GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

H&M obustavio nove narudžbe proizvođačima u Mjanmaru

H&M obustavio nove narudžbe proizvođačima u Mjanmaru
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2021 / 17:38
Autor: SEEbiz / H
KOPENHAGEN - Švedski lanac trgovina odjeće H&M potvrdio je u ponedjeljak da je obustavio nove narudžbe proizvođačima u Mjanmaru nakon vojnog puča i nasilnog suzbijanja prosvjeda građana.

Policija i vojska u Mjanmaru ubili su od vojnog udara 1. veljače više od 50 prosvjednika, pokazuju podaci Ujedinjenih naroda (UN), objavljeni prošloga tjedna, podsjeća Reuters.

“Suzdržat ćemo se od poduzimanja hitnih mjera u vezi dugoročnog prisustva u zemlji, ali odlučili smo pauzirati sa slanjem novih narudžbi našim dobavljačima”, rekao je Serkan Tanka, menadžer zadužen za Mjanmar, u e-mailu Reutersu.

H&M sedam godina posluje s proizvođačima u Mjanmaru, gdje trenutno broji oko 45 dobavljača, navodi se na službenim mrežnim stranicama švedskog diva maloprodaje odjeće, drugog najvećeg u svijetu.

“Razlog su praktične teškoće i nepredvidiva situacija koji ograničavanju našu mogućnost poslovanja, uključujući izazove povezane s proizvodnjom i infrastrukturom, uvozom sirovina i transportom gotovih proizvoda”, dodaju.

H&M je jako zabrinut zbog situacije u Mjanmaru i savjetuje se s agencijama UN-a, diplomatskim predstavnicima, stručnjacima za ljudska prava, sindikatima i ostalim multinacionalnim tvrtkama, istaknuo je Tanka.

“Te konzultacije bit će nam vodilja pri donošenju odluka o tome kako kao kompanija možemo najbolje pridonijeti povoljnom razvoju situacije, u skladu s voljom građana u Mjanmaru”, dodao je.

Mjanmarska industrija odjeće manja je od onih u susjednom Bangladešu, Kini i Tajlandu, ali šestotinjak tvornica odjeće značajni su poslodavci i u 2020. zapošljavali su oko 450 tisuća radnika, navodi Reuters podatke mjanmarskog udruženja proizvođača odjeće.

Tagovi: kompanija H&M, Mjanmar, Henens&Mauritz, špijuniranje zaposlenika
PROČITAJ I OVO
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
NEW YORK - Američki zdravstveni konglomerat Johnson & Johnson premašio je očekivanja analitičara svojim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE