GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grupa Telekom Slovenije planira u 2023. godini ostvariti prihode od 680,8 milijuna eura

Grupa Telekom Slovenije planira u 2023. godini  ostvariti prihode od 680,8 milijuna eura
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2022 / 08:13
Autor: SEEbiz

LJUBLJANA - Iduće godine Grupa Telekom Slovenije planira povećanje prihoda i povećanje broja korisnika u svim segmentima. Time planiraju ojačati tržišne udjele. Prema planovima, ostvarit će 680,8 milijuna eura prihoda i 20,1 milijun eura čiste dobiti.

Unatoč planiranom rastu, razvojnoj usmjerenosti, daljnjoj optimizaciji troškova poslovanja i pažljivom upravljanju rizicima, na ključne financijske pokazatelje u sljedećoj godini najviše će utjecati neizvjesnost na tržištu cijena električne energije i rast kamatnih stopa, priopćeno je iz tvrtke nakon današnje sjednica nadzornog odbora putem internetskih stranica Ljubljanske burze .

„U slučaju da cijena električne energije i uvjeti na financijskim tržištima ostanu na razini koju smo prema našim saznanjima u trenutku izrade plana predviđali, prema planovima ćemo ostvariti bruto dobit iz poslovanja. (EBITDA) u iznosu od 206,2 milijuna eura i neto dobit u iznosu od 20,1 milijun eura”, pojasnili su. Nakon preračunavanja plana na cijene električne energije s razine 2022. godine, s obzirom na planirani rast, neto dobit grupe u idućoj bi godini premašila planiranu za ovu godinu za 32 posto, a EBITDA za šest posto.

Za 2023. godinu grupa planira ulaganja u iznosu od 205,5 milijuna eura. Osim ulaganja u proširenje i nadogradnju svjetlovodne pristupne mreže te daljnji razvoj i modernizaciju mobilne mreže, planirana ulaganja uključuju i ulaganja u programska prava i kapitalizaciju zakupnina.

„Ulaganja u tehnologije i mrežu optimizirali smo u najvećoj mogućoj mjeri, odnosno na način da grupi osiguramo daljnji tehnološki razvoj i vodeću ulogu na telekomunikacijskim tržištima na kojima je prisutna. Osim toga, grupa će se fokusirati na stvaranje čvrstih partnerstava, optimizaciju poslovanja, razvoj najsuvremenijih ICT usluga i rješenja te pružanje najboljeg korisničkog iskustva u svom poslovanju", naveli su.

Godišnji plan poslovanja za 2023. temelji se na strateškom planu poslovanja grupe Telekom Slovenije za razdoblje 2022.-2026. Uprava tvrtke će do sredine 2023. godine pripremiti ažurirani strateški plan poslovanja za sljedeće trogodišnje razdoblje. Kako ističu, poslovni plan je rađen u vrijeme velike neizvjesnosti. „Stoga stvarni rezultati i poslovanje u 2023. godini mogu značajno odstupati od planiranih. Sukladno tome, Grupa Telekom Slovenije će po potrebi korigirati prognozu poslovanja tijekom godine", dodali su.

Grupa Telekom Slovenije je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila 485,5 milijuna kuna prihoda od prodaje, što je na razini istog razdoblja lani. Neto dobit porasla je za devet posto na 39 milijuna eura, objavila je tvrtka 10. studenog. Tada su objavili da će grupacija ostvariti 660,6 milijuna eura prihoda, 211,2 milijuna eura EBITDA-e i 27,9 milijuna eura čiste dobiti. Predviđena su ulaganja u iznosu od 203,1 milijuna eura.

Tagovi: Telekom Slovenije, Ljubljanska borza
PROČITAJ I OVO
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE