GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hanfa: Zadržava se četiri milijarde kuna dobiti osiguravatelja

Hanfa: Zadržava se četiri milijarde kuna dobiti osiguravatelja
IZNOS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2020 / 14:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Osiguravajuća društva u Hrvatskoj imaju ukupno oko četiri milijarde kuna zadržane dobiti u bilancama, koje će u skladu s današnjom Hanfinom odlukom biti zadržane u Hrvatskoj, izvijestila je Hanfa u četvrtak.

Od toga je dobit za 2019. iznosila oko 800 milijuna kuna.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je objavom tih brojki dopunila svoje današnje priopćenje o odluci kojom je zabranila osiguravajućim društvima u Hrvatskoj i Raiffeisen mirovinskom osiguravajućem društvu isplatu dividendi iz ostvarenih dobiti, i to do 30. travnja 2021. godine.

Hanfa je tako odlučila zbog izvanrednih tržišnih okolnosti, a u cilju što stabilnijeg poslovanja osiguravajućih društava i održavanja stabilnosti financijskog sustava, istaknuo je predsjednik Upravnog vijeća Ante Žigman.

"U ovim okolnostima očekujemo da društva ostvarenu dobit usmjeravaju prema jačanju vlastitog poslovanja, a ne koriste za isplatu dividendi svojim vlasnicima", pojasnio je značenje te odluke Žigman.

Iz Hanfe napominju kako se donesena odluka odnosi na dobit iz 2019., ali i prethodnih godina. Time će se ojačati likvidnost osiguravajućih društava u uvjetima pandemije koronavirusa, ali i nedavnog potresa koji je zahvatio Zagreb.

Hanfa je izdala pojedinačna rješenja prema procjeni kapitalne situacije te su ona danas izdana za Adriatic osiguranje Zagreb, Agram Life osiguranje, Allianz Hrvatska, Croatia osiguranje, Euroherc osiguranje, Generali osiguranje, Grawe Hrvatska, HOK-Osiguranje, MerkurOsiguranje, UNIQA osiguranje, Wiener osiguranje Vienna Insurance Group te Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo.

Odluka stupa na snagu danom donošenja i objave na internetskim stranicama Hanfe te je na snazi do 30. travnja sljedeće godine.

Ovisno o tržišnim okolnostima odluku će biti moguće i dodatno produžiti, navode iz Hanfe.

Tagovi: Hanfa, zadržana dobit osiguravatelja, Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo, Croatia osiguranje, Allianz, Euroherc, Generali osiguranje, Vienna Insurance Group
PROČITAJ I OVO
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
POSLOVI
Dalekovodu veliki posao u Norveškoj
ZAGREB - Dalekovod je izvijestio kako je odabran kao izvođač radova na poslu u Norveškoj.
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
STRAŠNO
Nestle u fokusu velikog skandala, pročitajte kako su diskriminirali siromašnu djecu
LONDON - Nestle, najveća svjetska tvrtka za široku potrošnju, dodaje šećer i med mlijeku i proizvodima od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama, suprotno međunarodnim smjernicama usmjerenim na prevenciju pretilosti i kroničnih bolesti, navodi se u izvješću švicarske istraživačke organizacije "Public Eye ".
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE