GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grupa Triglav lani s neto dobiti od 16,3 milijuna eura

Grupa Triglav lani s neto dobiti od 16,3 milijuna eura
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2024 / 10:29
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Grupa Triglav prošlu je godinu, prema nerevidiranim podacima, završila s 16,3 milijuna eura čiste dobiti. Ukupni obujam poslovanja, koji uključuje naplaćene bruto premije i ostale prihode, porastao je za 12 posto na 1,78 milijardi eura.

Prema danas objavljenim podacima Zavarovalnice Triglav, grupa je u 2022. godini zabilježila neto gubitak od sedam milijuna eura, dok je u objavljenom godišnjem izvješću za 2022. godinu navedeno da je neto dobit grupe pretprošle godine iznosila 110,2 milijuna eura.

Kako objašnjavaju u Triglavu, s 2023. godinom prešli su na korištenje računovodstvenih standarda MSRP 9 i MSRP 17, što se očituje u promjeni izračuna nekih pokazatelja uspješnosti poslovanja za 2023. godinu, a u današnjoj objavi prikazani su i ponovni izračuni za 2022. godinu. Učinci prelaska na korištenje novih standarda bit će detaljnije objašnjeni u godišnjem izvješću za 2023. godinu.

Dobit prije oporezivanja iznosila je 21,1 milijun eura, nakon što je grupa godinu prije zabilježila gubitak prije oporezivanja od 10 milijuna eura prema novim standardima. Dobit prije oporezivanja ostvarena u prošloj godini u skladu je s procjenom koju je Grupa objavila tijekom godine zbog jednokratnih događaja, posebice reguliranih cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja u Sloveniji i povijesno visoke masovne štete, čiji učinak na poslovanje Grupe bila ograničena odgovarajućom reosigurateljnom zaštitom, stoji u današnjoj poruci Triglava.

Na razini grupe bruto premije osiguranja iznosile su 1,65 milijardi eura, 12 posto više nego prethodne godine, dok su ostali prihodi bili 10 posto veći i iznosili su 126,5 milijuna eura.

“Prošla godina je bila izuzetno zahtjevna. Prirodne katastrofe odrazile su se na povećanu potrebu za podrškom našim osiguranicima, a iz poslovne perspektive uzrokovale su povijesno visoke gubitke za grupu. Osim njih i štetne inflacije, na naše rezultate značajno je utjecala regulacija cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja u Sloveniji", rekao je predsjednik Uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar.

Za ovu godinu Grupa očekuje normalizaciju uvjeta poslovanja na način da će se to odvijati u skladu sa zacrtanom strategijom. U takvoj situaciji planiraju 1,6 milijardi eura ukupnog obujma poslovanja i između 100 i 120 milijuna eura dobiti prije oporezivanja.

Tagovi: Triglav, Grupa Triglav, slapar
PROČITAJ I OVO
Dvanaest ozlijeđenih zbog turbulencije na letu Qatar Airwaysa za Dublin
PROBLEMI
Dvanaest ozlijeđenih zbog turbulencije na letu Qatar Airwaysa za Dublin
DOHA - Dvanaest osoba koje su putovale letom Qatar Airwaysa iz Dohe za Irsku ozlijeđeno je tijekom turbulencije, priopćila je danas zračna luka Dublin, dodajući da je zrakoplov sletio sigurno i prema planu.
3. maj u velikim problemima
BRODOGRADNJA
3. maj u velikim problemima
RIJEKA - Sve što se zna jest da »Algoma Endeavour« mora biti završen do početka rujna, što je zadnji rok u kojem se ovaj brod mora otisnuti na preplov Atlantika.
Wizz Air reže broj zimskih letova u bazama u Skoplju i Beogradu
REZOVI
Wizz Air reže broj zimskih letova u bazama u Skoplju i Beogradu
SKOPLJE - Wizz Air je nastavio smanjivati frekvencije u svojim bazama za nadolazeću zimsku sezonu 2024./25., koja počinje 27. listopada, dok flota A320neo-obitelji prijevoznika prolazi inspekcije zbog proizvodnih problema s motorima.
Aerodrom Nikola Tesla usporio rast u travnju
USPORAVANJE
Aerodrom Nikola Tesla usporio rast u travnju
BEOGRAD - Beogradska zračna luka, kojom upravlja koncesionar VINCI, tijekom travnja bilježi rekordan promet putnika, ali s najmanjom stopom rasta u tekućoj godini.
Kakve su aranžmane Telekom i EPS potpisali u Italiji?
SPORAZUMI
Kakve su aranžmane Telekom i EPS potpisali u Italiji?
BEOGRAD - Tokom Poslovnog foruma Italije i Srbije u Trstu je potpisano više međudržavnih ugovora i sporazuma, ali i ugovora između italijanskih grupacija i srpskih kompanija. Među njima su i sporazumi vezani za novo zaduživanje Telekoma Srbije i Elektroprivrede Srbije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE