GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grupa Elektronček preuzima kompaniju čiji je vlasnik bio Todorić

Grupa Elektronček preuzima kompaniju čiji je vlasnik bio Todorić
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2022 / 20:15
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Grupa Elektronček, u većinskom vlasništvu poduzetnika Joca Pečečnika, ujedno i predsjednika Kluba slovenskih poduzetnika SBC, prijavila je nadzoru tržišnog natjecanja koncentraciju na Costellu.

Prodajni postupak za nju je krajem prošle godine objavila švicarska tvrtka Agrokor koja je u likvidaciji.

Grupa Elektronček objavila je 29. srpnja koncentraciju s tvrtkom Costella, koja se bavi punjenjem mineralne vode i voda s okusima, navodi se u današnjoj objavi na stranicama Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Kako navode Finance, najvrjednija imovina Costelle je neiskorištena koncesija za crpljenje vode do 2035. godine s mogućnošću produljenja. Prema njemu, Costella bi mogla crpiti 250 milijuna litara vode godišnje.

No posljednjih godina, prema novinama, tvrtka je crpila 12 milijuna litara vode godišnje, budući da bi za povećanje kapaciteta bila potrebna ulaganja u proizvodnju. Trenutačni kapaciteti, izgrađeni 2006. i 2007., omogućuju crpljenje do deset milijuna litara godišnje po smjeni, pisali su Finance u prosincu prošle godine.

Agrokorovo preuzimanje Costelle godinama je bilo pod lupom Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja. To mu je 2019. godine, zbog neprijavljene koncentracije tvrtki Agrokor i Ardeya Global pri preuzimanju Costelle, naložilo plaćanje kazne od 53,9 milijuna eura, a potom mu zaplijenile dionice Mercatora radi osiguranja te naplate. Odlukom Vrhovnog suda Agencija je sredinom 2020. morala Agrokoru vratiti Mercatorove dionice, a Okružni sud u Ljubljani je Agrokoru nakon žalbe smanjio kaznu na milijun eura. Riješio ga je prošle godine.

Pečečnik je 90-postotni vlasnik nizozemskog holdinga Elektroncek grupe, koji je bio vlasnik 94,5 posto Interblock grupe. Interblock je u lipnju prodao IB OCM Voteco sa sjedištem na Kajmanskim otocima, za kojim se, prema pisanju Financa, krije američki fond Oaktree Capital Management.

Dio kupoprodajne cijene, prema neslužbenim informacijama Financa, iznosi 300 milijuna eura, Pečečnik želi uložiti u golf i resort turizam, rekao je za list početkom srpnja. Dio bi iskoristio za razne druge investicije, financijske i nefinancijske, uključujući startupe, a velik dio svojih novih planova ostvario bi na slovenskom tlu, dodao je.

Tagovi: Grupa Elektronček, Ivica Todorić, Joc Pečečnik, Agrokor
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE