GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gubitak Grupacije Đuro Đaković povećan čak 68,5%

Gubitak Grupacije Đuro Đaković povećan čak 68,5%
POGORŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2021 / 15:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Đuro Đaković grupacija u prvih devet ovogodišnjih mjeseci poslovala je s gubitkom od 53,6 milijuna kuna, što je za 68,5 posto više nego lani, kada je u istom razdoblju gubitak iznosio 31,8 milijuna kuna, pokazuje konsolidirano financijsko izvješće objavljeno u četvrtak.

Pritom su konsolidirani prihodi te slavonskobrodske grupacije dosegnuli 252,9 milijuna kuna, što je 11,7 posto manje nego u istom razdoblju lani, dok su rashodi bili 306,5 milijuna kuna ili 3,7 posto manji.

U financijskom izvješću se ističe i da je normalizirana EBITDA, donosno dobit umanjena za jednokratne troškove vrijednosnih usklađenja i rezervacija za potencijalne gubitke i otpise obveza, pozitivna i iznosi 16,7 milijuna kuna.

Krajem rujna bilo je ugovoreno ukupno 219,5 milijuna kuna vrijednih poslova, pri čemu najviše, 125 milijuna, od švicarskog naručitelja.

Nakon odobrenja potpore za sanaciju od Vlade RH i Europske komisije u ukupnom iznosu od 300 milijuna kuna, grupacija Đuro Đaković je uspjela stabilizirati svoju likvidnost, navodi se između ostaloga u izvješću. Nakon toga i
proizvodni proces je optimiziran i kreće se nesmetano dok raste i razina poslovnih prihoda, poglavito prihoda od izvoza te bi sve trebalo završiti ulaskom strateškog partnera u vlasničku strukturu kompanije.

Kako se dalje ističe, trenutno se radi na dovršetku programa restrukturiranja grupacije te je u tijeku proces usuglašavanja i odobrenja programa restrukturiranja od strane Europske komisije, nakon čega se očekuje donošenje svih odluka nadležnih tijela. U slučaju neprihvaćanja programa vjerojatan scenarij je gašenja većih dijelova proizvodnje, gubitak najvećeg dijela radnih mjesta i imovine. Uspjeh programa trebao bi značiti osiguranje dugoročne održivosti i stabilnog razvoja cijele grupacije, ističe se u izvješću.

Tagovi: Đuro Đaković, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Luka Koper: Rast prihoda i dobiti u devet mjeseci
RAST
Luka Koper: Rast prihoda i dobiti u devet mjeseci
KOPER - Grupa Luka Koper je od siječnja do rujna 2021. u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećala prihode od prodaje usluga za devet posto na 168,2 milijuna eura.
Farmaceutske tvrtke rade ili su pripremne za prilagodbu cjepiva varijanti omicron
CJEPIVO
Farmaceutske tvrtke rade ili su pripremne za prilagodbu cjepiva varijanti omicron
LONDON - Veći broj farmaceutskih tvrtki objavio je da radi na prilagođavanju cjepiva novoj zabrinjavajućoj varijanti koronavirusa koja je izazvala zabrane putovanja širom svijeta, piše njemačka novinska agencija dpa.
Izvrsni rezultati Cinkarne Celje
SJAJNE BROJKE
Izvrsni rezultati Cinkarne Celje
ANALIZA - Cinkarna Celje nastavlja izvrsno poslovati i u 2021. godini.
EK predlaže suspenziju zračnog prometa s Južnom Afrikom zbog nove varijante virusa
SUSPENZIJA
EK predlaže suspenziju zračnog prometa s Južnom Afrikom zbog nove varijante virusa
BRUXELLES - Europska komisija je u petak predložila državama članicama EU-a da obustave letove iz Južne Afrike i drugih zemalja u kojima je otkrivena nova varijanta koronavirusa.
Merckova tableta za covid manje učinkovita u novim podacima
LOŠE VIJESTI
Merckova tableta za covid manje učinkovita u novim podacima
DARMSTADT - Farmaceutska kompanija Merck objavila je u petak rezultate nove studije koja je pokazala da je njezin eksperimentalni lijek protiv covida-19 manje učinkovit u smanjenju hospitalizacija i smrti u odnosu na ranije rezultate.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE