GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grbavac vjerojatni novi predsjednik NO-a Podravke

Grbavac vjerojatni novi predsjednik NO-a Podravke
PODRAVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.10.2022 / 08:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ovotjedna sjednica Nadzornog odbora Podravke, na kojoj će se razmotriti financijski izvještaji za prvih devet mjeseci, bit će ujedno zadnja kojom će predsjedati Želimir Vukina.

Prošli tjedan iz Podravke su objavili da je podnio ostavku s početkom studenoga, što znači da funkciju napušta osam mjeseci prije isteka četverogodišnjeg mandata na koji je izabran sredinom 2019. Kadrovske rošade u koprivničkoj kompaniji u pravilu izazivaju više pažnje i propitivanja nego što je uobičajeno, pa je i iznenadna ostavka prvog nadzornika potaknula spekulacije o razlozima povlačenja, kao i o mogućem nasljedniku. Ime nasljednika trebalo bi se razriješiti u petak.

Poslovni dnevnik neslužbeno doznaje kako je gotovo sigurno da će mjesto predsjedavajućeg preuzeti Damir Grbavac, koji je na lipanjskoj skupštini izabran u 9-člano nadzorno tijelo Podravke.

Neko vrijeme NO bi, dakle, trebao imati jednog člana manje. Grbavac je inače do umirovljenja krajem 2021. niz godina bio čelni čovjek Raiffeisen mirovinskih fondova.

U Podravkin NO je i imenovan kao predstavnik tih fondova (u čijoj kvoti je bio i odlazeći Vukina) koji, ukupno gledano, drže 40ak posto dionica Podravke. Zašto se, pak, Vukina odlučio povući s mjesta predsjednika NO-a, u poslovnoj i investicijskoj zajednici trenutno kola više tumačenja.

Prema izvorima lokalnog portala Danica.hr, okidač je bila rasprava NO-a o nedavnoj prodaji atraktivnog nekretninskog kompleksa slovenskog Žita (čiji je Podravka većinski vlasnik) u Ljubljani, i to za oko 220 milijuna kuna.

Fotografija: Tomislav Miletić, Pixsell

Tagovi: Podravka, Damir Grbavac, Želimir Vukina
PROČITAJ I OVO
Luka Koper smanjila dobit i prihode u prvom kvartalu
PAD
Luka Koper smanjila dobit i prihode u prvom kvartalu
KOPER - Luka Koper je u prvom tromjesečju imala 15,4 milijuna eura čiste dobiti, što je sedam posto manje nego u istom razdoblju lani. Prihodi su bili 79,4 milijuna eura manji za jedan posto. Kriva je situacija na Bliskom istoku i Crvenom moru.
Alpina seli dio proizvodnje u BiH
SELIDBA
Alpina seli dio proizvodnje u BiH
LJUBLJANA - Dio proizvodnje slovenske Alpine preselit će se u tvornicu u Bosni i Hercegovini. Usluge razvoja, prodaje i podrške ostaju u Žirama. Češki vlasnik zatvara i proizvodnju u Sarajevu. Razlog je pad prodaje.
Lidl krenuo s gradnjom distributivnog centra kod Kiseljaka, posao će dobiti 200 radnika
INVESTICIJE
Lidl krenuo s gradnjom distributivnog centra kod Kiseljaka, posao će dobiti 200 radnika
KISELJAK - Kamen temeljac za izgradnju distributivnog centra kompanije Lidl Bosna i Hercegovina je svečano položen danas, 23. maja, u Lepenici kod Kiseljaka.
EU kaznio Mondelez s 337,5 milijuna eura
KAZNA
EU kaznio Mondelez s 337,5 milijuna eura
BRUXELLES - Europska komisija izrekla je u četvrtak američkom proizvođaču slatkiša Mondelezu novčanu kaznu od 337,5 milijuna eura zbog ometanja prekogranične trgovine čokoladom, keksima i proizvodima od kave među zemljama EU-a.
HAC predstavio aplikaciju LiveTrafficHR
APLIKACIJE
HAC predstavio aplikaciju LiveTrafficHR
ZAGREB - Hrvatske autoceste (HAC) predstavile su projekt Crocodile 3 Croatia te mobilnu aplikaciju LiveTrafficHR, pomoću koje korisnici autocesta mogu u realnom vremenu dobivati informacije važne za planiranje i sigurnost putovanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE