GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa zabranila isplatu dividende osiguravateljima

Hanfa zabranila isplatu dividende osiguravateljima
ZABRANE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2020 / 12:02
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je zabranilo osiguravajućim društvima u Hrvatskoj i Raiffeisen mirovinskom osiguravajućem društvu (MOD) isplatu dividendi iz ostvarenih dobiti, i to do 30. travnja 2021. godine.

Hanfa je tako odlučila zbog izvanrednih tržišnih okolnosti, a u cilju što stabilnijeg poslovanja osiguravajućih društava i održavanja stabilnosti financijskog sustava", istaknuo je predsjednik Upravnog vijeća Ante Žigman.

"U ovim okolnostima očekujemo da društva ostvarenu dobit usmjeravaju prema jačanju vlastitog poslovanja, a ne koriste za isplatu dividendi svojim vlasnicima", pojasnio je značenje te odluke Žigman.

Iz Hanfe napominju kako se donesena odluka odnosi na dobit iz 2019., ali i prethodnih godina. Time će se ojačati likvidnost osiguravajućih društava u uvjetima pandemije koronavirusa, ali i nedavnog potresa koji je zahvatio Zagreb.

Hanfa je izdala pojedinačna rješenja prema procjeni kapitalne situacije te su ona danas izdana za Adriatic osiguranje Zagreb, Agram Life osiguranje, Allianz Hrvatska, Croatia osiguranje, Euroherc osiguranje, Generali osiguranje, Grawe Hrvatska, HOK-Osiguranje, MerkurOsiguranje, UNIQA osiguranje, Wiener osiguranje Vienna Insurance Group te Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo.

Odluka stupa na snagu danom donošenja i objave na internetskim stranicama Hanfe te je na snazi do 30. travnja sljedeće godine.

Ovisno o tržišnim okolnostima odluku će biti moguće i dodatno produžiti, navode iz Hanfe.

Današnja odluka, kako ističu, uslijedila je nakon što je početkom tjedna takva zabrana, na izvanrednoj sjednici, donesena za OTP osiguranje na čijoj je glavnoj skupštini održanoj 19. ožujka ove godine bila usvojena odluka o isplatiti dividende iz zadržane dobiti i to za razdoblje od 2016. do 2019. godine.

Hanfa će i dalje pratiti novonastale okolnosti i aktivno raditi na zaštiti i održavanju stabilnosti nebankarskog financijskog sustava u Hrvatskoj, ističe se u priopćenju.

Tagovi: Hanfa, zabrana isplata dividende, Adriatic osiguranje Zagreb, Agram Life osiguranje, Allianz Hrvatska, Croatia osiguranje, Euroherc osiguranje, Generali osiguranje, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga
PROČITAJ I OVO
Fortenova odabrala kandidate na kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate na kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE