GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grupa Triglav lani s neto dobiti od 16,3 milijuna eura

Grupa Triglav lani s neto dobiti od 16,3 milijuna eura
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2024 / 10:29
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Grupa Triglav prošlu je godinu, prema nerevidiranim podacima, završila s 16,3 milijuna eura čiste dobiti. Ukupni obujam poslovanja, koji uključuje naplaćene bruto premije i ostale prihode, porastao je za 12 posto na 1,78 milijardi eura.

Prema danas objavljenim podacima Zavarovalnice Triglav, grupa je u 2022. godini zabilježila neto gubitak od sedam milijuna eura, dok je u objavljenom godišnjem izvješću za 2022. godinu navedeno da je neto dobit grupe pretprošle godine iznosila 110,2 milijuna eura.

Kako objašnjavaju u Triglavu, s 2023. godinom prešli su na korištenje računovodstvenih standarda MSRP 9 i MSRP 17, što se očituje u promjeni izračuna nekih pokazatelja uspješnosti poslovanja za 2023. godinu, a u današnjoj objavi prikazani su i ponovni izračuni za 2022. godinu. Učinci prelaska na korištenje novih standarda bit će detaljnije objašnjeni u godišnjem izvješću za 2023. godinu.

Dobit prije oporezivanja iznosila je 21,1 milijun eura, nakon što je grupa godinu prije zabilježila gubitak prije oporezivanja od 10 milijuna eura prema novim standardima. Dobit prije oporezivanja ostvarena u prošloj godini u skladu je s procjenom koju je Grupa objavila tijekom godine zbog jednokratnih događaja, posebice reguliranih cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja u Sloveniji i povijesno visoke masovne štete, čiji učinak na poslovanje Grupe bila ograničena odgovarajućom reosigurateljnom zaštitom, stoji u današnjoj poruci Triglava.

Na razini grupe bruto premije osiguranja iznosile su 1,65 milijardi eura, 12 posto više nego prethodne godine, dok su ostali prihodi bili 10 posto veći i iznosili su 126,5 milijuna eura.

“Prošla godina je bila izuzetno zahtjevna. Prirodne katastrofe odrazile su se na povećanu potrebu za podrškom našim osiguranicima, a iz poslovne perspektive uzrokovale su povijesno visoke gubitke za grupu. Osim njih i štetne inflacije, na naše rezultate značajno je utjecala regulacija cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja u Sloveniji", rekao je predsjednik Uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar.

Za ovu godinu Grupa očekuje normalizaciju uvjeta poslovanja na način da će se to odvijati u skladu sa zacrtanom strategijom. U takvoj situaciji planiraju 1,6 milijardi eura ukupnog obujma poslovanja i između 100 i 120 milijuna eura dobiti prije oporezivanja.

Tagovi: Triglav, Grupa Triglav, slapar
PROČITAJ I OVO
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
GUBITAK
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
ROVINJ - Adris grupa je u prvom tromjesečju ove godine poslovala s gubitkom od sedam milijuna eura, uz ukupni prihod od 191 milijun eura ili 15 posto većim nego u istom razdoblju 2023., pokazuje u utorak objavljeno financijsko zvješće te kompanije.
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
SKOK
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
KOPRIVNICA - Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE