GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HAMAG - BICRO: Poljoprivrednicima 6,7 mln eura zajmova za obrtna sredstva

HAMAG - BICRO: Poljoprivrednicima 6,7 mln eura zajmova za obrtna sredstva
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2024 / 16:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz HAMAG-BICRO-a su najavili da od petka, 12. travnja kreće zaprimanje zahtjeva za nove zajmove za obrtna sredstva koji su financirani iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, pri čemu maksimalni iznos zajma iznosi 25 tisuća eura uz kamatnu stopu od 0,50 posto, a predviđena alokacija za ovu godinu je 6,7 milijuna eura.

Novi financijski instrument "Obrtna sredstva SP ZPP" poljoprivrednicima na raspolaganje stavlja Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede. U okviru ovog programa agencija će subjektima malog gospodarstva u poljoprivrednom i prerađivačkom sektoru izravno odobravati zajmove za financiranje obrtnih sredstava u skladu s uvjetima Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. - 2027. godine (SP ZPP).

Zaprimanje zahtjeva za zajmove krenut će u petak, 12. travnja u 12 sati putem obrasca na službenim internetskim stranicama HAMAG-BICRO-a, a namjena zajmova je financiranje obrtnih sredstava, odnosno financiranje troškova redovnog poslovanja, kao što su priprema sjetve, proizvodnja, sirovine i materijali i sl.

"Cilj ovih financijskih instrumenata je povećanje dostupnosti zajmova subjektima malog gospodarstva, uz smanjenje kamatne stope i smanjenje razine potrebnih sredstava osiguranja", navodi se u priopćenju.

Predviđena alokacija za 2024. godinu od 6,7 milijuna eura raspodijeljena je prema vrstama intervencija, to jest vrstama ulaganja, pa tako na potpore za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju otpada 4,7 milijuna eura, a za potpore za ulaganja u preradu poljoprivrednih proizvoda te za razvoj poslovanja u ruralnim područjima po milijun eura.

"Zahtjevi za pojedinu vrstu intervencije zaprimat će se do iskorištenja predviđene alokacije za tu vrstu intervencije", napominju iz HAMAG-BICRO-a.

Tagovi: HAMAG - BICRO, poljoprivreda, financiranje
PROČITAJ I OVO
Edi Kučan bit će smijenjen s čelne pozicije u 3. maju
SMJENA
Edi Kučan bit će smijenjen s čelne pozicije u 3. maju
RIJEKA - Nadzorni odbor brodogradilišta 3. maj u pozivu na Glavnu skupštinu 3. maja protivi se usvajanju izvještaja Uprave o poslovanju društva u 2023. godini.
Pevex: Nema dividende, slijedi investicijska ekspanzija
ODLUKE
Pevex: Nema dividende, slijedi investicijska ekspanzija
ZAGREB - Glavna skupština dioničara Pevexa prihvatila je prijedlog Uprave i Nadzornog odbora (NO) da se dobit ostvarena u 2023. rasporedi u zadržanu dobit, koja će se usmjeriti na daljnju investicijsku ekspanziju.
Dodikov prijatelj će kontrolirati tržište oglašavanja u BiH
SUMNJIVO
Dodikov prijatelj će kontrolirati tržište oglašavanja u BiH
SARAJEVO - Novoosnovana kompanija "SEE Media Research", ulazi na tržište mjerenja TV gledanosti u Bosni i Hercegovini, ali su njihovom dolasku prethodile promjene zakona u Institutu za mjeriteljstvo BiH, što je izazvalo sumnju u nezakonite aktivnosti i "namještanje" posla.
China Southern Airlines kreće s letovima za Beograd
LETOVI
China Southern Airlines kreće s letovima za Beograd
BEOGRAD - China Southern Airlines, jedan od najvećih svjetskih prijevoznika, planira započeti letove između svog središta u Guangzhouu i Beograda do kraja godine, prema Zračnoj luci Guangzhou.
Span odobrio dividendu
DIVIDENDA
Span odobrio dividendu
ZAGREB - Span je objavio odluke svoje Glavne skupštine održane 17. lipnja 2023.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE