GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad Opatija i LRH zajedničkim snagama podići će cijelu destinaciju na višu razinu

Grad Opatija i LRH zajedničkim snagama podići će cijelu destinaciju na višu razinu
DESTINACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2021 / 16:32
Autor: SEEbiz
OPATIJA – Novi predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela Vladimir Bošnjak održao je sastanak s gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem na kojem je dogovorena suradnja na brojnim projektima koji će doprinijeti razvoju turizma i gospodarstva u Opatiji, ali i osigurati nova radna mjesta za lokalno stanovništvo.

Liburnia Riviera Hoteli žele biti predvodnik u razvoju Opatije i Kvarnera te uz podršku Grada Opatije, drugih lokalnih i regionalnih institucija i gospodarstvenika podići raznolikost ponude i turističku vrijednost destinacije na jednu višu razinu.

„Ako ćemo svi zajedno upravljati destinacijom, ujediniti sve resurse, osmisliti i razvijati specifične turističke aktivnosti, programe i proizvode, usmjeriti se na razvoj zelenog i digitalnog turizma, dobit ćemo dodatni sadržaj koji će privući turiste i omogućiti Opatiji da postane jedna od najpoželjnijih destinacija tijekom cijele godine“, izjavio je predsjednik uprave LRH Vladimir Bošnjak.

Prvi korak u tom smjeru je i sastanak održan s Gradom Opatijom na kojem se već razgovaralo o konkretnim projektima kao što su osnivanje turističko-tehnološkog inkubatora i inovacijskog centra, osnivanje hotel škole, razvoj dodatnog sadržaj za mlade, osnivanje kulinarske akademije, organizacija međunarodne ljetne škole, digitalizacija raznih usluga i proizvoda, ali i drugi projekti koji će omogućiti razvoj Opatije.

Jedna od tema bila je i nova financijska omotnica iz EU koja otvara niz mogućnosti za prijavu projekata na natječaje Europske unije, a koje će LRH i Grad Opatija zajednički razvijati i prijaviti.

Iako će ova godina biti nepredvidiva i izazovna za turistički sektor, Vladimir Bošnjak naglasio je kako LRH želi očuvati postojeća radna mjesta te zaposliti do 500 novih radnika u ovoj sezoni ako epidemiološka situacija to dozvoli.

„Hrvatska je prošle godine bila jedna od vodećih turističkih odredišta na Mediteranu i nema razloga vjerovati da to neće biti i 2021. godine, posebno s obzirom na to da je sigurnost postala prioritet broj jedan svim turistima koji planiraju putovati. U tom smislu, većina njih bira odredišta koja su blizu i do kojih je lako doći automobilom, što Opatija može i mora iskoristiti“, zaključio je Bošnjak.

Tagovi: Opatija, Liburnia Riviera Hoteli, Vladimir Bošnjak, Ivo Dujmić
PROČITAJ I OVO
Radnici Geoxa za otkaz doznaju putem društvenih mreža i medija
PROTEST
Radnici Geoxa za otkaz doznaju putem društvenih mreža i medija
VRANJE - Nakon jučerašnje izjave premijerke Srbije Ane Brnabić da kompanije kao što je Geoks ne mogu da "isprate" to što je u Srbiji prosečna plata 65.000 dinara i to što se planira i povećanje minimalne zarade iznad 35.000 dinara, pa zato idu u zemlje u kojima mogu da plaćaju radnike manje, situacija se zaoštrava. Nezadovoljstvo raste.
Telemach tužbom od Telekoma Slovenije potražuje 30 milijuna eura
TUŽBA
Telemach tužbom od Telekoma Slovenije potražuje 30 milijuna eura
LJUBLJANA - Telemach je podnio tužbu protiv Telekoma Slovenija Okružnom sudu u Ljubljani zbog navodnih povreda regulatornih odluka i zlouporabe dominantnog položaja, tražeći odštetu u iznosu od 28,8 milijuna eura.
Kinezi prodaju ljubljansku Fotonu
PRODAJA
Kinezi prodaju ljubljansku Fotonu
LJUBLJANA - Četiri godine nakon što je kineski fond Agic kupio većinski udio jednog od vodećih svjetskih proizvođača lasera, ljubljansku Fotonu, povlači se iz investicije, izvijestili su Finance i Bloomberg.
Heineken udvostručio dobit, ali servirao i upozorenje
POLA GODINE
Heineken udvostručio dobit, ali servirao i upozorenje
BRUXELLES - Nizozemski proizvođač piva Heineken u prvoj polovini godine ostvario je dvostruko veću operativnu dobit nego u istom razdoblju godinu ranije, u visini od 1,63 milijarde eura prije jednokratnih stavki, objavila je u ponedjeljak ta kompanija.
Protekli vikend naplaćeno više cestarina nego rekordne 2019.
CESTARINE
Protekli vikend naplaćeno više cestarina nego rekordne 2019.
ZAGREB - Tijekom proteklog vikenda na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) zabilježen je promet 926 tisuća vozila i naplaćena cestarina od 52,9 milijuna kuna, što su porasti za više od 30 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ali i blagi porasti u odnosu na rekordnu 2019., priopćili su u ponedjeljak iz HAC-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE