GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa odobrila Dalekovodu objavu prospekta za izdavanje 41 milijuna dionica

Hanfa odobrila Dalekovodu objavu prospekta za izdavanje 41 milijuna dionica
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2022 / 17:45
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u srijedu je odobrilo Dalekovodu pojednostavljeni prospekt u vezi s uvrštenjem 41 milijun dionica, ukupnog nominalnog iznosa 410 milijuna kuna. na Zagrebačku burzu.

Kako se navodi u priopćenju regulatorne agencije, uvidom u sadržaj pojednostavljenog prospekta u vezi s uvrštenjem dionica na uređeno tržište, utvrđeno je da je izrađen u skladu s odredbama prospektne regulative.

Podsjetimo, Dalekovod je početkom godine uspješnom dokapitalizacijom u visini od 410 milijuna kuna završio proces financijskog restrukturiranja i predstečajnu nagodbu.

U dokapitalizaciji je upisano 41.000.000 novih redovnih dionica pojedinačnog nominalnog iznosa od 10 kuna, čime je temeljni kapital povećan na 412.471.930 kuna. Dokapitalizacija je provedena u cijelosti uplatom u novcu, a u njoj su sudjelovali društvo Napredna energetska rješenja d.o.o., mirovinski fondovi te institucionalni investitori.

Društvo Napredna energetska rješenja, čiji su osnivači Končar-Ulaganja i Construction Line Limited, uplatilo je 310 milijuna kuna i upisalo 31 milijun novih redovnih dionica Dalekovoda. To društvo tako je postalo većinski vlasnik Dalekovoda, s udjelom iznad 75 posto.

Odobrenje Intercapital Asset Managementu za pripajanje obvezničkih podfondova

Između ostalog, Upravno vijeće Hanfe dalo je u srijedu i odobrenje investicijskom društvu Intercapital Asset Management d.o.o za pripajanje podfonda lnterCapital Global Bond podfondu InterCapital Bond, koji su oba podfondovi Krovnog otvorenog investicijskog fonda s javnom ponudom (UCITS) InterCapital.

Kao osnovni razlog pripajanja navodi se povećanje troškovne i operativne učinkovitosti u upravljanju imovinom, budući da oba podfonda ulaze u istu kategoriju obvezničkih fondova te imaju sličnu investicijsku strategiju, a valuta oba fonda je euro.

Društvo je procijenilo da će pripajanjem podfondova izbjeći troškovne i operativne neučinkovitosti, pri čemu ulagatelji neće imati nikakav dodatan trošak te će imati i nižu naknadu za upravljanje, zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: Hanfa, Dalekovod, Zagrebačka burza, Končar EI, intercapital Asset Management
PROČITAJ I OVO
Continental ostvario gubitak u prvom kvartalu
GUBITAK
Continental ostvario gubitak u prvom kvartalu
FRANKFURT - Njemački proizvođač automobilskih dijelova Continental izvijestio je u srijedu da je u prvom tromjesečju poslovao s gubitkom, istaknuvši pad europske proizvodnje vozila na početku godine.
Croatia Airlines uveo novu sezonsku liniju Split - Istanbul
LETOVI
Croatia Airlines uveo novu sezonsku liniju Split - Istanbul
ZAGREB - Croatia Airlines je obavio prvi let na novoj sezonskoj liniji Split - Istanbul, čime je hrvatski nacionalni avioprijevoznik proširio ovogodišnju mrežu međunarodnih letova iz splitske zračne luke, objavili su iz Croatia Airlinesa.
Air Serbia imala najuspešniji april od osnivanja
SJAJNE BROJKE
Air Serbia imala najuspešniji april od osnivanja
BEOGRAD - Air Serbia je tokom aprila u redovnom saobraćaju prevezla 303.189 putnika što je najbolji aprilski rezultat od osnivanja kompanije 2013. godine i prvi put da je u tom mesecu premašen broj od 300 hiljada putnika.
Croatia Poliklinika postala vlasnik Marin Meda, vodeće poliklinike na dubrovačkom području
ŠIRENJE
Croatia Poliklinika postala vlasnik Marin Meda, vodeće poliklinike na dubrovačkom području
ZAGREB – Potpisivanjem Ugovora o kupoprodaji 100% osnivačkih prava i poslovnih udjela u ustanovi Poliklinika Marin Med, Croatia Poliklinika postala je vlasnik najveće i najpoznatije poliklinike na dubrovačkom području.
Plava Laguna najavila značajan rast plaća
POTEZI
Plava Laguna najavila značajan rast plaća
POREČ - Plava Laguna najavila je značajan rast plaća svojih zaposlenika u 2024. godini, praćen povećanjem cjelovitog paketa pogodnosti s ciljem priznavanja doprinosa zaposlenika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE