GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Herceg: Iznenađeni smo iznosom koji smo dobili nakon dogovora s vladom

Herceg: Iznenađeni smo iznosom koji smo dobili nakon dogovora s vladom
VELEDROGERIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2021 / 19:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jasminko Herceg, predsjednik Uprave Medike, komentirao je dogovor vlade i veledrogerija koji je postignut danas nakon sastanka.

Herceg tvrdi da im je vlada obećala tri milijarde i 700 milijuna kuna

"Moram priznati da smo iznenađeni iznosom, pogotovo što smo prije nekoliko dana dobili prvo milijardu kuna. Sada je još obećano tri milijarde i 700 milijuna kuna. To znači da bi se obaveze prema lijekarnama plaćale u 120 dana, a prema bolnicama u 180 dana'', rekao je Jasminko Herceg, predsjednik Uprave Medike, za RTL Televiziju.

Herceg kaže da bi to garantiralo redovitu opskrbu prema pacijentima. Smatra da vlada i ministarstvo financija zna prepoznati trenutak kada treba riješiti problem.

''To nažalost u listopadu nismo uspjeli. Sada su pronađena ta sredstva. Koliko smo informirani od gospodina Marića, ona su pronađena kroz neke interne raspodjele. Ići će se i u rebalans budžeta i kroz to će ljekarne dobiti 135 milijuna kuna, bolnice 160 milijuna kuna. Obećano je da će se ta dinamika držati do kraja godine'', izjavio je Herceg.

Ljekarnama će se plaćati u 120 dana, bolnicama u 180 dana. Ljekarne su upozoravale vladu na rapidni rast duga u zadnje vrijeme.

''Mi preko HUP-ove koordinacije veledrogerija i preko Hrvatske gospodarske komore na mjesečnoj bazi obavještavamo i ministra financija i ministra Beroša o našim potraživanjima prema bolnicama. Osnovni je problem uvijek proces budžetiranja. Dugo godina je taj budžet isti, međutim troškovi liječenja i terapija su sve skuplji, ali to je sve na dobrobit pacijenata'', rekao je Herceg.

Herceg je podsjetio da je Marić garantirao da će se sve obaveze u državi platiti te vjeruje da će se vlada držati dogovora.

''To nam osigurava nesmetano obavljanje naše osnovne djelatnosti'', kazao je Herceg.

''Medika je još prošli tjedan nastavila s redovitom opskrbom svih bolnica u Hrvatskoj, to je bio naš znak dobre volje na temelju uplate od prve milijarde kuna. Mi svaku uštedu u zdravstvenom resoru pozdravljamo, no niže cijene lijekova su stvar pregovora između HZZO-a i proizvođača lijekova'', rekao je Herceg.

Medika se ponudila za pomoć u pri reformi zdravstva, no Herceg naglašava kako je to stvar vlade.

Tagovi: veledrogerije, dug bolnica, HUP-Koordinacija veledrogerija, Diana Percač, Hrvatska udruga poslodavaca, Jasminko Herceg, Medika
PROČITAJ I OVO
Plurato Sailfin: Hrvatska električna daska koja lebdi nad morem
INOVACIJE
Plurato Sailfin: Hrvatska električna daska koja lebdi nad morem
ZAGREB - Apsolutni hit ovog ljeta bit će električna daska koju će ovinici o adrenalinu, avanturisti kao i svi zaljubljenici u aktivnosti na vodi zasigurno željeti probati, piše u nedjelju Večernji list.
Šćuric: ToMontenegro ne može u utakmicu s Air Serbijom
ANALITIČARI
Šćuric: ToMontenegro ne može u utakmicu s Air Serbijom
PODGORICA - Najveći problem Air Montenegra (ToMontenegra) je što je u daleko lošijem položaju nego je bio Montenegro Airlines, smatra vazduhoplovni analitičar Alen Šćuric u analizi koja je objavljena na regionalnom avio-portalu ZAMAaero.
Alfa Plam u minusu i treću godinu zaredom
LOŠ TREND
Alfa Plam u minusu i treću godinu zaredom
VRANJE - Vranjski proizvođač peći i štednjaka, Alfa Plam (ALFA), objavio je godišnji finansijski izveštaj za proteklu godinu tokom koje je nastavljen silazni trend poslovanja ove kompanije.
BioNTech ima velike planove u Singapuru
PLANOVI
BioNTech ima velike planove u Singapuru
BERLIN - Tvrtka BioNTech se svojim cjepivom protiv korone uzdigla u sam svjetski vrh - i financijski. Ali već razmišlja i o vremenu nakon ove pandemije i sprema golemu investiciju u Singapuru.
Kreativne industrije Srbije u vreme pandemije imale rast od 3,6%
RAST
Kreativne industrije Srbije u vreme pandemije imale rast od 3,6%
BEOGRAD - Kreativne industrije u Srbiji ostvarile su rast od 60 odsto tokom poslednjih šest godina, a i tokom pandemije zabeležile su rast od 3,6 odsto, saopšteno je danas.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE