GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HAC ponovno odabrao Colas i Geotehniku za izgradnju dionice Lekenik-čvor Sisak

HAC ponovno odabrao Colas i Geotehniku za izgradnju dionice Lekenik-čvor Sisak
NATJEČAJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2022 / 13:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatske autoceste (HAC) u petak su objavile da su odabrale zajednicu ponuditelja koju čine Colas i Geotehnika za izgradnju dionice Lekenik-čvor Sisak na autocesti A11 Zagreb-Sisak, s ponudom vrijednom 281,34 milijuna kuna bez PDV-a kao ekonomski najpovoljnijom.

Ukupna vrijednost ponude s PDV-om varaždinskog Colasa i Geotehnike iz Selca iznosi 351,7 milijuna kuna, stoji u odluci objavljenoj u Elektroničkom oglasniku javne nabave.

Kako iz HAC-a navode u odluci o odabiru, ponuda u potpunosti zadovoljava uvjete iz dokumentacije o nabavi, a odabrana je kao ekonomski najpovoljnija. Na odluku o odabiru žalba se može uložiti u roku od 10 dana od njezina primitka.

Inače, Vlada je početkom veljače prošle godine usvojila Zaključak o dovršetku izgradnje autoceste A11 Zagreb-Sisak, dionice Lekenik-Sisak, duljine 10,9 kilometara i podržala ubrzavanje dovršetka autoceste Zagreb-Sisak, kao prioritetnog projekta za dugoročnu revitalizaciju područja Sisačko-moslavačke županije.

HAC je početkom ožujka lani raspisao javno nadmetanje za posljednju dionicu autoceste A11 Zagreb - Sisak, dionicu Lekenik-čvor Sisak s procijenjenom vrijednosti tih radova od 300 milijuna kuna.

Na to je javno nadmetanje pristiglo devet ponuda, njihova se vrijednost kretala od 281 do 365 milijuna kuna (bez PDV-a), a HAC je tri ocijenio valjanima te sredinom listopada za izvođača radova za izgradnju dionice Lekenik - čvor Sisak kao ekonomski najpovoljniju ponudu odabrao onu zajednice ponuditelja Colas Hrvatska i Geotehnika, s cijenom ponude od 281,33 milijuna kuna (sve su cijene bez PDV-a).

No, deset dana nakon odabira izvođača (23. listopada) žalbu je na izbor izjavio austrijski Strabag, koji se u zajednici s tvrtkom Strabag d.o.o. na natječaj javio s ponudom vrijednom 299,7 milijuna kuna.

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) poništila je u prosincu lani odluku o izboru zajednice ponuditelja Colas Hrvatska i Geotehnika te je HAC-u naloženo da u roku osam dana od objave rješenja na internet stranicama DKOM-a naknadi zajednici Strabag d.o.o. i Strabag AG troškove žalbenog postupka u iznosu od sto tisuća kuna.

Iz HAC-a su sredinom prošlog mjeseca na upit Hine odgovorili kako je rješenjem DKOM-a poništena odluka o odabiru, ne i sam natječaj te najavili kako će ponovno evaluirati ponude.

"Rješenjem Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave poništena je odluka o odabiru, međutim nije poništeno nadmetanje za navedeni predmet nabave već je predmet vraćen u postupak novog pregleda i ocjene. Slijedom navedenog, po ovom rješenju nije potrebno ići u ponovno raspisivanje natječaja za nabavu. Hrvatske autoceste ponovno će evaluirati ponude te će u roku od cca 10 dana razriješiti nedostatke navedene u nalazu Državne komisije", odgovorili su tada iz HAC-a.

Po ranije objavljenim podacima HAC-a, nakon uvođenja izvođača u posao, rok za izvođenje radova na dionici Leskovac-čvor Sisak je 24 mjeseca.

Fotografija: Colas Hrvatska

Tagovi: Hrvatske autoceste, Colas, Geotehnika, dionice Lekenik-čvor Sisak
PROČITAJ I OVO
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE