BEOGRAD - Španjolski CAF tramvaji posljednji su koji su za potrebe beogradskog javnog prijevoza kupljeni prije više od deset godina i njih 30 popravlja prosjek izuzetno starom i dotrajalom tramvajskom sistemu GSP Beograd." /> BEOGRAD - Španjolski CAF tramvaji posljednji su koji su za potrebe beogradskog javnog prijevoza kupljeni prije više od deset godina i njih 30 popravlja prosjek izuzetno starom i dotrajalom tramvajskom sistemu GSP Beograd."> GSP Beograd kupuje 20 novih tramvaja | SEEbiz.eu

GSP Beograd kupuje 20 novih tramvaja

GSP Beograd kupuje 20 novih tramvaja
TRAMVAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.11.2023 / 11:03
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Španjolski CAF tramvaji posljednji su koji su za potrebe beogradskog javnog prijevoza kupljeni prije više od deset godina i njih 30 popravlja prosjek izuzetno starom i dotrajalom tramvajskom sistemu GSP Beograd.

Poslije toga, jedno vrijeme kupovina tramvaja uopće nije spominjana, da bi posljednjih nekoliko godina gradska vlast najavljivala i obećavala nabavku novih tramvaja, ali na najavama se sve i završavalo. Da su posljednje najave na ovu temu nešto sigurnije, moglo se naslutiti u rujnu ove godine na sjednici Skupštine grada kada se odlukom većine GSP zadužio sa 325 milijuna eura, a u susret najavljenoj nabavci tramvaja. Tu dugo očekivanu nabavku najveći gradski prijevoznik sada je i raspisao. 

Kako se može vidjeti u tenderskoj dokumentaciji riječ je o nabavci 20 niskopodnih tramvaja, a kao rok za dostavljanje ponuda određen je 8. prosinca ove godine. Zanimljivo, u tenderskoj dokumentaciji, iako je riječ o nabavci koja će biti velikog iznosa, nije navedena i procijenjena vrijednost nabavke. Sam budući ugovor oročen je na 48 mjeseci odnosno na četiri godine, pa se očekuje da, kao i u slučaju ranijih nabavki vozila za potrebe javnog prijevoza, i isporuka novih tramvaja bude organizirani u nekoliko faza.  

Novi tramvaji trebali bi biti projektirani i izrađeni za životni vijek od najmanje 30 godina sigurne i pouzdane eksploatacije pod uvjetom koji su opisani u nastavku. Smatra se da tramvaji prelaze oko 70.000 km godišnje. Isporučitelj će podnijeti dokumentirani dokaz o sposobnosti zadovoljavanja ovog zahtjeva - precizira se između ostalog u dokumentaciji. Kako su objavili srpski mediji vozilo moraj biti  mehanički kompatibilna sa postojećim vozilima odnosno sa onim tramvajima koji su prometu na ulicama Beograda. 

Svi troškovi dopremanja tramvaja od radnog prostora isporučitelja do garaža GSP Beograd, kao i troškovi iskrcavanja i ispravnog postavljanja tramvaja na kolosijek, i svi drugi troškovi nastali u toku isporuke padaju na teret isporučitelja. Nova vozila moraju biti usklađena u svakom pogledu sa tramvajskom infrastrukturom grada Beograda, uvjetima održavanja, a projektirana brzina na pruzi u tramvajskoj mreži je 50 km/h na horizontalnim i ravnim dionicama, među ostalim stoji u natječaju.  

Tagovi: GSP Beograd, tramvaji
PROČITAJ I OVO
Zara mijenja svoju digitalnu platformu za online naručivanje
PROMJENE
Zara mijenja svoju digitalnu platformu za online naručivanje
MADRID - Španjolski lanac trgovina odjećom Zara planira proširiti digitalnu platformu za prodaju, popravak i darivanje rabljene odjeće na još 14 europskih zemalja, hvatajući korak s procvatom tržišta na Starom kontinentu.
Ledo će Zagorske štrukle proizvoditi u Srbiji
ODLUKE
Ledo će Zagorske štrukle proizvoditi u Srbiji
ZAGREB - Ledova linija za proizvodnju tijesta seli iz Zagreba na novu lokaciju u Srbiju, točnije u Frikom čiji je vlasnik također Nomad Foodsa, a zaposlenicima zagrebačke tjestare nude prelazak u pogone za proizvodnju sladoleda.
Ryanair zapošljava u Hrvatskoj, evo kakve uvjete nude
ZAPOŠLJAVANJE
Ryanair zapošljava u Hrvatskoj, evo kakve uvjete nude
ZAGREB - Irska niskobudžetna aviokompanija zapošljava i dogodine uvodi nove linije
Institut IGH potpisao ugovor sa HAC.im vrijedan 395.220 eura
POSLOVI
Institut IGH potpisao ugovor sa HAC.im vrijedan 395.220 eura
ZAGREB- Institut IGH d.d izvijestio je da je 6. prosinca 2023. potpisao ugovor sa HRVATSKE AUTOCESTE d.o.o. o pružanju usluga izrade projektne dokumentacije.
Badeco Adria postao vlasnik D-Logisticsa
AKVIZICIJE
Badeco Adria postao vlasnik D-Logisticsa
SARAJEVO - ruštvo Badeco Adria je vlasnik kompanije D-Logistic d.o.o..
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE