GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gubimo novac EU? Trebali dovršiti prugu do 2020., HŽ im je dao odgodu još dvije godine

Gubimo novac EU? Trebali dovršiti prugu do 2020., HŽ im je dao odgodu još dvije godine
NEOZBILJNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2021 / 10:50
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Završetak najvećeg željezničkog infrastrukturnog objekta pruge Dugo Selo - Križevci ponovo je prolongiran, i to za pune dvije godine.

Prema informacijama Jutarnjeg lista, hrvatski konzorcij koji čine Dalekovod, DIV i Zagreb Montaža HŽ Infrastrukturi uputio je nedavno novi plan izvršenja radova u kojem se navodi da bi se radovi trebali završiti u ljeto 2023. godine, tri i pol godine nakon ugovorom predviđenog roka za završetak. Prema riječima naših sugovornika, prijedlog je prihvaćen, ali uz napomenu da izvođači od HŽ Infrastrukture ne potražuju nikakva financijska obeštećenja zbog produljenja roka.

Hrvatski konzorcij već je dvaput prolongirao rok završetka radova. Prvi rok je bio početkom 2020. godine. Kada taj rok nije mogao ispoštovati, konzorcij je od HŽ Infrastrukture zatražio produžetak za 700 dana i oko 60 milijuna kuna naknade zbog prolongiranja roka.

U HŽ Infrastrukturi su to odbili, pa je cijeli slučaj završio pred Vijećem za rješavanje sporova, koje je odobrilo produžetak roka od 404 dana bez ikakve financijske nadoknade. Novi rok za dovršetak radova bio je u ožujku ove godine, no ni taj nije ispoštovan. Prema našim informacijama, HŽ Infrastruktura će od izvođača zbog toga zatražiti naplatu garancije u visini od 5 posto vrijednosti ugovora, što iznosi 62 milijuna kuna.

Međutim, naši sugovornici povezani s projektom nisu preveliki optimisti kad je riječ o završetku projekta do novog predviđenog roka. Prema njihovim riječima, kako bi se dostigao novi rok i dovršili radovi, konzorcij bi u kratkom vremenu morao angažirati velik broj inženjera te u projekt uložiti velika financijska sredstva, a oni nisu sigurni da je konzorcij to u mogućnosti. Ako novi rok ne bude ispoštovan, Hrvatskoj prijeti i opasnost da Europska komisija zatraži povrat sredstava uloženih u projekt.

Vrijednost ugovora je 1,5 milijardi kuna, a Europska unija financira ga sa 85 posto, odnosno sa 1,272 milijarde kuna. Europska komisija zahtijeva da se ova dionica završi do kraja 2023., u protivnom će Hrvatska morati vratiti neutrošena sredstava i projekt dovršiti sama. Takvim razvojem događaja ugrožava se i strateški državni projekt gradnje pruge od granice s Mađarskom do luke Rijeka.

Ugovor s domaćim konzorcijem potpisan je 2016. godine, a obuhvaća obnovu postojećeg i gradnju drugog kolosijeka na dionici dugačkoj 38,2 kilometra, uz gradnju šest novih i rekonstrukciju sedam postojećih mostova, gradnju nadvožnjaka, podvožnjaka, pothodnika, rekonstrukciju postojećih kolodvora Dugo Selo, Vrbovec i Križevci, gradnju novog kolodvora Gradec te nadogradnju stabilnih postrojenja električne vuče i modernizaciju signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja.

Projekt je u probleme zapao već u ljeto 2017. godine, kada je u stečaj otišla tvrtka Hidroelektra koja je u njemu bila podizvođač i jedina prava građevinska tvrtka među izvođačima na tom poslu. Zbog njezina izlaska iz posla radovi su dulje vrijeme gotovo stajali. Nakon godinu dana natezanja i pregovaranja umjesto Hidroelektre je kao podizvođač u projekt ušla tvrtka Integral Inženjering iz Laktaša. Radovi su ozbiljnije krenuli naprijed, ali ne zadugo.

Budući da kod projekata sufinanciranim europskim novcem nema avansnog plaćanja, izvođači radova moraju biti dovoljno financijski jaki da sami financiraju radove dok im investitor ne uplati sredstva. Kako domaći konzorcij financijski nije mogao pratiti cijeli projekt, vrlo je brzo došlo do problema s Integralom, koji je prošle godine izašao iz posla te nije uvedena neka nova velika građevinska tvrtka.

Naime, nijedna velika ozbiljna građevinska tvrtka, tvrde naši sugovornici, ne želi se prihvatiti ovog posla. Prema našim informacijama, građevinski dio posla s manjim kooperantima sada je preuzeo DIV, no to ide jako sporo.

Do sada je odrađeno 70 posto ugovora, a glavnina radova trenutno se odvija na dijelu od Vrbovca do Križevaca. Prema riječima naših sugovornika, u ovom trenutku raskid ugovora s izvođačima i raspisivanje natječaja za novog izvođača nije opcija.

Dionica pruge Dugo Selo - Križevci na strateškom je željezničkom pravcu od granice s Mađarskom do Rijeke. Trenutno se na tom dijelu odvijaju radovi na dionici Križevci - Koprivnica, koja bi trebala biti završena 2025., a za dionicu Hrvatski Leskovac - Karlovac čeka se odluka o izboru izvođača.

Prema najavama resornog ministra Olega Butkovića, nizinska pruga od Zagreba do Rijeke trebala bi se završiti 2027. godine.

Tagovi: pruga Dugo Selo - Križevci, Oleg Butković, Hidroelektra, Integral Inženjering, Dalekovod, DIV grupa, Zagreb Montaža, HŽ Infrastruktur
PROČITAJ I OVO
Oštro potonula polugodišnja dobit DI Spačve
POTONUĆE
Oštro potonula polugodišnja dobit DI Spačve
ZAGREB - Drvna industrija Spačva u prvom je polugodištu ostvarila 756,2 tisuće kuna dobiti, što je otprilike osam puta manje u odnosu na isto razdoblje lani kada je dobit iznosila 6,1 milijun kuna, podaci su iz nekonsolidiranog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.
Zbog nedostatka čipova prijete problemi i sektoru bijele tehnike
ČIPOVI
Zbog nedostatka čipova prijete problemi i sektoru bijele tehnike
LJUBLJANA - Osim što su važan segment auto industrije, čipovi su sastavni dio bijele tehnike i kućanskih aparata. Nestašica čipova uzrokuje probleme proizvođaču kućanskih aparata BSH Kućni aparati.
Pivara Tuzla: Rezultati pod pritiskom kreditnih obveza
PRITISCI
Pivara Tuzla: Rezultati pod pritiskom kreditnih obveza
TUZLA - Kreditne obaveze pritišću Pivaru Tuzla, a na što se upozorava u revizorskom izvještaju za 2020. godinu koji je uradila revizorska kuća
PricewaterhouseCoopers.
American Express nadmašio očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
American Express nadmašio očekivanja
NEW YORK - American Express ostvario je neto dobit od 2,28 milijardi dolara ili 2,80 dolara po dionici u drugom tromjesečju ove godine, nadmašivši prognoze analitičara s Wall Streeta.
Atlantic Grupa o mogućem štrajku u Atlantic Tradeu: Radnici imaju dobre kompenzacijske pakete
REAKCIJE
Atlantic Grupa o mogućem štrajku u Atlantic Tradeu: Radnici imaju dobre kompenzacijske pakete
ZAGREB - Uprava smatra da je dugoročne materijalne obaveze nužno vezati uz poslovnu uspješnost kompanije, odgovorili su u petak iz Atlantic Grupe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE