GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grupa Triglav: Neto dobit u prvom kvartalu katapultirana 154%

Grupa Triglav: Neto dobit u prvom kvartalu katapultirana 154%
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2024 / 10:10
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Grupa Triglav je u prvom tromjesečju u odnosu na isto razdoblje lani povećala neto dobit za 154 posto na 36,6 milijuna eura, pri čemu je ukupni obujam poslovanja zadržala na prošlogodišnjoj razini; dosegnuo je 488,7 milijuna eura.

Grupa je uspješno premostila pad premija dopunskog zdravstvenog osiguranja u Sloveniji, objavila je danas ta osiguravajuća kuća.

Dobit prije oporezivanja koncerna u prva je tri mjeseca ove godine dosegla 43,3 milijuna eura, što je 153 posto više nego u istom razdoblju 2023. godine, pa je ukupni obujam poslovanja, koji uključuje sve obračunate premije i ostale prihode, bio 488,7 milijuna eura, odn posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Obračunata bruto premija osiguranja u promatranom je razdoblju iznosila 448,7 milijuna eura, što je jedan posto manje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok su ostali prihodi iznosili 40 milijuna eura i ostali su nepromijenjeni u odnosu na isto razdoblje lani.

Kako ističu u Triglavu, grupa je u prvom kvartalu uspješno prebrodila pad premije dopunskog zdravstvenog osiguranja u Sloveniji. Zamjetno je povećao obujam poslovanja ostalih segmenata, posebice segmenta nekretnina (za 12 posto), a rast su ostvarili i na tržištima Adria regije (za 14 posto) iu širem međunarodnom okruženju (za 19 posto), objasnio. Također su istaknuli da je grupa zadržala financijsku stabilnost i dobru kapitaliziranost.

U grupi, uzimajući u obzir očekivane uvjete poslovanja, do kraja godine očekuju ostvarenje planirane godišnje dobiti.

U međuvremenu je matična Zavarovalnica Triglav u prva tri mjeseca ove godine ostvarila čistu dobit od 24,9 milijuna eura, odn. 241 posto više nego u istom razdoblju lani, a dobit prije oporezivanja porasla je 235 posto na 29,4 milijuna eura.

Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav predlažu skupštini, koja će se održati početkom lipnja, isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici, što po trenutnoj cijeni dionice predstavlja pet posto dividendnog prinosa.

Tagovi: triglav, osiguranje
PROČITAJ I OVO
Ponude za Fortenovin agrobiznis: Osim Podravkine navodno stigle još dvije
NESLUŽBENO
Ponude za Fortenovin agrobiznis: Osim Podravkine navodno stigle još dvije
ZAGREB - Nakon što su iz Podravke u petak objavili kako su završili dubinsko snimanje poljoprivrednih kompanija Fortenove i predali obvezujuću ponudu za njihovu kupnju, doznaje se kako su ponude predali i iz mađarske Mészáros Grupe te iz Žita i Osatina Grupe.
Svaki drugi zagrebački tramvaj tehnički neispravan
ALARMANTNO
Svaki drugi zagrebački tramvaj tehnički neispravan
ZAGREB - Tramvaji zagrebačkim prugama i dalje "jure" brzinom od prosječnih 12 kilometara na sat, stari su u prosjeku 29,5 godina, a tehnički ih je ispravno tek 57 posto.
Kako posluje tvrtka Marka Livaje?
ZANIMLJIVO
Kako posluje tvrtka Marka Livaje?
ZAGREB - Kad je Marko Livaja u srpnju 2022. stavio potpis na novi petogodišnji ugovor s Hajdukom, nije objavljeno i koliko će zarađivati u narednom razdoblju.
Slovenci na nogama: Perutnina seli sjedište iz Slovenije
SELIDBA
Slovenci na nogama: Perutnina seli sjedište iz Slovenije
LJUBLJANA - Sve su glasnija nagađanja da će Perutnina Ptuj preseliti svoje sjedište iz Slovenije.
I Kandit najavio poskupljenje čokolade
ČOKOLADA
I Kandit najavio poskupljenje čokolade
ZAGREB - Kandit diže cijene čokolade nakon što je i Kraš najavio isti potez dok je Zvečevo poručilo da neće poskupjeti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE