor: SEEbiz / H
DUBROVNIK - Grad Dubrovnik postao je, s 51,32 posto dionica, većinski vlasnik društva Luka Dubrovnik d.d., objavio je u četvrtak dubrovački gradonačelnik Mato Franković, ocijenivši to važnim za budućnost Luke i gospodarenja prostorom gruškog akvatorija.

Grad Dubrovnik još ranije stekao je 48,57 posto dionica Luke, a proteklih je dana društvo u gradskom vlasništvu UTD Ragusa steklo još 2,75 posto dionica, čime je dostignut vlasnički udio od 51,32 posto. Uz to je društvo Luka Dubrovnik d.d. na glavnoj skupštini 22. studenoga dobilo ovlast za stjecanje 8,99 posto vlastitih dionica od Atlantske plovidbe.

Gradonačelnik Franković na konferenciji za medije u dubrovačkoj gradskoj upravi istaknuo je kako je riječ o povijesnom danu i odluci za budućnost Luke Dubrovnik i gospodarenja prostorom gruškog akvatorija.

"Prethodnih godina pokušalo se obezvrijediti Luku Dubrovnik i projekt terminala za kruzere dodijeliti nekoj drugoj tvrtki. Time bi budućnost Luke bila upitna, a sad smo sve to promijenili", rekao je Franković.

Podsjetio je kako su nakon 15 godina ispunjene obveze prema Vladi RH i u suradnji s njom pokrenut postupak dodjele koncesije za izgradnju terminala za kruzere na području luke. "Nadam se da će Luka Dubrovnik uskoro dobiti prioritetnu koncesiju za izgradnju terminala za kruzere", istaknuo je Franković.

Direktor Luke Dubrovnik Željko Raguž najavio je kako su idući korak izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja gruškog akvatorija kako bi se dopunila koncesija.

"Imamo želju biti nositelji projekta izgradnje terminala i u idućih godinu dana trebamo stvoriti preduvjete", rekao je Raguž. Dodao je da će s ovim okrupnjavanjem vlasničkog udjela Luka Dubrovnik lakše nastupati prema svim dionicima u postupku izmjene i dopune koncesije za grušku luku.

Istaknuo je i da će Luka Dubrovnik 2021. godinu završiti s više od dva milijuna kuna dobiti. "Ove smo godine imali pravu sezonu tek sredinom srpnja, a iduće godine sezona će početi već u travnju", najavio je Raguž.

Tagovi: Grad Dubrovnik, Luka Dubrovnik, Mato Franković, Atlantska plovidba, Željko Raguž
PROČITAJ I OVO
Mesna industrija Braća Pivac ulazi u vlasništvo Celjskih mesnina
DOGOVOR
Mesna industrija Braća Pivac ulazi u vlasništvo Celjskih mesnina
ZAGREB - Mesna industrija Braća Pivac potpisala je ugovor kojim ulazi u vlasnički udio Celjskih mesnina, pri čemu se upravljačka struktura ne mijenja. Izidor Krivec ostaje na poziciji predsjednika Uprave.
Ryanair povećao neto dobit 34%
SKOK
Ryanair povećao neto dobit 34%
DUBLIN - Irski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Ryanair u poslovnoj je godini koja je završila krajem ožujka ostvario neto dobit od 1,92 milijarde eura, što je 34 posto više nego godinu prije. Prihodi su porasli za 25 posto na 13,4 milijarde eura, prenose strane novinske agencije.
Kina uzvratila udarac, nekim američkim kompanijama zabranjuje trgovinu u zemlji
REAKCIJE
Kina uzvratila udarac, nekim američkim kompanijama zabranjuje trgovinu u zemlji
PEKING - Kinesko ministarstvo trgovine priopćilo je danas da će zabraniti nekim američkim tvrtkama uvozne i izvozne aktivnosti povezane s Kinom, uključujući i prodaju oružja Tajvanu, te im zabraniti nova ulaganja u Kinu.
Lorenzo Mayol novi generalni direktor Glovo Hrvatska
KARIJERE
Lorenzo Mayol novi generalni direktor Glovo Hrvatska
ZAGREB - Glovo objavljuje imenovanje Lorenza Mayola novim generalnim direktorom za Hrvatsku. S te pozicije Mayol će upravljati dinamičnim širenjem i ubrzanim razvojem Glova u Hrvatskoj.
Drama u Interu: Kineskom investitoru istječe vrijeme za otplatu duga
NA RUBU
Drama u Interu: Kineskom investitoru istječe vrijeme za otplatu duga
MILANO - Dani Suning Holdingsa kao vlasnika Intera izgledaju odbrojani jer se približava rok za otplatu duga prema Oaktree Capital Managementu. Ako ne plate, Kinezi gube većinski udjel.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE